Zvukový modul k masteru

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Papája

Zvukový modul k masteru

Příspěvek od Papája » 13 led 2006 15:21

Ahoj lidi,chci koupit k masterkeyboardu nějaký zvukový modul se zaměřením na pianové zvuky,el.piana,varhany, smyčcové plochy atd. Myslíte,že existuje nějaká lepší volba než Yamaha Motif rack ES v této cenové relaci?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 13 led 2006 17:04

Myslim ze jo,ale kdybych o tom zacal psat,tak mne zase budou okrikovat ze tomu tak neni -))

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Zvukový modul k masteru

Příspěvek od Poshook » 13 led 2006 17:10

Papája píše:Ahoj lidi,chci koupit k masterkeyboardu nějaký zvukový modul se zaměřením na pianové zvuky,el.piana,varhany, smyčcové plochy atd. Myslíte,že existuje nějaká lepší volba než Yamaha Motif rack ES v této cenové relaci?
ak mas na to prachy, kup to... v tejto cenovej je dobre vsetko

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 led 2006 18:08

Asi se budu opakovat: jakejkoliv Kurzweil (K2000,2500 - pro tebe asi 2500) pak dlouho nic Triton a pak ta Yamaha a Roland.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 13 led 2006 18:09

Myslim si, ze ako Motif Rack je urcite daleko lepsi Roland Fantom Rack, alebo ako pise Atomix Triton Rack. Yamaha EX a Motif nastroje su asi pomsta uzivatelom.

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) dano dne 13 led 2006 18:16, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 led 2006 18:11

Možná by ti stačil i ten presetovej modul co vybrakovali z PC2 - PC2r se jmenuje - pokud se ti teda nechce programovat.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 led 2006 18:14

Jsou v něm (256 regular programs, 128 Orchestral ROM programs (orchestral board z K2500 - fakt skvělej), and 16 KB3 programs - hammondový model z K2500/2600) + 256 míst na uživatelský zvuky (layery obálky LFO a nějaký další dorbnosti jdou měnit) + ještě jedna expanze se bude vyrábět
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 13 led 2006 18:27

to nunu)

je to presne tak ako sme predpokladali: co clovek to iny vkus :)

to dano)

to ako keby si napisal, ze bmw je daleko lepsie ako volvo....
... ja doplnim: "ze ako pre koho".

porovnavas jablka (Fantom X) s hruskami (stary Motif a uplne starucka EX)

ak sa bavime o Motif ES, tak potom asi nechapem, o akej pomste hovoris...

to a.tom.x) obavam sa, ze to platilo este mozno tak pred 5 rokmi. neviem, kolko MB piano je v K2500 (K2000 radsej nespomeniem), ale cely nastroj ma tusim 8MB linear wave rom. predpokladam, ze sa nan mohlo ujst tak 1-2MB, co je fantasticky vykon, ale oproti sucasnym beznym 16MB pianam s dynamickym multisamplingom do sterea uz Kurzweilu nepomoze ani V.A.S.T. taktiez 48 hlasov moze byt pre niekoho pri hustejsich pianovych partoch so sustainom krok spat
Naposledy upravil(a) Poshook dne 13 led 2006 18:39, celkem upraveno 2 x.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 13 led 2006 18:28

a.tom.x píše:Možná by ti stačil i ten presetovej modul co vybrakovali z PC2 - PC2r se jmenuje - pokud se ti teda nechce programovat.
pocul som a je dobry

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 13 led 2006 18:45

Poshook píše:ak sa bavime o Motif ES, tak potom asi nechapem, o akej pomste hovoris...
myslim ze Motif Rack nie je aj z Motif ES. ak ano, tak beriem spat...

BTW: suhlasim ze ako pre koho, no zaroven som este nepocul nastroj, ktory by v multi rezime viac maskoval farby ako posledne Yamaha synty (od EX).

ale samozrejme je to moj nazor a nechcel som aby to vyznelo ze je jediny spravny :lol:

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 13 led 2006 18:59

presne tak, Motif ES existuje v rackovej verzii. s tym maskovanim farieb v multirezime...ak sa bude pouzivat v studiu, tak naozaj bude treba viacej roboty na to aby vsetko sadlo ako ma (Roland lepsi). ak ale zoberies Motif ES na stage, tak je zase jeho "spinavost" na nezaplatenie :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 13 led 2006 19:00

Hehehehehehe -)))))Jinak K2500 ma 8 mega zaklad,4 mega piano rom,8 mega orchestral a 8 mega contemporary,cili spolu 28 megacu.Jo a sorry ze to musim napsat.pokud je pro nekoho dulezita zvukova kvalita,nemuze jinak nez Kurzweila.Pokud chce nacancane sladoucke veci co jsou pro mne primo vterne (nemam to rad) tak mu jiste velkou sluzbu udela i svata trojka -))

Uznavam ale,ze to je vec vkusu a hlavne stylu.Na bigbit urcite kurcka.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 13 led 2006 19:05

Abych byl presny,kurcka a jeste neco pro maximalisty -))))))))))))))))))))Treba TRINITY.A nebijte mne moc -))

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 13 led 2006 19:07

tych 28MB je v zakladnom vybaveni?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 13 led 2006 19:10

člověče Poshook - VAST je něco co ještě nikdo nepřekonal a asi ani nepřekoná. Ve velikosti samplu to fakt neni. Poslechni si někdy orchestral board na Kurzweilu a pak hodnot.

Yamaha Motif je mrtvej prehravac samplu, nic se tam nedeje - nuda, nuda. Zvuk je priserne statickej a kdyz vypnes ty jejich preslazeny efekty (ty ale umej delat to se jim musi uznat) tak je to hruza. Prodaval jsem ted klavesovou K2000 a vytahnul jsem z archivu jako demonstracku nejaky dema. Na jednom byl Beethoven a docela mi behal mraz po zadech z tech smyccu a piana.

Pro tvoji informaci K2500 ma 8MB zakladni ROM, 8 MB Orchestral ROM, 8 MB Contemporary ROM; 4 MB Stereo Grand Piano, KB3 mode (model Hammond varhan) jo a taky 128 sample RAM takze si tam muzes naloadovat co chces protoze je to kompatiblni s Akai, Ensoniq, Roland, E-mu a kdyz to prozenes VAST tak se z toho po.... navic ma Kurzweil jiz od dob K250 patentovanej system proti zrani hlasu a 24 hlasu na K2000 resp. 48 na K2500 zni podstatne jinak nez na beznym expanderu bez tehle vychytavky. Zvuky totiz netreba vrstvit hraji skvele i jako single. Jo a abych nezapomel 48 hlasů může mít každý hlas až 4 oscilátory bez efektu na polyfonii - takže můžeš mít extrémě tlustý plochy ve 48 polyfonii.

Takze ne BMW a Volvo, ale BMW a Hyundai.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět