Midi ve FL 8

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Rozy
Příspěvky: 15
Registrován: 02 říj 2008 14:05

Midi ve FL 8

Příspěvek od Rozy » 04 úno 2009 16:28

Chlapi mám naprosto banální otázku jaktože mi ve fruity loops někdy hraje určitej samp jen pokud držím klávesu a jindy i když ji pustím tak to hraje dál kurňa? Řešil jsem to výběrem samplů, ale určo to bude jednoduchý jak facka změnit tu vlastnost, díky moc. Takže jak docílím toho aby zvuk neprocházel i když jsem klávesu pustil. :roll:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2009 16:52

to hovoris ale o klavesnici pc, nie? kup si midi klaves a mas po probleme, s nim to nerobi

Rozy
Příspěvky: 15
Registrován: 02 říj 2008 14:05

Příspěvek od Rozy » 04 úno 2009 16:54

samozřejmě mluvím o midi klávesnici - axiom25 (už jsem se před nějakou dobou tebe na něco ptal dřív)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 04 úno 2009 17:07

jestli hraješ samply, tak je to možná tím, že máš zapnutou u toho samplu funkci Use loop points...(aspon me to nekdy u nekterych samplu takhle dela)
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 04 úno 2009 17:14, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
S-CORE
Příspěvky: 100
Registrován: 10 úno 2007 22:51

Příspěvek od S-CORE » 04 úno 2009 17:10

Ahoj, jde to nastavit..

v zásadě jsou dvě polární možnosti: (mezi kterými se můžeš pohybovat)
-aby sampl hrál dokud držíš klávesu (podle délky stisku)
-aby se přehrál celý sampl bez ohledu na délku stisku

přes jaký hraješ plugin?

jinak u samplu (sampler) se to dělá na záložce "INS" -> "VOL" -> a nasadíš HOLD, jak dlouho potřebuješ (např dobu stisku klávesy atp.)
tam je na grafu vidět, jak to vypadá průběh :) když s těmi kolečky zkusíš protočit, brz příjdeš na to jak to funguje ;)

omlouvám se za mnohonásobný edit, blbne mi kódování češtiny..
FruityLoops studio expert :D

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2009 17:37

ok, tak to mas dlhy sampel bez loop points... to si musis zapnut zobrazovanie precomputed effects v preferences. potom ti pribudnu v sampler okienku dalsie hejblatka, kde mozes loop points jednak zapnut a jednak vyrobit. v tom sedozelenom okienku celkom dole, kde vidis waveform samplu, musia byt vidiet dve cervene ciary

Rozy
Příspěvky: 15
Registrován: 02 říj 2008 14:05

Příspěvek od Rozy » 04 úno 2009 17:52

S-Core - jj ten sampl přes INS-VOL a zaškrtl jsem tam políčko u TIME a už to valí podle klávesy díkec moc, ten průběh chápu díkec za info
Jakej plugin? nevím co to přesně je teda

Díkec Kexik a Jindy2 ale Precomputed Effects v Preferences nemůžu nikde najít ve FL8

Uživatelský avatar
S-CORE
Příspěvky: 100
Registrován: 10 úno 2007 22:51

Příspěvek od S-CORE » 04 úno 2009 18:04

Rozy: nz, jsem rád, že jsem pomohl :)

Ne jen, kdyby jsi valil přes nějaké VSTi, tak bychom to museli řešit jinak :)

Ale když to funguje, tak pohodka :)

Kdybys jsi s FLkem cokoli potřeboval, stačí napsat ;)
FruityLoops studio expert :D

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2009 18:08

[left]http://producer-network.de/sitedata/med ... hc_012.jpg[/left]

vidis tam tie precomputed efects, ci nie? ak ano, cudlikmi crs a trim vyrobis loop points a ked mas use loop points oranzove a nehybal si adsr, musi hrat sampel len pod klavesou

Rozy
Příspěvky: 15
Registrován: 02 říj 2008 14:05

Příspěvek od Rozy » 04 úno 2009 18:34

Už to mám díkec Kexík

PS:S-Core vidím, že děláš beaty na hopec hmm já se bavím na gramcích, a klávesy jen občas minimálně když mě to chytne. Díkec kdyžtak ti písnu o radu. Kdybys chtěl skreč do tvýho instra tak no problémo.

Odpovědět