Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
indierock
Příspěvky: 94
Registrován: 22 dub 2009 22:30

Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od indierock »

Objednal som si zvukovku Alesis io26 a preamp s digitálnym výstupom ART Mpa a potrebujem poradiť aký kábel mám zakúpiť aby som ich navzájom prepojil (cez ADAT alebo spdif, je v týchto prepojeniach nejaký rozdiel?).
Sám som rozmýšlal, že to prepojím cez spdif.
Alesis io26
Obrázek

Art Mpa Digital
Obrázek

Prosím poraďte aký kábel objednať, prípadne aj s nejakým odkazom, na konkrétny eshop.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od pc.masters »

Z Optical oudput do optical input na alesis. Pokud chces usetrit na kabelu, tak spdif coaxial. Pokud chces pouzit prevodniky na karte, tak XLR female -> Jack 6,3 balanced ... To ale asi ne, jinak bys výal normalni MPA Gold ....
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

indierock
Příspěvky: 94
Registrován: 22 dub 2009 22:30

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od indierock »

A aký je vlasne rozdiel v tom či to prepojím cez adat out ( s týmto káblom opt. káblom http://www.musiccenter.cz/Alva-OPTICALC ... //:3:26503 napr. ) a cez spdif out ( s koaxiálnym http://www.musiccenter.cz/Alva-SPDIFCABLE-1M//:3:26498 )?

Nemá spdif nejaké obmedzenia (v kvalite..) ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6590
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od Kermitak »

ADAT je osmikanal, S/PDIF je dvoukanal. Nevim, proc je na dvoukanalovym preampu ADAT a ne optickej S/PDIF; pravdepodobne proto, ze ADAT umi na jednom kanalu posilat pouze do 48kHz, takze kdyz chces vyssi samplovacku, musej se kanaly spojovat. Na optiku se vybodni a kup rovnou koax, je to stabilnejsi propojeni, optika je zlo.


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od Pytkin »

ten adat tam asi bude , ze vies napojit viac preampov za sebou a tahat to jednym adatom .. to je dobra myslienka .. a optika neni ziadne zlo .. ja by som ju zase kludne pouzil ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od kexik »

je to JEDNO. pozeram akurat ze alesis nema wordclock... to som necakal

indierock
Příspěvky: 94
Registrován: 22 dub 2009 22:30

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od indierock »

Neviem, čo som pozeral návod, vraj má ten wordclock, nejakým iným systémom riešený.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od delay »

Asi přes SPDIF.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od Pytkin »

cez spdif ma skoro kazdy wordclock .. otazne je , ci sa to da za wordclock povazovat ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od kexik »

alesis mava wc dakedy na adat data konektore (9pin dsub) ale ten tam tiez nie je. wc cez spdif imo zasa nevie art, podla mna posiela aj do adatu aj do spdif audio. pokial do spdif ide aj audio, neni to wc...

Uživatelský avatar
atlantel
Příspěvky: 33
Registrován: 02 dub 2008 01:45

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od atlantel »

Ten ADAT IN, OUT na ART MPA Digital ma jednu zaujimavu funkciu; do ADAT-u, ktory vstupuje do preampu sa ku kanalom 3-8 da primixovat do kanalov 1-2 vystup z preampu a potom dalej do karty v PC....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od Pytkin »

atlantel : predpokladal som tuto funkciu a pisal som o nej .. neda sa nastavit , ktore kanaly dava ? trebars ze by si dal za seba 4x MPA GOLD a nastavil na nichj 12, 34,56 a 78 ?

Uživatelský avatar
atlantel
Příspěvky: 33
Registrován: 02 dub 2008 01:45

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od atlantel »

Pytkin> Nie, fixne su dané iba prve dva kanaly pre preamp ....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako prepojiť dig. preamp ART Mpa so zvukovkou Alesis io26 ?

Příspěvek od Pytkin »

atlantel " jo uz som si prestudoval manual na webe .. skoda .. to by bolo super :)

Odpovědět