AKG C414

Mikrofony a předzesilovače
delay

Re: AKG C414

Příspěvek od delay »

matucha píše:Porad me fascinuje ta cena, kdyz je tohle za cca 12tis nechapu, ze nekdo muze premejslet o cinanech.
No, já ho moc chtěl, ale v době kdy sem kupoval univerzál, tak nikde nebyl :(

matucha

Příspěvek od matucha »

Na gearslutz a e-bayi jsou porad v docela velkym mnozstvi. $450 je asi nejnizsi cena, za co sem je videl... samozrejme ruzny typy. V tom bohuzel neumim poradit, nevim jak se lisej, znam jen ty svoje EB.

kexik

Příspěvek od kexik »

matucha píše:
Porad me fascinuje ta cena, kdyz je tohle za cca 12tis nechapu, ze nekdo muze premejslet o cinanech.
su dobre cinany za 3.
ja nechapem akurat ze niekto kupuje cinana za 12. alebo australca.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

neni lepsi australec za 5 ako cinan za 3 ?

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:neni lepsi australec za 5 ako cinan za 3 ?
podla mojej skusenosti veru nie

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

neviem oponovat .. cinany za 3 nepoznam .. australec za 5 poznam a je na poradku ..

radek_p

Příspěvek od radek_p »

Jenom takovy postreh: byl jsem pritomen pri zvukovy zkousce v sale rakouskyho rozhlasu (ORF - http://de.wikipedia.org/wiki/Funkhaus_Wien), odkud se prenasel komorni koncert varhany+fagot.

Zvuk se bral hlavne z nejakech malejch mikrofonu (asi DPA), kterych meli pod stropem zavesenych spoustu. Nicmene u fogotu byl jeste spot mikrofon. Ten tam umistoval nejaky zaslouzily belovlasy technik no a vypadalo to zhruba tak, ze tam proste postavil otlucenou C414EB jako prvni volbu, lehce zaexperimentoval s umistenim a nic jineho uz nezkousel. Coz lze vykladat tak, ze bud byl liny, nebo neznal novejsi mikrofony, nebo to je proste dobrej mikrofon (aspon na fagot:). Urcite tam mel skrine plny jinech mikrofonu. Takze na GS diskuse typu "C414 neni profesionalni/spickovy/janevimjaky mikrofon" se ted divam optikou tohodle pana, ktery mel asi k dispozici vsechno, ale vybral si C414.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

radek_p: Jinej pan by si asi vybral zase jinej mikrofon. Nekoukej se na to ocima jinych. :wink:
Naposledy upravil(a) 120BPM dne 23 pro 2010 09:02, celkem upraveno 1 x.
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo

matucha

Příspěvek od matucha »

Nikde jsem taky necetl to, ze by c414 nebyla profesionalni.

1) 414 je asi 10 ruznejch variant a jejich zvuk se pomerne lisi
2) zrovna ty c414eb s puvodni CK12 kapsli sou opravdu ceneny (dostkrat jsem je videl za $1700, coz je vpodstate jako U87 z druhy ruky)

No ale at uz je tohle jak to je, spousta lidi je proste nema rado. Pro me s odstupem casu sou to hodne uzitecny mikrofony s charakterem, kterej je protikladem k vetsine ostatnich mikrofonu, ktery mam. Taky jsou extremne tichy (nesumej) a uz jsem s nima natocil nemalo veci, kde velmi dobre zafungovaly (bici, komba, hlasy, roomy...).

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Boli to moje prve kondenzatorove mikrofony. Ked som ich pradavno kupil a isiel cistit,hmlisto si pamatam,ze plast som tam nevidel,ale nejaku mosadz s mikro skrutkami??? Pouzival som ich na vsetko a ludia,ktori ich neskor kupili ,tak cinia doteraz. Osvedcili sa mi na klavir,sax,klarinet,folklor(ako stereo par),zbory,solovy spev...Vzdy urobili bezproblemovu pracu,pokial som to vedel vtedy zhodnotit.Uplne uzasne zneli ale na spev jednej nemenovanej repete spevacky Marcely Leiferovej,ktoru inak vobec nemusim :) .(Nasiel som aj klip na Youtube,ale link nedam,lebo by ste si mysleli,ze som uplny magor). Obcas si ich sporadicky poziciavam.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

radek_p

Příspěvek od radek_p »

matucha píše:Nikde jsem taky necetl to, ze by c414 nebyla profesionalni.
Ale zrovna na GS nekoho poslali, at jde o C414 diskutovat do "Low End Theory" a nezabira s tim misto v "High End". Tenhle detail uz byl asi ulozenej nekde hluboko v mem nevedomi, ale proste mi to naskocilo , kdyz jsem videl toho pana, jak to tam stavi. Chtel jsem mu jit rict, ze to dela uplne spatne a ma uplne spatny mikrofon, protoze to psali na GS, ale nakonec jsem nesel.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

GS nelze brat moc vazne, je to takova prerostla ezone (with all respect to ezone ;)

matucha

Příspěvek od matucha »

Jen takovej vykrik do tmy. Fakt me bavej na klavir a metalofon!!! Mekkej, plnej, hladkej zvuk, u kteryho mi neschazej vejsky a kdyz chci delat nejaky brikule s EQ a vytahovat harmonicky, tak me to nevypece. Asi uz je na moje maly pianino budu pouzivat vicemene standardne, zni skrz ne lip nez v realu ;).

Fractal

Příspěvek od Fractal »

jinak s tim nahravanim na jeden mikrak - pokud to je spravny kondenzak - je to pak radost poslouchat (teda nemusi to byt zrovna AKG samozrejme pro nechapave)

matucha

Příspěvek od matucha »

Peknej prehled a ukazky jednotlivejch modelu a kapsli. CK12 kapsle je fakt hodne jina nez ty co prisly po ni. Tezko chapat novy modely jako vylepseni, spis vnimam kazdou generaci jako krok k horsimu. To asi neni prekvapeni, ale kupodivu na hlasy se mi vlastne libila XL-II docela dost -tak akorat syty vejsky. A CK12 mi sedi spis na kytary a overheady nez na mluveny slovo. At je to jak me bavej nejvic ty EB s obema kapslema, kazda ma dost svoje... pouzivam tu teflonackou uz nejakou dobu a prave jeji zatazenost a plnost v basech casto vyhledavam. No asi bych mel zainvestovat do nejakyho paskovyho mikraku... ;)

http://trustmeimascientist.com/2011/09/ ... akg-c-414/

Odpovědět