Aky boradcast mikrofon do 15 tisic?

Mikrofony a předzesilovače
Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Aky boradcast mikrofon do 15 tisic?

Příspěvek od Deekay » 05 kvě 2008 20:55

zdravim
browsoval som po fore a nejak sa mi nepodarilo najst jednoznacne (ak vobec nejake) tipy na broadcast mikrofon do radia na snimanie reci.
co by ste mi odporucili tak do 15 tisic sk?
ja fakt neviem co take, mozno Rode Broadcaster, popripade NT2A by bolo univerzalnejsie
dik

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 kvě 2008 21:24

http://www.thomann.de/gb/ev_re20_microphone.htm
http://www.thomann.de/gb/shure_sm_7b_studiomikro.htm

to su referencne broadcast mikrofony, shurka skor u nas, electrovoice v amerike... treba sa ale snazit aby si zohnal novu/zanovnu, ale ak mas 15, si tak blizko, ze sa neoplati neprisetrit...

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 05 kvě 2008 21:27

Zároveň populární mikrofony na nahrávání rapu.. takže kdyby se moderátor nudil ;) ...

Shure bych skoro zkusil nějak dopravit z USA, stojí tam polovinu...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 kvě 2008 21:33

electrovoice takisto... oba su americke vyrobky, dokonca snad fakt made in usa

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 05 kvě 2008 21:33

moj problem je ze vsetko toto vybavenie musim mat na fakturu :(

ehm dobre, tak do 10 tisic :) potreboval by som totiz dva a 2 krat 5 tisic nad ocakavanu sumu je uz dost. ide hlavne o to aby to neboli šumítka ale v broadcastovych sa nevyznam
momentalne pouzivame uplne nevyhovujuce C12Acka ktore su super na ine ucely ;)

edit: este by bolo dobre ak by sa nim dala snimat aj skupinka ludi, a zas pre ine studio, nieco s 8 charakteristikou (oproti sebe 2 ludia + zle odrazy zo stran).
ten NT2A je uplne nevhodny?
Naposledy upravil(a) Deekay dne 05 kvě 2008 21:45, celkem upraveno 2 x.
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 kvě 2008 21:41

tak ono nahravat sa da aj na hocaky kondik, treba aby to bola kardioida... imho take oktavy mk319 sa priam ponukaju... ale kondas bude treba nahonit nejakymi efektami, nepojde z toho automaticky tak tlsty zvuk ako trebars z tej surky, ked ich budes pouzivat z vacsej vzdialenosti (a to vlastne musis). ale prave oktava ma dost tucne tie recove frekvencie

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 05 kvě 2008 21:52

tak oktava je dost lacna, za to by boli aj dve, to nie je zly napad
kamos ju tusim ma (alebo inu oktavu ale podobny design) na overheady a aj to sa celkom da.
ta tucnost by sa dala trochu dohnat nejakym multiband compressorom, cez ten to zrejme aj pojde
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 kvě 2008 22:16

ona oktava je tlstejsia nez trebars NTcka rode, prave... ten broadcastovy rode neviem co je zac. ono to zhanas do nejakeho radia? co bude vysielat FM?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 kvě 2008 22:19

Deekay : oktavy kupis u huberta (www.on-board.sk) , kde by sa dali urcite aj zapocitat na odskusatnie ..

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 05 kvě 2008 22:24

kexik píše:ona oktava je tlstejsia nez trebars NTcka rode, prave... ten broadcastovy rode neviem co je zac. ono to zhanas do nejakeho radia? co bude vysielat FM?
jj, do radia, ale cez stream takze nejaka strata kvality v podobe FM modulacie tam nebude, zrejme do OGG
konkretne www.tlis.sk , momentalne neide stream z technikcych dovodov
vysiela"me" take alternativne, mozno by sa ti to lubilo
ja mam ale nastarosti vybavenie, nahravaciu a vysielaciu reziu.
Pytkin píše:oktavy kupis u huberta (www.on-board.sk) , kde by sa dali urcite aj zapocitat na odskusatnie ..
zrejme budeme kupovat vela veci naraz, pokusime sa to najst firmu ktora ma vacsinu veci co bude zrejme problem, ale pridam si aj tuto do zoznamu ;)
zatial vyzera najlepsie mediatech, sunteq (hlavne kvoli protoolsom)
super ze by sa to dalo pozicat
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 kvě 2008 22:30

tlis .. wow .. slzy sa mi tisnu do oci .. velky tesla pult .. 1/4 palce revox .. raz som tam bol pomahat grausovi tocit dake demo .. kurva to je uz 20 rokov ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 kvě 2008 22:33

tlis neni irs-ko na mladosti? :)
hehe
ono este je dvojmembranova oktava mk220, ta vie este osmicku a gulu, ale imho to netreba... kedysi sa sice v bbc tocily rozhovory na ribbon osmicku ze boli obaja speakri z dvoch stran mikrofonu, ale sme v roku 2008 :)
gulovy mikrofon je zasa rovnejsi a super transparentny, ale berie ti dozvuk miestnosti, kym ju nemas riadne vytlmenu a zvukovo neutralnu, nema asi zmysel

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 05 kvě 2008 22:38

kexik píše:tlis neni irs-ko na mladosti? :)
hehe
ono este je dvojmembranova oktava mk220, ta vie este osmicku a gulu, ale imho to netreba... kedysi sa sice v bbc tocily rozhovory na ribbon osmicku ze boli obaja speakri z dvoch stran mikrofonu, ale sme v roku 2008 :)
gulovy mikrofon je zasa rovnejsi a super transparentny, ale berie ti dozvuk miestnosti, kym ju nemas riadne vytlmenu a zvukovo neutralnu, nema asi zmysel
presne tak na mladosti ;) poznas?

preto prave osmicku ze je to mizerna miestonst, iba 2 strany sa daju poriadne "zaihlanovat", jedna je okno a druha je tiez zcasti skelna :? a oni su tam uz zvyknuty oprotisebe sediet

teraz ideme akurat nakupovat nove vybavenie, vacsinu veci som uz prekonzultoval s povolanymi :D

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 05 kvě 2008 22:41

Pytkin píše:tlis .. wow .. slzy sa mi tisnu do oci .. velky tesla pult .. 1/4 palce revox .. raz som tam bol pomahat grausovi tocit dake demo .. kurva to je uz 20 rokov ..
tak sa pokojne vsetci pridte pozret ;) popijeme :D
no zo starych veci tam mame este studer J37 (ktory davame momentalne dokopy) aj C37 plus nejaky 8 stopy revox, starin je tu dost ;)
TLIS label sa ide znuvu reinkarnovat!

edit: a prave by som mal prosbu: zhanam ludi ktory ba nam pomahali ucit ludi robit v studiu, hlavne nahravat kapely, mastering atd.
nemali by ste niekto zaujem?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 kvě 2008 22:44

Deekay : Starin tam bolo dost aj pred 20 rokmi! :) pamatam si jak tam technici zakazdym letovali , ked bolo treba daco robit .. taky 4ostopy pol palec tak bol .. studer alebo revox .. to bol vrchol techniky :)

Odpovědět