Propojení kláves se sequencerem

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Palla
Příspěvky: 5
Registrován: 29 srp 2011 08:46

Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od Palla » 06 lis 2011 08:35

Dobrý den.Chci si koupit klávesy CASIO CTK-7000 a propojit je se Sequencerem YAMAHA QY300.Chci používat zvuk ze QY300.Na starších klávesách byly zdířky MIDI IN-OUT jako na sequenceru,které jsem propojil MIDI kabelem.Co jsem hrál na klávesách tak šlo do sequenceru a tím pádem jsem nepoužíval zvuky z kláves.Na hodně klávesách již zdířky midi nejsou a je tam USB pro propojení s PC.Můžu klávesy se QY300 něčím propojit aby to fungovalo?Děkuji za odpověd.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od Pytkin » 06 lis 2011 11:00

Na to prepojenie sa pouziva midi.. Je divne , ze ho nejake klavesy nemaju.. V dnesnej dobe ho maju vsetky klavesy, okrem tych lacnych z tesca..

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od W.Cable » 06 lis 2011 11:11

Zamyslel bych se nad tim, jestli tu samohrajku vubec potrebujes. Automaticky doprovod, vlastni zvuky, integrovane reproduktory...?
Mozna by bylo lepsi a levnejsi se poohlednout po nejakem midi kontroleru pro tu Yamahu.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od biscuit » 06 lis 2011 12:07

naprosta vetsina midi kontroleru a klaves, ktery maji usb midi, ma ale i stare klasicke 2x din midi konektory - jen vzdy potrebuji napajeni midi klaves adapterem. usb midi slouzi na propojeni s pocitacem a ten po usb dokaze i naprostou vetsinu techto zarizeni napajet (po tom usb kabelu) a tudiz odpada nutnost adapteru.

Palla
Příspěvky: 5
Registrován: 29 srp 2011 08:46

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od Palla » 06 lis 2011 20:54

Protože je sequencerQY300 na diskety,tak jsem chtěl klávesy s kartou nebo fleškou a pro jistotu aby šly propojit se Sequencerem.Chtěl bych používat oba dva způsoby.A co se týče kláves s MIDI IN-OUT tak vetšina je nemá.Má USB porty.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od pavlii » 06 lis 2011 22:05

No - neřekl bych většina, ale možná většina těch laciných ;-) pořádné klávesy (a teď nemyslím jen drahé, ale pořádné ve smyslu, že za něco stojej) mají dneska USB a klasické MIDI porty. Zhruba tak, jak psal Pytkin. Ale to je akademická debata; odpověď na tvůj dotaz zní, že to nepropojíš bez počítače.

P.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od tony9 » 06 lis 2011 22:14

Fakt to klasické midi zdířky nemá. Myslím, ale , že v téhle ceně se s nima něco sehnat dá.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od Pytkin » 06 lis 2011 23:02

co tu riesite za kokotiny ? CTK-7000 nema midi .. ok ... takze si ho kupit nemozes a kup si nieco , co midi ma .. thats all .

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od pavlii » 06 lis 2011 23:20

Asi tak. Máš jasné kritérium, tak hledej primárně podle něj.

P.

Palla
Příspěvky: 5
Registrován: 29 srp 2011 08:46

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od Palla » 07 lis 2011 07:09

Ještě se chci zeptat zda nevíte,jestli se na CTK7000 dá naprogramovat třeba do 16.kanálu nástroj,síla.hall atd.Třeba 1.takt sax 15.takt housle a potom to uložit na kartu,abych při hře nemusel nic přepínat.Díky za odpověd TONY.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2011 08:53

naco to riesis , ked CTK7000 nema midi .. je pre teba nepouzitelny .. najdi nieco , co midi ma ..

Palla
Příspěvky: 5
Registrován: 29 srp 2011 08:46

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od Palla » 07 lis 2011 09:08

Řeším to proto,že bych používal jenom klávesy,jestli to jde naprogramovat a jestli mají dobrý zvuk.Nepotřeboval bych sequencer.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od pavlii » 07 lis 2011 10:35

DIskuse o MIDI standardech přesměrována sem.

P.

EDIT: Z důvodu nahromadění příliš velkého množství balastu, než se dalo unést i na smetišti, byla diskuse o MIDI standardech ekologicky zlikvidována :-) V případě zájmu je třeba započít novou, ale poněkud smysluplněji. Díky za pochopení, P & kolektiv admins

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Propojení kláves se sequencerem

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2011 10:59

palla : no jo .. casio mavaju vacsinou dobry zvuk ..

Odpovědět