zazz píše:
1. Beta91
2. Beta52
3. AKG D112
4. AKG D12
VYTEZ !!! klobouk dolu , presne tak
Poznal jsi ty mikraky nebo to byla trefna vylucovaci metoda ? At jak napsal jsi presny poradi : )
Kluci byli v nekolika bodech hodne blizko ale nikdo to netrefil takhle presne. Fakt slusny.
Vsim jsem si ze hodne z vas zaujal mikrofon Beta 91 (audio 1), dobrej mic. U nej je ale potreba rict jednu dulezitou vec, pri porovnavani je nutny vnimat fakt, ze tenhle mikrofon byl jako jedinej z tech 4 uvnitr kopaku, cili mel uplne odlisny umistneni snimani. Diky tomu ma vic detailu, silnejsi konturu a attack cili celkove jinou charakteristiku. Takze kdyz to vratim k tem 4 audio ukazakam mikrofonu, tak je potreba si uvedomit tenhle dulezitej detail. Beta 91 je skvelej mic, pozivam ho u kazdyho nahravani. Trosku se priznam ze krome zvuku ho pouzivam taky pro jeho snadnou instalaci bez nutnosti stojanu - staci ho jen polozit dovnit, coz je pri mnozstvi stojanu pri nahravani bubnu pro me fajn bonus : )
Kdyz jsem si porovnaval mikrofony uvnitr kopaku umel jsem dosahnout podobnejch vysledku i s Beta 52 a D112 mikrofonama. Klicovy je kam se danej mikrofon nasmeruje a samozrejme je zasadni mit predstavu co od mikraku cekam ze mi nasnima. Jde o to mit mikrofon v kopaku pobliz bodu kde se slapka dotkne blany pri uderu. Ja osobe mam asi nejradej kombinaci Beta 52 a Beta 91. Na telo a maso budnu Beta 52 a na definici a konturu 91. Nekdy mi ale prijde ze Beta 52 nema tak pevnej bass (100-200Hz) jako D112 tak vyberu D112. Ta je taky moc dobrej mic, jsou situace kdy danymu kopaku sedne prave D112 nejlip, jindy je to zase Beta 52. Proto je taky mam abych mel moznost vyberu. Neumel bych rict kterej je nejlepsi, jde o spoustu faktoru ktery rozhodovani ovlivnuji. Od zanru, pres velikost a model kopaku az pod styl hry budenika.
...a tady jeden z nejsilenejsich kopaku kterej jsem kdy nahraval : ))) Z nahravani pro kapelu LUS3 (jejich ted uz Ex bubenik)
Zvuk kopaku byl ale skvelej, byl otevrenej bez zadni blany, to nabizi spoustu moznosti snimani.
BETA 91 uvnitr, a D112 na okraji kopaku