Velké zpozdení

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
mojse
Příspěvky: 4
Registrován: 09 čer 2006 15:12

Velké zpozdení

Příspěvek od mojse » 09 čer 2006 15:26

Cau! mam Miditech Midistudio 2 a chtel jsem tento Midikeyboard pouzivat propojeny s pocitacem. Mam zvukovku MAYA44. Pocitac ma 1GB procesor a 512 ram. Problem je v tom,ze pri hrani je velky zpozdeni.. Cim je toto zpozdeni vytvoreno? Vadi, ze jako defaultni nastaveni je nastaveno Microsoft GS wavetable sw synth? Nebo muze byt zpozdeni kvuli spatnym klavesam? Nevim jestli nemam midikeyboard vratit? Dekuju za odpoved..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 čer 2006 15:38

nie, nie a nie... otvor si asio panel a zniz bufer na, hmm... 256 samplov. ak to bude pri hrani praskat, skus hodnotu zvysovat. v akom softe na tom hras?

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 09 čer 2006 15:38

Jaký používáš software? Jednak musíš nastavit software tak, aby používal ASIO drivery karty a jednak zapomenout na Microsoftí syntézu, ta ti bude hrát opožděně vždycky a zvukově je to opravdová hrůza. Napiš, jaký používáš soft, pak se můžem hnout dál.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 09 čer 2006 15:46

Je to problém s latencí, je potřeba, aby signál byl zpracován rychleji.
Mezi vstupem A/D a výstupem D/A dochází ke zpracování signálu, který ovlivňuje mnoho věcí, CPU i RAM tam sice hraje roli, ale tohle je hlavně věc zvukovky. Neznám tolik MAYA44, ale je ještě MKII provedení, takže nevím co máš?
Každopádně je někde potřeba nastavit (snížit) buffer size na minimum, co to pude, tak aby zvuk nelupal a byl OK. Uvidíš, že se to zlepší. Nevim přesně, kde tohle nastavení provedeš, ale mělo by to jít v tom softu, co používáš, kterej bohužel neznám... Takže zkus options. A hledej latency setup, pokud tam nebude buffer size, tak nějaký čísla v milisekundách (ms). Optimum pro tvou sestavu odhaduji tak 10 ms.

mojse
Příspěvky: 4
Registrován: 09 čer 2006 15:12

midistudio 2

Příspěvek od mojse » 09 čer 2006 16:01

K tomu keybordu mi dali stainberg cubasis 3 go se,takze prvni zkusenosti mam pouze s nim...A zvukovou kartu mam presne tuto http://www.esi-pro.com/viewProduct.php?pid=62&page=1 Chtel bych se ale zeptat jaky mam nastavit zarizeni na prehravani midi? funguje jen ten ktery jsem jiz zminoval..Na tu latency se podivam a snad mi to pomuze..P.S: trosku otazka mimo.Jaky jednoduchy program se pouziva k zaznamu vice stop najednou? Zkousim adobe audition..

Dik!!!!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 čer 2006 16:28

na viac stop najednou kludne pouzi ten cubasis... ak teda nemas nejaku osekanu verziu co to nevie

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21267
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 čer 2006 09:53

ja myslim ze kazdy cubasis musi vediet nahrat viac stop naraz .. hlavne potrebuje daky VSTi ako GM modul .. Ako nahrada toho Microsoft GM ktory ma sam o sebe velku latenciu ..

mojse
Příspěvky: 4
Registrován: 09 čer 2006 15:12

Velké zpozdení

Příspěvek od mojse » 19 čer 2006 16:29

Cau!!
Tak jsem si nainstaloval Steinberg.Cubase.SX.v3.1.1. a odmita to prehravat midi. Vidim,ze tam signal jde, i to nahraje, ale neprehrava. U ostatnich programu to same.. Chvili to hralo ale s obrovskym zpozdenim a ted uz to vubec nehraje.. Prosim poradi nekdo? Nstavil jsem vse na MAYA zarizeni, ale nic..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 19 čer 2006 17:41

mojse: Maya je ta zvukovka od Audiotraku ? Ma na sobe nejaky syntezator ? Nebo mas na jejim midi out neco povesene ? Jake zarizeni chces aby ti generovalo zvuky podle toho midi ?

mojse
Příspěvky: 4
Registrován: 09 čer 2006 15:12

zpozdeni

Příspěvek od mojse » 19 čer 2006 18:55

No mam tuto kartu http://www.esi-pro.com/viewProduct.php?pid=62&page=1 midiklavesy mam pripojene pres usb. Chtel bych aby zvuk sel ven pres nektery z vystupu 1,2,3,4..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 19 čer 2006 20:56

mojse: No ale jestli jsem neco neprehlid, tak ta karta na sobe nema zadny syntezator. Cim generujes ten zvuk, ktery chces, aby ti ta karta prehravala ? Pouzivas nejaky VSTi treba ? MIDI jsou jenom data, ktera musis nacpat necemu, co podle tech dat bude generovat zvuk.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 20 čer 2006 12:21

přesně. Ach jo, podle mého soudu typický příklad, kdy se dost neznalec dostane k dost výkonýmu softu, přičemž tomu člověku chyběj elementární znalosti aktuálně probírané tématiky (MIDI, VST apod.) vůbec. Doufám, že se na mě nikdo zlobit nebude, kdybych se pletl - ale podle stylu dotazů se asi nepletu ;-)
Takže jak píše Kermitak - MIDI stopa musí mít výstup nastaven na nějaký VST nástroj nebo syntezátor zvukovky (zde nepoužitelné) nebo MIDI port, ke kterému je připojen externí syntezátor (zvukový modul). Pokud chceš, aby šel výstup z nějakého audio výstupu zvukovky, je nejlepší použít VST nástroj, v mixeru Cubase si pak nastavíš výstup, kde se bude zvuk generovat. Ohledně zpoždění - jak píše kexik, vše je záležitost byfferu zvukové karty. Pokud to bude stíhat comp a zvukovka to umožní, dá se dostat na docela nízké hodnoty (řádu jednotek ms).

Příště doporučuji začít od méně náročného sousta a se zažitým nějakým základem - diskusní fórum je IMHO nástroj spíš k řešení problémů, které sice ve výsledku mohou být jednoduché na vyřešení, ale člověk již sám o sobě vystřílel všechnu munici ohledně vlastních pokusů - prostě fórum nejni žádná základní škola.

P.

Odpovědět