Midi zvukovej modul

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
frantacecil
Příspěvky: 17
Registrován: 03 zář 2008 10:32

Midi zvukovej modul

Příspěvek od frantacecil » 03 zář 2008 11:03

Zdravím všechny!
Prosím o pomoc při výběru vhodného zdroje zvuků (zvukové banky) pro přehrávání MIDI skladeb. Software používám Cakewalk 9, zvukovka je E-MU 1616 Pci. Cena do 10000 Kč. Děkuji moc za jakékoliv návrhy! Jsem začátečník.

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 192
Registrován: 08 říj 2007 11:22

Příspěvek od judik » 03 zář 2008 11:54

Ahoj ... Pokud vím tak k teto zvukovce jsi dostal modul Proteus, ktery zni opravdu dobre ... Mam ho taky a ma super, pevny zvuky...

ps: v zakladni instalaci je i kompatibilni zvukova banka (127 presetu GM)
Kurzwei SP4-7

frantacecil
Příspěvky: 17
Registrován: 03 zář 2008 10:32

Příspěvek od frantacecil » 03 zář 2008 12:18

Ahoj! No jo,dostal, ale nevím jak dokopat Cakewalk aby ho začal používat! Nechce se mi tam nikde zobrazit! Poradíš??
Díky moc!

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 03 zář 2008 12:50

No podle me ho nedonutis. Mam pocit, ze Proteus je pouze VST, takze budes muset zmenit sequencer. CKW9 podle me podporuje pouze instrumenty DX. Je mozny ze to dokonce umel az Sonar. Doporucuju, jestli jsi zvykly na CKW tak prejit na jeden z poslednich Sonaru (6 nebo 7), ktery ma podporu VST. No a nebo prejit na Cubase SX nebo Nuendo...

Jinak co se zvukovych modulu tyce, da se sehnat okolo 10ti litru uz slusny veci. Nedavno ted neko prodaval Roland JV2080 za 6500,- a to je opravdu luxusni cena. Ted jsem ji tam videl snad okolo 8mi litru i s pridavnejma SRX kartama...

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 03 zář 2008 13:10

Jen se prifarim s podobnym dotazem, potreboval bych poradit nejakej zvukovej modul, kterej obsahuje aspon trochu slusny piano, nejaky podkresovy smycce a pripadne nejakej peknej lead zvuk, nejlepe cenove hodne nizko, bude to jen na zkousky kapely, pripadne na par prvnich vystoupeni, pak predpokladam nakup neceho drazsiho... Ted nam utekl na midi.cz Proteus za par kacek :-)
Diky

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 03 zář 2008 13:22

No chtel jsem ti poradit Roland FANTOM XR, ten ma dost dobry piano i smycce, ale bude cenove trochu vejs, asi okolo 20ti. Zkus se podivat po Yamaha EX5R (taky hodne slusne piano a smycce na to ze je 10let stara), ta by mohla cenove se pohybovat okolo 10ti litru. Pod 10litru uz to budou starsi veci, kde jeste ty PCM vzorky nebyli tak dobre zpracovany jako u novych. Ale jako kdyz nejsou prachy, da se to. Tak treba ten Roland JV2080, Yamaha TG77, Korg Trinity Rack, Korg 01WR...

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 192
Registrován: 08 říj 2007 11:22

Příspěvek od judik » 03 zář 2008 13:55

Wohma píše:Jen se prifarim s podobnym dotazem, potreboval bych poradit nejakej zvukovej modul, kterej obsahuje aspon trochu slusny piano, nejaky podkresovy smycce a pripadne nejakej peknej lead zvuk, nejlepe cenove hodne nizko, bude to jen na zkousky kapely, pripadne na par prvnich vystoupeni, pak predpokladam nakup neceho drazsiho... Ted nam utekl na midi.cz Proteus za par kacek :-)
Diky
Ja ted zrovna prodavam Kurzweila ME - 1 (kupce uz mam :)) a ten ma piana genialni, ansambly taky. Lead zvuky tam jsou take. Pro mne pouzitelne, ty bys je asi musel vyzkouset. Da se sehnat take pomerne lacino. Moje cena sklouzla nakonec na 6 t kc ...
Kurzwei SP4-7

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 03 zář 2008 14:07

Kdyby měl někdo zájem o E-MU zvuky, tak uvažuji o prodeji MP7 s dvěma ROMkama. Nebo mám Phatt banku převedenou do SF.

frantacecil
Příspěvky: 17
Registrován: 03 zář 2008 10:32

Příspěvek od frantacecil » 04 zář 2008 11:38

2 judik:
Ahoj! Ty používáš jakej sekvence?? Protože Sonar LE pravděpodobně tento modul nepodporuje, anebo to neumim. :-( Instaloval jsem Proteus do PC a nic. Ani Sonar, ani Cubase.

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 192
Registrován: 08 říj 2007 11:22

Příspěvek od judik » 04 zář 2008 11:40

Ahoj,

Jede mi to v Cubase LE a ve Fruity Loops 8 absolutně bez problémů ....
Kurzwei SP4-7

frantacecil
Příspěvky: 17
Registrován: 03 zář 2008 10:32

Příspěvek od frantacecil » 04 zář 2008 11:48

No tak to me poskač! :-)
Hrabu se v tym a stale nic! Tvrdošíjně mě píše NO VST Instrument!

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 192
Registrován: 08 říj 2007 11:22

Příspěvek od judik » 04 zář 2008 12:04

frantacecil píše:No tak to me poskač! :-)
Hrabu se v tym a stale nic! Tvrdošíjně mě píše NO VST Instrument!
a nainstalovaný to máš správně? Kromě standalone verze to instaluje VST plugin a ten je při instalaci třeba usměrnit buďto do složky ....Program Files/Steinberg/Vst plugins nebo Program Files/Steinberg/Cubase/Vst plugins
Pokud toto není Tvůj problém, tak nevím čím to je....
Kurzwei SP4-7

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 zář 2008 12:57

JV-1010 - velmimi dobry modul .. Aspon podla toho co sem dano daval svoje veci na nom spravene mi to prislo velmi fajn .. na prehravanie midi fajlov uplne super .. a slusna cena

http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=35636

pripadne tam este je Canvas

http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=30858

Odpovědět