Poraďte prosím s výběrem soft.sekvenceru

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Pavlík

Poraďte prosím s výběrem soft.sekvenceru

Příspěvek od Pavlík » 25 led 2006 15:30

Moje představa je,že bych si někde na netu stáhl nějaké rytm.patterny (kde hledat,prosím?) a já bych si pak pomocí masteru nahrál další stopy. Jedná se mi vyloženě o sekvencer,všechny zvuky budu tahat s modulu...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 led 2006 16:05

Jestli hodlas loopy krast, ukradni si cokoliv, co se ti libi, je toho spousta... ,) Chtelo by to asi uvest trochu vic, co od toho sekvenceru cekas (jednoduchost? Levnej/free soft?).
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Pavlík

Příspěvek od Pavlík » 25 led 2006 16:19

To nejsou žádné patterny volně ke stáhnutí? Já myslel že jo... Jinak očekávám spíš jednoduchost,možnosti např. Cubase mi trochu nahání strach. Co takhle Cakewalk?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2006 17:19

to je jedno... cakewalk urcite nie je jednoduchsi. naozaj jednoduchy je garage band, ten je ale na jabka. skus trebars sony acid ten mi pride hodne intuitivny. nakoniec aj tak skoncis u cubase... ledaze by si bol taky uchyl ako ja :)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 25 led 2006 18:45

mimochodom kexik ja naozaj nechapem co cloveka ako si ty drzi na tych loopsoch.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2006 18:52

dano: co ty vies co som ja za cloveka :)
kolomkol som spalnovy nahravac a hrdy amater. nic lepsie mi netreba. ako nahle budem mat nejake zlozitejsie midi zelezo a bude treba sysexovat, tak budem s FL v riti, ale dovtedy mi to vyhovuje na 100%. a to nebude tak skoro, prve co si kupim, bude prophet 5 a nebude to zajtra a mam zle tusenie ze ani o rok.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 25 led 2006 18:55

kexik píše:dano: co ty vies co som ja za cloveka :)
sak len tusim :lol:

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 led 2006 19:56

dano píše:mimochodom kexik ja naozaj nechapem co cloveka ako si ty drzi na tych loopsoch.
loopsy su very good. tvaria sa ako hracka, ale su prepracovanejsie ako vacsina audio sw, co som kedy pouzival. taktiez sa mi pacia, ako zneju. jdnoducho profi produkt.

samosebou v ramci threadu spomeniem Ableton Live, ktory ma podobne ako FL vela vyhod vypplyvajucich z jednoduchosti, prehladnosti ovladania a vysokej miery interaktivnosti, co ho predurcuje ako prvu volbu na live pouzitie

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 led 2006 21:47

Pavlik: taky bych ti doporucil Ableton Live!!!
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 25 led 2006 23:31

musim sa zastat kexika ja som uz presiel asi vsetkym co existuje : trackery(renoise, hodne buzz,psycle), acid, cakewalk, cubase, reason, orion, (si jediny vacsi host co som este ani len nevidel bol logic) ale vzdy nakoniec skoncim zase pri fruity :) naposledy som sa vratil koli otestovaniu v.6 a zase sa neviem odputat, proste vsetko co potrebujem tam je, co mam robit no... :))

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 led 2006 23:49

dendy píše:musim sa zastat kexika ja som uz presiel asi vsetkym co existuje : trackery(renoise, hodne buzz,psycle), acid, cakewalk, cubase, reason, orion, (si jediny vacsi host co som este ani len nevidel bol logic) ale vzdy nakoniec skoncim zase pri fruity :) naposledy som sa vratil koli otestovaniu v.6 a zase sa neviem odputat, proste vsetko co potrebujem tam je, co mam robit no... :))
ved aj ja som sa zastal kexika 8)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 25 led 2006 23:54

hehe sme kexikovi strazny anjeli tu na fore :) len ci nam to preplati...
:mrgreen:

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 26 led 2006 08:13

je ableton vhodny aj na ovladanie hw nastrojov? sa mi mari ze dokaze ovladat len jeden midi port... (opravte ma) a jeho sekvencer nie je z tych najvybavenejsich....

ja som mal tiez FL otvorene kvoli otestovanie v6 a mna to zas usvecilo ze som urobil dobre ked som presiel na cubase :mrgreen:

ak bude robit v cubase iba midi tak to nebude imho take zlozite...

btw: nechcem byt hnusny ale este si pamatam z dob orbitvehicle ako dendy vyhlasoval FL za hracku ;)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 26 led 2006 08:24

Solarfall píše: btw: nechcem byt hnusny ale este si pamatam z dob orbitvehicle ako dendy vyhlasoval FL za hracku ;)
lenze vtedy to hracka bola, resp bol to este hodne nedokonaly software... v porovnani s moznostami co mi daval v tom obdobi Buzz bolo FL len smiesna atrapa hudobneho softu:))
od dob verzie 3.x preslo FL obrovsky kus cesty a verzia 6 je velmi prepracovany (samozrejme ze nie bez chyb ale tie ma kazdy soft, aj cubase, je to o tom proste ktore chyby pre teba nie su dolezite) software ...

na cubase napriklad proste nemozem prezut automatizaciu, proste mi absolutne nejde pod prsty a vobec sa mi nepaci ako je tam zriesena...

na FL mi momentalne v podstate vadia uz len detaily ako ze sa neda vypnut ze ti zahra notu vzdy ked ju kreslis do pianorollu, ze sa v playliste rovno poklepanim na patten tento rovno neotvori v pop-upe, ze su len 4 sendy (aj ked toto vdaka routovatelnosti vo verzii 6 neni az taky problem)

btw. k tej routovatelnosti - moj nazor je taky ze mixer tak ako je vyrieseny vo verzii 6 je ovela viac user friendly a pouzitelnejsi ako mixer v cubase .. v cubase mi inac vadi ze je tam vsetko strasne velke, zbytocne "cukrikovy" XP-ckovsky layout, hrozne tam plytvaju miestom - nie kazdy ma 21" monitor... ten mixer tam to je katastrofa, a pritom by sa v pohode dal vyriesti 2x mensi resp. skinovatelny ....

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 26 led 2006 08:47

jasne ;)

cubase bez dvoch monitorov nie je lambada :P
ale ako si aj ty povedal a ja sa tym riadim aj pri babach... treba sa najst taku ktorej chyby si ochotny tolerovat, pretoze ziadna nie je perfektna :mrgreen:

ja som s fl skoncil kvoli aranzovaniu paternov, teda robenia celeho tracku (tu som sa v cubase nasiel), pre mna nedobrej, neprehladnej automatizacie, absencii groove gridu, divne sa tam robi s multitimbral nastrojmi a ked som ho zavrhol nemal este ani audiotracky a ani tie co ma teraz ma nejak neoslovili...

pre mna uz niet cesty spat... hoci na fl som si toho najviac odkrutil...

Odpovědět