Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Nino1MOTIF
Příspěvky: 136
Registrován: 24 říj 2010 10:09

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Nino1MOTIF » 20 dub 2011 22:09

Mas pravdu v motife mam mLAN ten ide len cez firewire... Staci mi jeden vstup na ten mikrofon, akustiku neviem ako by som vyriesil , ci by nepomohol taky mic screen. Staci mi jeden vstup ale chcem posun citelny ked uz mam investovat a chodit do studia mi pride zbytocne pretoze nahravat chcem stale a neviem kedy bude cas a ked to budem mat doma tak mozem hocikedy a mam tie masinky doma.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od hubert » 20 dub 2011 22:13

Takze rad by som sa k tomu vyjadril, kedze sa to dotyka aj mna, nakolko ja som mu poradil tu specifikaciu nad ktorou tu ohrnujete nos......a teraz to nepisem na svoju obhajobu ale skor vysvetlenie niektorych veci....Za prve chalan dosiel ku mne s mamou a poziadavku nejako blizsie nespecifikoval tak som z neho musel rozhovorom tahat co vlastne potrebuje a co chce nahravat, ake ma skusenosti a hlavne budget. Tuto temu som si predtym necital takze som nevedel o koho ide. Od chalanovej mamy som sa dozvedel ze budget je 800 EUR takze este menej nez pise on tu....o ziadnom high ende teda nemohla byt rec....potrebuje nahravat len vokal takze stereo karta staci......ponukol som mu USB aj Firewire alternativy od presonusu a Edirolu....s tym ze UA-25EX je v tomto segmente naozaj dobra volba....sam mi povedal ze mu niekto radil Saffire 56 co sa mi zdalo pre jeho potreby max 2 trackov zaznamu uplne cestne...a aj som mu to povedal a stojim si za tym. CO sa tyka mikrofonov,,,,ponukol som mu Oktavu 220 ktoru mam na predajni ako alternativu nakolko 319 podla mna je dnes s cenou 249 E oproti svojej povodnej cene 149 za ktoru sme ju predavali este minuly rok uz trochu drahy mikrofon...a MK-220 resp ROde NT-2A su v podobnej cene dobra alternativa.....aj za tym si stojim. Na vsetky mikrofony ktore mam v predajni som uz skusal nahravat a teda viem ze RODE nieje ziaden pruser akosa tu niekto snazi naznacit....Kedze sme sa dalej rozhovorom dostali k tomu ze potrebuje riesit zrejme viacero veci nez len kartu a mikrofon tak som mu doporucil kedze sam nevie presne aky mkrofon mu sedi nech skusi pouvazovat nad nie drahym ale slusnym lampovym preampom ktory mu moze priniest dalsiu alternativnu farbu pri jednom mikrofone....a ostaten peniaze nech si odlozi a dosetri na lepsie monitory. Podotykam ze som mu radil s tym ze po rozhovore som zistil ze chalan vlastne nie je celkom doma v problematike studioveho gearu a riesi zrejme update na zaklade toho ze mu niekto poradil ze ked chce lepsi zvuk ta potrebuje super hw....co je sice do urcitej miery pravda, ale zial bez skusenosti a usi to hned tak nepojde ani pri karte za 700 EUR. A clovek je potom sklamany o to viac ze nieco caka po velkej investicii a ono sa to akosi samozrejme a automaticky nedostavi...lebo to proste tak nieje.....sam som si tymto vyvojom presiel takze viem o com pisem. A v tomto duchu som s nim aj hovoril ze dolezite je aj tak naberat vela skusenosti...skusat hladat cesty,,,,,inak sa vysledky nedostavia. Takze ked to zhrniem snazil som sa mu pomoct v rozmedzi jeho budgetu, niekam ho posunut nielen radami na drahy hw ale radami vseobecne....a popravde, jemi jedno co si kupi a ci si to kupi u mna alebo nie.....o toto tu teraz nejde....len zopakujem ked nemate skusenosti a nieco odprodukovane a odnahravane....mozte mat neviem aky gear...onon to proste hrat nebude....coho je dokazom kopec hroznej hudby dnes okolo nas.....a kvalita gearu v studiu kde sa tato hudba produkovala tomunijako nepomohla....ostatne hudba niektorych clenov fora ktora tu bola zverejnena je toho tiez dokazom....takze ja len dufam ze chalanisko nevyhodi kopec penazi a nezazije ozaj velke sklamanie a preto som sa snazil ponuknut aj taky gear ktory nie je drahy ale nieje to ziaden shit a casom ked bude riesit update studia nemusi tento gear predavat pod cenu ale kludne si ho ako zdroj alterntivneho zvuku nechat....myslim ze som toho uz popisal dost.....ak som sa nekoho dotkol tak mi to prepacte.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Amorph » 20 dub 2011 22:40

tak myslim, ze od huberta se chlapec dozvedel vsechno co potreboval. Skoro by nebylo od veci tema uzamknout, aby se to tu zbytecne nezvrhlo.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od peteness » 20 dub 2011 23:51

Si taky myslim, ze Rode neni pruser. Minimalne NT2A je slusny mikrak a s vyuzitelnyma featurama.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Pytkin » 21 dub 2011 00:00

Nino1MOTIF píše:Pracujem na nuende 4, ano som aktivny muzikant ak sa tym myslis ci stale daco vymyslam a nahravam tak ano ale koncerty nie...Nepaci sa mi celkovy zvuk m-audia novy, pride mi taky nijaky. Ked to ma vyjst 3000-4000eur tak sa na to vykaslem a najdem si studio.
Neslo mi o to , ci hrajes koncerty .. ale o to , ci si skladas vlastnu muziku .. Ked hra niekto na klavesy , basu a bicie , asi by mal mat trosku dake muzikantske nadanie .. proste chcel som vediet , ci proste len chces lepit slucky a do toho rapovat , alebo si realne skladas vlastnu muziku .. No ak chces pouzivat aj nastroje , tak asi potrebujes viac ako jeden vstup .. cize zrejme uzivis zvukovku s viacerymi vstupmi ..

nechcel som ta nijako odradit .. Len si treba uvedomit , ze cely retazec s ktorym pracujes , by mal byt vyvazeny .. proste zbytocne si kupis dobry preamp a mikrofon , ked budes mat zle repraky , zlu zvukovku a ziadnu akustiku doma , alebo v miestnosti , kde budes pracovat ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Pytkin » 21 dub 2011 00:03

Nino1MOTIF píše:Mas pravdu v motife mam mLAN ten ide len cez firewire... Staci mi jeden vstup na ten mikrofon, akustiku neviem ako by som vyriesil , ci by nepomohol taky mic screen. Staci mi jeden vstup ale chcem posun citelny ked uz mam investovat a chodit do studia mi pride zbytocne pretoze nahravat chcem stale a neviem kedy bude cas a ked to budem mat doma tak mozem hocikedy a mam tie masinky doma.
pri mlane treba dat pozor , ze mozes mat len jednu zvukvku v nuende .. cize budes musiet prepinat MLAN alebo Zvukovka .. ten motif nema spdif vstup ? ktory by dokazal cez ten mlan poslad do pocitaca ? potom by to bolo fajn .. a zvukovku by si nepotreboval .. potom by bolo dobre mat daky preamp rovno s spdif vystupom ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Pytkin » 21 dub 2011 00:08

Joo .. Hubert to pekne zhrnul .. Tiez mam jemne pocit , ze Nino dospel k nazoru , ze sa dalej posunie , len ked si kupi kvalitny (a drahy) HW .. Preto som chcel od neho daku ukazku z toho M-Audio mikrofonu .. Vacsina z nas z vlastnych skusenosti vie , ze v prvom rade treba skusenosti .. Samotny HW nestaci na dosiahnutie dobreho vysledku ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od delay » 21 dub 2011 09:59

Hubert: OK, to co píšeš je v pohodě, ale kdyby jsi od začátku sledoval všechny dotazy, které tu dotyčný vznesl (ať již v tomto nebo jiném tématu), tak bys asi taky kroutil hlavou...
Krom toho mu pár lidí včetně mě radilo smysluplný HW (2-ch) dle rozpočtu, který chtěl za nákup utratit... stačí si to pročíst pořádně. A též se zmiňovalo že k dobrému výsledku není potřeba extra drahých věcí, potažmo že jsou hodnoty, které si za peníze nekoupí... :!:

Osobně si myslím, že by mu stačila karta typu Saffire USB 6 nebo Saffire 24 od Focusrite, přijdou mi prostě poměrem cena / výkon nejlepší. K tomu za zbytek peněz mikrofon a třeba reflection ať neopomíjíme akustiku. Jestli s tímhle natočí něco co bude znít vyloženě blbě, tak je chyba jinde.
Naposledy upravil(a) delay dne 21 dub 2011 10:26, celkem upraveno 1 x.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od hubert » 21 dub 2011 10:21

Delay: V pohode.....myslim ze si rozumieme....ja som chcel len vykreslit situaciu z pohladu toho aky clovelk prisiel ku mne do predajne a co chcel resp...to ani presne nevedel....a ako som uz povedal...tuto temu som zacal citat az potom...proste sem napisal clovek co pouzil slovo High End a predostrel neviem ake naroky a vy ste mu z tohto uhla rovno zacali radit...co je v pohode.....ale ako som zistil po rozhovore s nim....a bavili sme sa aspon pol hodinu...skutocnost je trochu ina.
Tym nechcem samozrejme naznacit ze Nino je nejako odcestovany....ale hold ked clovek nema ziadne skusenosti a zacne nieco riesit len preto ze mu bolo povedane ze kvalitu jeho vysledku mu zaruci HW tak to potom takto vyzera. Nechcem to uz riesit....nech sa chlapec rozhodne ako chce.....ja som mu radil s najlepsim vedomim a svedomim....a co som mu poradil za tym si stale stojim, aj ked sa tu k tomu zopar ludi vyjadrilo viac nez nelichotivo....kazdy mame svoj nazor.
Pekny den vsetkym a nech vam to hra a nech riesime podobnych vtakovin co najmenej.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od komasix » 21 dub 2011 10:32

...chudák NINO... vypadá to že, ne jenom že si nic nekoupí, ale už se tu ani neukáže. Tak snad se nezalekne a jeho problém se vyřeší.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Hammond » 21 dub 2011 10:35

Hubert: Ospravedlnujem sa, ak sa ta dotkla prave moja poznamka, nemohol som vediet vsetky okolnosti a myslel som, ze mu niekto poradil za najlepsie mozne riesenie jediny mikrofon a jedinu zvukovku, ktoru mal prave na sklade, ako to casto byva v roznych malych obchodikoch.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od hubert » 21 dub 2011 10:42

Hammond: Rozumiem...vieme aka situacia je alebo bola v obchodoch...ale lepsi sa to stale..Ja tu mam dost aj mikrakov aj kariet...nieje problem cokolvek vyskusat....treba len prist a jasne specifikovat co clovek chce..vsetko sa da vyriesit. A v tomto smere je hold osobna komunikacia zrejme lepsia nez forum...

Jo a NINO moze kludne prist ja s tym nemam problem.....a kludne mu ponuknem aj daleko drahsi gear ak na tom bude trvat :D

Nino1MOTIF
Příspěvky: 136
Registrován: 24 říj 2010 10:09

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Nino1MOTIF » 21 dub 2011 11:37

radsej nic nekupim a nic nebudem riesit....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od delay » 21 dub 2011 11:48

Buď v klidu Nino, nikdo tě tady neponižoval a všichni jsem se víceméně snažili poradit.
Když ti Hubert nabízí pomocnou ruku, tak k němu zajdi, koukni se na ty výrobky a poslouchej srdce, nechtěj hned jen to nejlepší. Tvořit se dá i čínou za 2 litry a MIC100.
Hlavně neměj strach, že uděláš chybu, když kopíš tohle nebo něco jinýho, všichni jsme parkrát kopili něco, co jsme později prodali, a to opakovaně, důležité je někde začít, ty ses vlastně snažil přeskočit 2 roky vývoje a mnozí tady tvůj zmatek postřehli.
Myslím, že další diskuzí bychom se dostali zpět na začátek, kde jsi stál před rozhodnutím preamp a mikrofon nebo zvukovka s preampem a mikrofon a do toho se michaly prevodniky... Udělej si regresi sam, snaz se zorientovat a pochopit co ti teoreticky dany nakup prinese...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od hubert » 21 dub 2011 12:04

Tak tak ja nemam problem s tym rozobrat to s tebou vsetko znovu...popripade dones nejake nahravky toho co si robil na setup ktory mas teraz....uvidme....nestavaj sa zbytocne do tejto pozicie....hold pravda je taka ze v tejto oblasti ako aj v kazdej profesionalnej technickej sfere sa nic neda len tak obist a s nicim ludovo povedane nevydrbes len tym ze nakupis super drahe veci.....vzdy to bolo, je a bude o uceni sa , skusani a spatnom analyzovani.....nijako inak sa dalej neposunies.....a Ty sa chces posunut....ci nie?

Odpovědět