Slaba reakcia klavesov

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Rórando
Příspěvky: 21
Registrován: 18 led 2014 23:38

Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od Rórando » 27 úno 2014 23:22

Ahojte, ja by som mal iba uplne laicku otazku, preto na mna neskusajte zlozite vyrazy :)
Svoj keyboard mam napojeny na PC cez usb/usb ( keyboard /pc ). V PC vyuzivam Korg M1 (virtualne), ktory ma obrovsky vyber zvukov atd. Problem je v tom, ze niektore zvuky len len pocut, treba dost trieskat do klaves, aby co to vyludili :) , teraz neviem, ci je to normalna dynamika (pochybujem) alebo nejaky iny problem. Ale ked myskou stlacim klavesu na virtualnom Korg M1 - zvuk je okamzity a silnejsi.
Prosim jednoduchu, zrozumitelnu radu :) . Vdaka


Obrázek

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od biscuit » 27 úno 2014 23:37

velocity - neboli rychlost stisku klavesy a nastavena odezva nastroje. pripadne nastavena charakteristika midi klaves (mysleno nelinearni). hledej.

Uživatelský avatar
Microdesignum
Příspěvky: 43
Registrován: 18 kvě 2011 08:44

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od Microdesignum » 27 úno 2014 23:39

Co to dělá, když na klávesách vypneš dynamiku?
Český výrobce MIDI ovladačů
http://www.microdesignum.cz

Rórando
Příspěvky: 21
Registrován: 18 led 2014 23:38

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od Rórando » 27 úno 2014 23:45

Ja to vsetko skusim, i ked nie celkom vsetkemu rozumiem, proste postiskam, pokombinujem co sa da. Myslel som, ze problem je, ze to nemam prepojene Midi kablom, ale asi nie...

Uživatelský avatar
Microdesignum
Příspěvky: 43
Registrován: 18 kvě 2011 08:44

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od Microdesignum » 27 úno 2014 23:53

MIDI kablom to urcite nebude. Zkus vypnout dynamiku na klavesach. Podle toho se uvidi, co se s tim da delat.
Český výrobce MIDI ovladačů
http://www.microdesignum.cz

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od MDudas » 28 úno 2014 05:21

Rórando píše:Ja to vsetko skusim, i ked nie celkom vsetkemu rozumiem, proste postiskam, pokombinujem co sa da. Myslel som, ze problem je, ze to nemam prepojene Midi kablom, ale asi nie...
:lol:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od pavlii » 28 úno 2014 08:44

Rórando píše:...Ale ked myskou stlacim klavesu na virtualnom Korg M1 - zvuk je okamzity a silnejsi...
Jak už psali kluci - dynamika kláves (Velocity). SW klikání myší nemůže o dynamice přemýšlet (technický princip). Obvykle bývá nastavena 100 nebo 127, čili "skoro max" nebo "max". Proto je to tak markantní rozdíl. Pokud se k tomu přičte nelineární křivka dynamiky na klávesách, může docházet k tebou popsanému jevu.

P.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od a.tom.x » 28 úno 2014 09:41

Co máš jako master keyboard?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Rórando
Příspěvky: 21
Registrován: 18 led 2014 23:38

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od Rórando » 28 úno 2014 14:46

a.tom.x - master keyboard je u mna Roland SH - 201
pavlii - este som zabudol dodat, ze napr. virtualny Roland JP8 a Korg MonoPoly reaguju normalne, t.j. maju silnu odozvu

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od a.tom.x » 28 úno 2014 15:53

To vypadá, že máš někde nastavený velocity offset nebo staženou hlasitost v Combi/multi zvucích. Jak hrají standardní Prog zvuky?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Rórando
Příspěvky: 21
Registrován: 18 led 2014 23:38

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od Rórando » 28 úno 2014 16:32

a.tom.x - zvuky v keyboarde (ak si to myslel) hraju normalne, ale teraz ma napadlo, ze pri zapnuti keyboardu a virtual Korg M1 stahujem na minimum ovladac na keyboarde ( AMP level, pravy horny roh ), tym stisim zvuky v keyboarde a idu len zvuky zo syntetizatora v PC...

charonme
Příspěvky: 1144
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od charonme » 28 úno 2014 18:35

nejaky midi monitor si uz pozeral ze co z tych klavesov ide v zavislosti od roznych nastaveni?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od a.tom.x » 28 úno 2014 18:40

Myslel jsem v M1. No pokud vysílá ten main volume na SH201 i MIDI kontroler tak je to celkem jasný, stejný kontroler používá určitě i M1, tj. si tím stišíš zvuk i toho pluginu
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od MDudas » 02 bře 2014 00:32

Rorandoooooo !
Dostal si nas. Skutocne si krutil a mackal vsetko.... :lol: :lol: Chvilu som rozmyslal, preco ti blbci dali hlasitost doprava hore (ako pises). Samozrejme - neni to hlasitost, ale parameter AMP... cize riadiaca instrukcia pre syntetizer.
Pravdepodobne to posiela aj kontroler von cez USB a ten Ti ovlada softy... Tie, co nereagovali, si mal mozno nastavene inak, alebo ten kontroler ignorovali.
Master Volume mas nalavo - je s nim nejaky problem? Preco ho nepouzivas?

Manual str.18 :
If you want to change the way in which the sound responds to your keyboard playing velocity, adjust the
FILTER & AMP parameters (p. 61), LEVEL VELOCITY SENS, (volume) and, CUTOFF VELOCITY SENS (brightness).

Rórando
Příspěvky: 21
Registrován: 18 led 2014 23:38

Re: Slaba reakcia klavesov

Příspěvek od Rórando » 02 bře 2014 15:20

MDudas - nieee, ja sa rozplacem uz, chcem si len zahrat a tolko problemov a proste je zlozite sa chapat :D
parameter AMP pouzivam na 0/10 preto, lebo ak ak je hoc aj na 2/10 apod., tak uz pocut aj vlastny patch z SH-201...zmiesany s patchom z PC
iste, Master Volume je nalavo :), ale co s nim dosiahnem ? mne treba oddelit patch z PC od patchu z SH-201
tu je jedina pomoc spojit sa s niekym, kto ma rovnaku techniku a funguje mu to :)
keby som nebol lenivy, tak tu dam aj nejaku zvukovu ukazku

Odpovědět