Aký ribbon? (t.bone rb100 vs. MXL R144)
Aký ribbon? (t.bone rb100 vs. MXL R144)
Poraďte mi prosím, chcem kúpiť 2ks hlavne na nahrávanie prirodzeného stereo roomu bicích, prípadne aj na git. aparáty.
Vopred ďakujem za rady
Vopred ďakujem za rady
Re: Aký ribbon? (t.bone rb100 vs. MXL R144)
t.bone ma velmi makky ribbon, ktory treba furt napinat... neodporucam na robustnejsie zaobchadzanie ani ak nie si bastler. alebo dat ho prepaskovat ale tam hodne narastie cena
no to o tej páske na ňom som už tuna na fóre čítal, takže neviem do ktorého ísť, alebo sú aj iné možnosti ako tieto 2?
kolko mas penazi? vyborne renome ma tento aktivny samson:
http://www.samsontech.com/products/prod ... rodID=1903
vyhoda je ze nepotrebuje nejaky brutalne kvalitny preamp, co rb100 veru hej...
http://www.samsontech.com/products/prod ... rodID=1903
vyhoda je ze nepotrebuje nejaky brutalne kvalitny preamp, co rb100 veru hej...
Aha, tak peniaze by boli na 1ks. no chcel by som dva do sterea. A ten MXL R144 je zla voľba?
netusim... je to tiez cina a je dost mozne ze vnutri bude ten isty motor = ten isty problem s ribbonom
Tak můj RB 100 asi odešel do kytek, ponějakym čase jsem ho připojil a s plnym gainem na preampu (72 dB) mám slaboučkej signál s docela silným brumem. Nevim jestli zařvalo trafo nebo co, ale každopádně ho posílám do reklamace Thomannovi.
reklamace je jasná... kdybys neměl v záruce, doporučil bych kouknout na pásek. Snadno se vytahá - sníží se citlivost... a brum může bejt tim gainem. už dvakrát sem pásek musel natahovat... píše tady o tom myslim fova... nebo někdo jinej?
Psal to Kexik:
./mikrofony/test-ribbonu-t-bone-rb100-t6672-60.html
Ale Skeld tohle vse asi dobre vi.
./mikrofony/test-ribbonu-t-bone-rb100-t6672-60.html
Ale Skeld tohle vse asi dobre vi.
Jo to znám
, pásek jsem natahoval hned jak mikrofon přišel, tzn. někdy před rokem a do teď drží v pohodě, tímto určitě nebude.

ale cim inym? trafu sa nema co stat... leda by mu zmagnetizovali plechy a tomu sa da pomoct...
Nevim, taky tomu nerozumim, ale mikrofon zkrátka přestal najednou fungovat. 

Opäť po čase (aj s viac financiami
) uvažujem o kúpe ribbonov. Veľmi ma zaujal SE Electronics R1. Čo si o ňom myslíte? Bral by som stereo pár, či už na točenie ambietu bicích a aj na gitarové kombá (vraj sa dosť doťahuje na samotný Royer R-121). Alebo radšej ten Samson VR-88?

Na bici a kytarky bych krome Royeru doporucil klidne i M-160 od Beyeru, micmochodem pokud nahravas bici casto, tak se da pouzit kombinace M160 a M130 v M/S usporadani (hyperkardoida a osmicka). Dalsi vyhodou je, ze se pres Audiopro da objednat temer jakykoliv nahradni dil, i cely system ulozeni hlavy s paskama, a to dokonce za mensi peniz, nez bys dal jinde v Evrope i jen za prepaskovani... Samozrejme taky zalezi, jakou charakteristiku potrebujes, kolik na to mas atd... Ale myslim, ze investice do dobryho ribbonu se vyplati - pokud mas na nej dobrej preamp samozrejme
atd.

Už so ich vzal, za tú cenu (350 libry / stereo pár) myslím že nebolo o čom váhať.