Objednal som si zvukovku Alesis io26 a preamp s digitálnym výstupom ART Mpa a potrebujem poradiť aký kábel mám zakúpiť aby som ich navzájom prepojil (cez ADAT alebo spdif, je v týchto prepojeniach nejaký rozdiel?).
Sám som rozmýšlal, že to prepojím cez spdif.
Alesis io26
Art Mpa Digital
Prosím poraďte aký kábel objednať, prípadne aj s nejakým odkazom, na konkrétny eshop.
Z Optical oudput do optical input na alesis. Pokud chces usetrit na kabelu, tak spdif coaxial. Pokud chces pouzit prevodniky na karte, tak XLR female -> Jack 6,3 balanced ... To ale asi ne, jinak bys výal normalni MPA Gold ....
ADAT je osmikanal, S/PDIF je dvoukanal. Nevim, proc je na dvoukanalovym preampu ADAT a ne optickej S/PDIF; pravdepodobne proto, ze ADAT umi na jednom kanalu posilat pouze do 48kHz, takze kdyz chces vyssi samplovacku, musej se kanaly spojovat. Na optiku se vybodni a kup rovnou koax, je to stabilnejsi propojeni, optika je zlo.
ten adat tam asi bude , ze vies napojit viac preampov za sebou a tahat to jednym adatom .. to je dobra myslienka .. a optika neni ziadne zlo .. ja by som ju zase kludne pouzil ..
alesis mava wc dakedy na adat data konektore (9pin dsub) ale ten tam tiez nie je. wc cez spdif imo zasa nevie art, podla mna posiela aj do adatu aj do spdif audio. pokial do spdif ide aj audio, neni to wc...
Ten ADAT IN, OUT na ART MPA Digital ma jednu zaujimavu funkciu; do ADAT-u, ktory vstupuje do preampu sa ku kanalom 3-8 da primixovat do kanalov 1-2 vystup z preampu a potom dalej do karty v PC....
atlantel : predpokladal som tuto funkciu a pisal som o nej .. neda sa nastavit , ktore kanaly dava ? trebars ze by si dal za seba 4x MPA GOLD a nastavil na nichj 12, 34,56 a 78 ?