Aky boradcast mikrofon do 15 tisic?

Mikrofony a předzesilovače
Deekay

Příspěvek od Deekay »

tomyk75 píše:Deekay:hmmm skoda
ok tak mi daj nediet ked by este nieco bolo dik
ved sa dojdi pozret pokojne ;) nieco si najdes, zatial nikto neodisiel naprazdno, nejake tesla vajicka tak :)

fova

Příspěvek od fova »

Deekay píše:
fova píše:Deekay: Doporucil jsem ti ty SE-cka, protoze Oktavam podle me chybi vysky a sykavky, ktere jsou nutne pro mluvene slovo. Ale vyzkousej si Oktavku sam a uvidis, jestli ti sedne.

Z tech SE-cek tady mam Titan a SE3, mel jsem pujceny Z5600A MKII a slysel jsem 2200A, ktery by mohl byt ve tve cenove relaci.

Take stoji za uvahu CADy. Nektere modely tu pred nedavnem prodaval Pikey.
pozeram, ten titan sa papierovo podoba na neumann kapsule co mam, podobny zdvih na 10k, ako som pisal teraz vysielame cez to C12A, mne sa ta farba paci ale predsalen nie je to az tak na rec
ktore SEcko konkretne?
Titan je mikrak docela na urovni, ale asi mimo tvuj rozpocet. Ale i nizsi modely by mohly byt pouzitelne.

Moje zkusenost je takova, ze SE-cka obecne maji takovy navyskovanejsi charakter (je to jakysi firemni charakter zvuku :-)) a cim vyssi model, tim je zvuk mene ostry a neprijemny a zni uslechtileji.
Takze muzes zkusit napr. ten 2200A.

fova

Příspěvek od fova »

Ale jinak samozrejme RE20 a SM7 jsou na broadcasting totalni klasika.
Naposledy upravil(a) fova dne 06 kvě 2008 00:31, celkem upraveno 2 x.

Deekay

Příspěvek od Deekay »

ja mam tie navyskovane prave rad, ale ci to bude na rec lepsie od tej C12ky, to je hlavna podmienka, tazko definovatelna :)
ale papierovo sa mi lubia
idealna charakteristika je pre mna asi taka ze do 7k rovne, trosku malo sa zdviha na 8, zas do normalu, potom jemny zdvih zacinajuci od 11K a v 14K vrchol :D
Naposledy upravil(a) Deekay dne 06 kvě 2008 00:32, celkem upraveno 1 x.
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

fova

Příspěvek od fova »

Pak jeste Sennheiser MD421, ktery uz se stal take legendou. Ten by mel jit u nas sehnat bez problemu.
Ma trochu vice vysek, ale jestli se ti libi C12, tak by ti mohl vyhovovat.

Tu C12 mate starou nebo novou verzi C12VR?

fova

Příspěvek od fova »

A kdyz uz jsme u tech mikraku s vice vyskami, tak za zkousku stoji i Rode K2. Nizsi modely Rode radsi ne. Zkousel jsem NT1a a to bylo alespon pro me desive.

aum generator

Příspěvek od aum generator »

Deekay: ty si z tlisu? mne bolo uplne do placu ked som u vas nahraval a videl ako sa u vas k tym C12kam spravaju ludia ://// vzdy som ich tam nasiel pohodene kade tade, pripadne provizorne pripevnene velmi divnym sposobom. pre mna snad najlepsi mikrofon s akym som kedy robil. no velmi smutny pohlad...

a imho trochu naivne cakat ze mikrofon za tie peniaze o akych pises bude zniet lepsie ako C12. ked mas jasnu predstavu o charakteristike, preco nepouzijete EQ ?

fova: starou. (velmi starou)
Naposledy upravil(a) aum generator dne 06 kvě 2008 00:38, celkem upraveno 2 x.
jihad on riaa & soza.

Deekay

Příspěvek od Deekay »

fova píše:Pak jeste Sennheiser MD421, ktery uz se stal take legendou. Ten by mel jit u nas sehnat bez problemu.
Ma trochu vice vysek, ale jestli se ti libi C12, tak by ti mohl vyhovovat.

Tu C12 mate starou nebo novou verzi C12VR?
staru C12A, najclipujucejsi mic na svete :)

fova

Příspěvek od fova »

Ja nahravam spise vokaly nez mluvene slovo, takze kdyz uz vintage majk, tak bych sel radsi do U47 nebo U87 nez do C12 :wink:
Kazdy mame jine preference.
Naposledy upravil(a) fova dne 06 kvě 2008 00:42, celkem upraveno 1 x.

Deekay

Příspěvek od Deekay »

aum generator píše:Deekay: ty si z tlisu? mne bolo uplne do placu ked som u vas nahraval a videl ako sa u vas k tym C12kam spravaju ludia ://// vzdy som ich tam nasiel pohodene kade tade, pripadne provizorne pripevnene velmi divnym sposobom. pre mna snad najlepsi mikrofon s akym som kedy robil. no velmi smutny pohlad...
mas pravdu bohuzial, ja by som tych ludi povyrazal, ludia si necenia techniku a hlavne vysvetli nejakemu dredacovi ze to je C12Acko :cry:
tento semester sa bude zrejme robi reorganizacia, kluce budem mat len ja a jeden technik, dvere budu mat gulu a vstup len s poverenym tehcnikom, keby niet mna s kamosom tak tam su uz tie veci po smrti

ked som prisiel mali zapojeny broadcast mix ako MONO s tym ze to JE mono mix
samozrejme ze nie... zistil som, zapojil, a hura stereo, o tyzden sa tam neikto ozral a spadol tak ze uplne rozorval kontaktne pole tak ze uz som nevedel co je kde, odvtedy som vyhlasil ze nebudem opravovat nic co sa ludskou blbostou pokazi. mikrofony do skrinky na kluc a cau
bohuzial uz nemam prilis casu tam byt, len ked daco vybavujem, to je tazke ked kocis skolu o 9tej vecer, ides este do radia, a chces chytit aj autobus na byt...
inac moja prezyvka v tlise je Klinec :D
aum generator píše: a imho trochu naivne cakat ze mikrofon za tie peniaze o akych pises bude zniet lepsie ako C12. ked mas jasnu predstavu o charakteristike, preco nepouzijete EQ
hovorim co sa paci mne :) je tazko vybrat nejaky vhodny mikrofon ked som z tych alternativ vela nepocul, a cena ani zdaleka nemusi odpovedat zvuku.
ak sa kazdy zvuk da dosiahnut eq, tak staci kupit teslu a prehat cez FFTcko ;)
chcem nieco za rozumnu cenu (15000 cca), ktore sa bude dat na broadcast. tym co tam vysielaju je to jedno... pytam sa skusenejsich, uz som bol aj za Lubosom Valkym a prave on mi povedal ze C12A nie moc vhodna na broadcast. tak hladam nahradu a akgcka pojdu pod kluc a vytiahnu sa len ked tam budem ja ;) bolo by och skoda, a to rodecko ale co tam kupim nech si zoberu "alternativni" k*k*ti
Naposledy upravil(a) Deekay dne 06 kvě 2008 00:53, celkem upraveno 3 x.

Deekay

Příspěvek od Deekay »

fova píše:Ja nahravam spise vokaly nez mluvene slovo, takze kdyz uz vintage, tak bych sel radsi do U47 nebo U87 nez do C12 :wink:
no vies, ale ked mas 3 C12ky tak ich nezahodis ;)

fova

Příspěvek od fova »

Deekay píše:
aum generator píše:Deekay: ty si z tlisu? mne bolo uplne do placu ked som u vas nahraval a videl ako sa u vas k tym C12kam spravaju ludia ://// vzdy som ich tam nasiel pohodene kade tade, pripadne provizorne pripevnene velmi divnym sposobom. pre mna snad najlepsi mikrofon s akym som kedy robil. no velmi smutny pohlad...
mas pravdu bohuzial, ja by som ich povyrazal, ludia si necenia techniku a hlavne vysvetli nejakemu dredacovi ze to je C12Acko :cry:
tento semester sa bude zrejme robi reorganizacia, kluce budem mat len ja a jeden technik, dvere budu mat gulu a vstup len s poverenym tehcnikom, keby niet mna s kamosom tak tam su uz tie veci po smrti
ked som prisiel mali zapojeny mix ak MONO s tym ze to je mono mix
samozrejme ze nie... zistil som, zapojil, a hura stereo, o tyzden sa tam neikto ozral a spadol tak ze uplne rozorval kontaktne pole tak ze uz som nevedel co je kde, odvtedy som vyhlasil ze nebudem opravovat nic co sa ludskou blbostou pokazi. mikrofony do skrinky na kluc a cau
bohuzial uz nemam prilis casu tam byt, len ked daco vybavujem, to je tazke ked kocis skolu o 9tej vecer, ides este do radia, a chces chytit aj autobus na byt...
inac moja prezyvka v tlise je Klinec :D
To je smutne. Kdyz na tom dela vic lidi a vlastne to neni nici, tak to takhle dopada.
Ja si svoje mikraky hyckam jako miminka.
Deekay píše:
fova píše:Ja nahravam spise vokaly nez mluvene slovo, takze kdyz uz vintage, tak bych sel radsi do U47 nebo U87 nez do C12 :wink:
no vies, ale ked mas 3 C12ky tak ich nezahodis ;)
C12 uznavam jako legendarni mikrofon a u vas je asi na spravnem miste, ale zrovna ja bych pro nej nemel vyuziti.

aum generator

Příspěvek od aum generator »

fova: to "nemel vyuziti" si podla mna prehnal. mne fungoval ten c12 na vokaly (zensky operny) uzasne, aj ked je mozne ze u47 nebo u87 by boli lepsie (neviem posudit, nenahraval som na ne), ale nemyslim si ze by "nemel vyuziti" ked nahravas vokaly.
jihad on riaa & soza.

Deekay

Příspěvek od Deekay »

dobre páni,
tak sa este vratim naspat k teme: ;)
padli tu tieto navrhy v rozumnej cnovej kategorii, zrekapitulujem

ktory z tychto na broadcast?
Rode NT2A
Sennheiser MD421II
Oktava mk319 (alebo mk220)
C12A
SE 2200A
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Deekay : a nebolo by lepsie kupit predsa len jeden ?

Odpovědět