Porty v MIDI

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
macek
Příspěvky: 39
Registrován: 12 kvě 2007 13:08

Porty v MIDI

Příspěvek od macek » 07 čer 2007 12:31

Zdravím.Konečně jsem si koupil knihu o fl studiu a stále nechápu ač to čtu poněkolikáté jak na porty v Midi.Koupil jsem si M-Audio Keystatone,je to propojené přes USB a používám i mnoho VSTi doplňků.Každý VSTi má nahoře číslo na tzv.port.....vůbec nevím co stím.Uvítám jakoukoliv radu.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 čer 2007 12:36

Legracne jsi tenhle thread zaradil :) Midi.cz neni diskuse o Midi ale o serveru midi.cz :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

macek
Příspěvky: 39
Registrován: 12 kvě 2007 13:08

Příspěvek od macek » 07 čer 2007 16:28

Jo,jo,jo to je přesně co hledám.Přesto na Elektrozone nedám dopustit.Nej,Nej..

macek
Příspěvky: 39
Registrován: 12 kvě 2007 13:08

Příspěvek od macek » 07 čer 2007 16:42

Píšu nesmysli.Měl bych se pořádně podívat do obsahu tohoto fóra a zjistit že se tu dá najít opravdu všechno.Ta moje líná povaha...

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 07 čer 2007 20:28

No ked pripojis viac keyboardov, alebo nastrojov naraz, alebo pripojis USBmidi hub, budes mat v systeme viac MIDI portov. Budu sa volat napriklad XXX Midi Out 1, XXX Midi Out 2, YYY Midi Out 1 atd. FLStudio si to tak srandovne usporiadalo ze kazdemu musi dat cisielklo, potom si nastavis napriklad:

XXX Midi Out 1 = 0
XXX Midi Out 2 = 1
YYY Midi Out 1 = 2

a ked do FL Studia budes chciet vlazit stopu, ktora posiela MIDI napriklad na port "YYY Midi Out1", urobis ADD - MIDI TRACK a tomu tracku nastavis ze vystupny MIDI port je 2.

Vyskusaj si to nazivo, knizky su nanic kym si to neskusis.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 07 čer 2007 23:12

Já myslím, že macek těmi porty myslí MIDI kanály. Těch je v každém MIDI propojení 16. Pozor, neplést s polyfoniemi. Na přenos povelů z keyboardu do PC (nebo zvukového modulu) stačí jeden MIDI kanál (přednasatvený je obvykle kanál 1).

macek
Příspěvky: 39
Registrován: 12 kvě 2007 13:08

Příspěvek od macek » 08 čer 2007 08:43

Nastavené to mám na kanál č.1,ale nemůžu nijak ovládat hlasitost jezdce na midi klávesnici.

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 23 říj 2007 21:45

Prosimvas, znamena to, ze na jeden petikolik jde teoreticky ovladat 16 midi zarizeni? A nastaveni probiha ve vlastnich nastrojich a v sekvencru?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 říj 2007 22:13

pierre niko : midi ma 16 kanalov .. cize mozes ovladat 16 zariadeni .. teoreticky aj viac .. ked si povies ze jeden syntak hra c-2 az C3 a dalsi C#3 az C8 , tak na jednom kanali mozu hrat spolu .. samozrejme prepinanie zvukov a controlery su spolocne .. jedine ich ovladat sysexami ..

BTW : na 400 prispevkov celkom elementarna neznalost ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 pro 2007 21:32

existuje nieco v duchu ako ma M-Audio MIDISPORT 8x8 ale 16x16 ? na nic take som nenarazil, mozno neexistuje alebo som len zle hladal...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2007 23:01

letmy pohlad do googlu nenachadza nic rozumne .. co ti brani pouzit 2 kusy 8x8 ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2007 23:02

este ma tak napada , ze ked som bol maly .. existovala firma OPCODE kera robila profi midi interfejsi .. maly tam taku radiu STUDIO a neviem ci tam nebolo prave mozne dake kaskadovanie .. Opcode je ale uz davno mrtef ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2007 23:12

Studio 4 je 8x8
Studio 5 vyzera byt mozno to co chces

http://item.rakuten.co.jp/marks/opcode-studio5-u1/

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 09:15

pytkin : ano to ma napadlo zapojit 2x 8x8 midisport...

k tomu druhemu, pravdepodobne si nasiel co som hladal, takze to existuje http://www.sonosphere.com/Doug/Archives ... Studio5OSX
este by ma zaujimalo ci to moze byt aj standalone, alebo je to len PC a OSX only..
ale samozrejme dik, po niecom takom som pozeral

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 09:17

a tu je nejaky popis este k tomu

Opcode's Studio 5LX "Still The King Of Midi Patchbays" - ebay quote
Networkable 240-channel 15in x 15out MIDI SMPTE -Interface -Processor -Patchbay -Synchronizer Studio 5LX MIDI interface for Macintosh combines the functions of an interface, synchronizer, patchbay and processor in one unit. Studio 5LX provides 15 independent MIDI INs and OUTs, 240 MIDI channels per unit, networking capabilities and memory for user patches. It uses OMS Studio Patches for the most advanced MIDI processing available. 15 independent MIDI INs and OUTs; 240-channel compatibility Network up to 6 Studio 5LXs together for 1440 MIDI channels System Requirements: Macintosh: 68020 or faster with serial port.


vyzera to dost paradne, presne po takomto niecom som kukal...

Odpovědět