Porty v MIDI

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 16:35

ked tak nad tym uvazujem .. je tam ze RS422 , co je vlastne seriovy port .. jeden ide do MACka .. druhy je na network .. kedze cez ten mac su schopny posielat 8x8 do macka , tak to iste musia byt schopny posielat aj do druheho interfejsu .. takze by to malo fungovat ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 16:36

pytkin : pozrem to..

ale to co pises tak prepokladam ze ked sa zparuje tak ten druhy v poradi sa pretypuje a bude mat porty od 9 do 16.. co by bolo celkom pohodlne :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 16:42

pisu tu takuto vec:
Network 2 units for 16 MIDI IN and OUT and 256 MIDI channels via 8-pin network port *

no a ta hviezdicka je nasledujuce vysvetlenie:
* Networking only available under MacOS or Windows XP, however, Clockworks for Windows only supports editing the first device in a network.

a teraz neviem ci ta siet funguje len ked je to zapnute na PC alebo MAC. alebo som si to len zle prelozil...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 16:46

inde citam :

NETWORKING
For those of you with larger MIDI rigs, the MTP AV's Network serial port can be used to connect a second MTP AV to provide connections 9-16, or even to link up to a standard 16-channel MIDI interface. It can also serve as a second connection to the Macintosh, although this is not normally necessary with most applications which can use the multi-port capabilities of the unit. This capability is provided for compatibility with software which does not support the multi-port MTP standard.

It's actually possible to connect up to four MTP devices to your Mac, using two on each serial port -- modem and printer. In this case, there would be a free Mac port on each box providing connections 9-16, as the pairs of MTPs are connected using the network socket. You could use these to hook up a second Mac, which would then have equal access to the complete MIDI system. You can even connect both a Macintosh and a PC to the MTP AV at the same time, connecting the PC to the parallel port and the Mac to the network port; with this setup, the computers can even send data to each other.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 16:58


Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 20:57

pytkin : po tom vsetkom co sme tu prebrali som vlastne zistil ze ja potrebujem len vysielat co midi channel to audio channel.. cize ak ma zariadenie 4 analog out tak chcem mat len 4 midi channels( samozrejme by som mohol mat aj viac na ten jeden audio out ale to teraz nepotrebujem, ze by som ich paroval a nechal hrat do konkretneho audio vystupu )

tu je obrazok:
Obrázek

cize napriklad na tie EX5r pouzijem jeden port, kedze tam mam na kazdej 8 analog out, tak mi postaci na kazdy out jeden midi channel, cize prva EX5r bude mat 1-8 midi ch. a druha EX5r by mala 9-16 midi ch.

cize na jeden port takto dve zariadenia by nemala byt nejaka extra zataz, akurat ich budem musiet nastavit tie channels priamo v moduloch... a potom este urcit co je master co by bola asi XS kedze budem vyuzivat jej sequencer..

cize takto mi este ostavaju 2 porty volne na tom 8x8...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 09 pro 2007 21:25

Úplně celé jsem to tu nečetl, ale nezdá se mi, že by byl problém zakladatele tohoto threadu vyřešen.
Macek, problém je v tom, že to děláš špatně, že takhle ten keyboard nezprovozníš. Jestli stále stojíš o radu, ozvi se, ale počítám, že když jsi se ptal v červnu, je tvůj dotaz již over.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 23:21

excom : no vidis ! jak sa nam to zjednodusilo ! :) ja myslim ze s tym midisportom vystacis .. ten ma 8 aleo 16 presetov ? kere si nastavis a hotoveee .. vyriadeneeee ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 pro 2007 01:20

pytkin : este tam nemam 2x i88x :) ale to hadam ani nebude treba... aj tak po tomto experimente to rozbhehnem cele cez mLan ktory sa mi dost paci... hlavne koli PatchBay...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 pro 2007 12:05

excom : jo jo .. ak to fakt funguje (na co som ja osobne hrozne zvedavy), tak by si to mal super setup .. kedy budes mat ten mlan do XS ? Celkom by som sa na to aj dosiel pozriet ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 pro 2007 12:46

pytkin : tu som ho zatial nezohnal a budem ho zhanat asi az buduci rok, maju ho v nemecku ale je dost drahy, v US ho tiez maju oproti nemecku za smiesnu cenu, tak mozno si ho necham doviezt odtial.. som uz $$ svorc na tento rok :)

jasne ked to bude tak dame pivo a dojdes pozret :)

Odpovědět