beatbox+OT

Mikrofony a předzesilovače
Uživatelský avatar
ejv
Příspěvky: 134
Registrován: 06 led 2012 15:42

Re: beatbox

Příspěvek od ejv » 11 led 2012 14:44

cize syntak je v podstate keybord, ktory ma zvuky v sebe, ked je to lacne, tak je to syntak samohrajka, ked je to drahsie, tak je to kvalitny syntak, spravne to chapem ?? Pri praci s FL sa vobec oplati kupovat syntetizator ? budem pracovat so zvukmi, ktore su uz v FL, alebo sa to da prepojit aj tak, ze zvuky so syntaku dostanem do FL ?? //bóóórde :( //

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: beatbox

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2012 14:45

samohrajka je to vtedy , ked to hraje samo (presnejsie aj samo , ma to doprovody) .. nie ked je to lacne :)

hentaky lacny syntak sa neoplati kupovat lebo v potaci budes mat kvalitnejsie zvuky ..

Uživatelský avatar
ejv
Příspěvky: 134
Registrován: 06 led 2012 15:42

Re: beatbox

Příspěvek od ejv » 11 led 2012 15:20

takze ku Fl sa mi neoplati kupit nejaky lacny syntak hej ? radsej midi kontroler a zvuky z FL, tak ? A v akej cenovej kategorii sa pohybuju uz take kvalitnejsie syntaky ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: beatbox

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2012 16:32

syntak hlavne potrebujes , ked chces hrat bez pocitaca .. alebo ked si kupujes nejaky specialny syntak , ktory v pocitaci nespravis .. vsetko ostatne spravis v pocitaci .. FL nepoznam , takze neviem ake su dnu zvuky .. ale mozes tam dat pluginy , a tych je miliarda .. Ake si len spomenies ..

Uživatelský avatar
ejv
Příspěvky: 134
Registrován: 06 led 2012 15:42

Re: beatbox

Příspěvek od ejv » 11 led 2012 16:55

no takze uz vypustam z hlavy vsetky syntetizatory a workstations .. vdaka za objasnenie a trpezlivost so mnou .. ;)
Hmm a vies mi poradit nejaky midi keyboard kontroller ? Cena dajme tomu okolo 300e .. nieco nove, kvalitne, spolahlive :P

edit. Tie pluginy su free, alebo si ich treba kupit ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: beatbox

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2012 18:26

pluginy su aj free .. aj sa kupuju .. je tu sekcia na fore o free pluginov .. tam chalani davaju veci , ktore su dobre .. tam by som na tvojom mieste zacal ..

controler/keyboard .. zavisi co chces robit .. ci stacia klavesy .. alebo chjces aj dake potenciometre a pady .. to co si sem daval pred tym , ten akai , ten nevyzera zle .. v rukach som ho nemal ..

Uživatelský avatar
ejv
Příspěvky: 134
Registrován: 06 led 2012 15:42

Re: beatbox

Příspěvek od ejv » 11 led 2012 19:37

tak asi zoberiem ten akai, ked mi niekto neporadi nieco lepsieho ,, k tomu mi zatial tu externu zvukovku netreba, ze ?

edit. co hovoris na toto ? http://muziker.sk/syntetizatory-worksta ... ation.html neoplati sa doplatit ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: beatbox

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2012 23:52

to ma male klavesy .. na tom sa neda hrat .. teda ak si kamarad s klavirom ..

Uživatelský avatar
ejv
Příspěvky: 134
Registrován: 06 led 2012 15:42

Re: beatbox

Příspěvek od ejv » 13 led 2012 13:18

ok tak som sa rozhodol pre akai mpk49 .. k tej zvukovke http://www.studio.sk/m-audio-usb-audio- ... k-pro-usb/
ktore faktory vlastne urcuju kvalitu zvukovej karty ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: beatbox

Příspěvek od Pytkin » 13 led 2012 13:20

v tejto triede lacnych kariet v tom nie su velke rozdiely ..

Uživatelský avatar
ejv
Příspěvky: 134
Registrován: 06 led 2012 15:42

Re: beatbox

Příspěvek od ejv » 13 led 2012 17:06

a trieda o level vyssie zacina od ?

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: beatbox

Příspěvek od Venti » 13 led 2012 17:21

ejv uz si aj tu ? :)

MKP49 je super
Mikrofon na beatbox neexistuje. Na zaciatok si kup hociaky dynamicky mikrofon, kup si osvedcenu Shure SM58 a budes ju moct pouzivat aj na to aj na to... osobne si ale myslim ze ked len zacinas, trenuj bez neho, nauc sa zvuky a hlavne drzat rytmus.....a usetris a neodpalis si bedne na tej vezi. To ci beatbox znie dobre nezalezi od mikrofonu ale od Teba.
Maudio fastrak usb Ti uplne staci. Na to co potrebujes je to akurat.

Uživatelský avatar
ejv
Příspěvky: 134
Registrován: 06 led 2012 15:42

Re: beatbox

Příspěvek od ejv » 13 led 2012 17:46

som vsade tam, kde sa rozdavaju cenne rady :D

no tak uz som rozhodnuty pre ten akai + maudio .. do shure sm58 pojdem asi tiez, len som nasiel aj shure beta58a .. je to novsi model ? neoplati sa viac ?

beatbox robim uz dlhsiu dobu, cize si chcem dopriat konecne mic ,,, je tam sanca, ze tie bedne mozem odpalit ?

Edit1. ale zase pri vybere micu riesim dilemu, ci nebude lepsie kupit kondenzatorovy, kedze casom chcem k beatboxu pridat aj rap. A potom nahravanie rapu cez dynamiku asi nebude nic moc co ..

Edit2. Dam trosku OT, nechce sa mi zaklad novu temu. Kamarat ma doma v izbe improvizovane studio, ma kondenzatorovy mic, ide cez phantomovy zdroj do mixu cez xlr koncovku, ma tam este 2 zosilovace vsetko nejak poprepajane dokopy :D a z toho mu ide jack na onboard zvukovku v NB. Podstata otazky spocita v tom, ze ked je zapnuty mic a notebook je pripojeny do el. siete, mic 'pisti' :D ked ide NB len na baterku, tak nie. Preco to robi, a ako sa to da odstranit ?

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: beatbox

Příspěvek od Venti » 13 led 2012 19:35

:)
SM58 Ti uplne staci. Aj na nahravanie domacich vokalov. Je to desatrociami overeny mikrofon. Vela vokalov a aj rapu sa nahrava aj vonku prave na tento mikrofon.
Beta je "vyssi"model SM58

Ano, mozes, pri beatboxe su velmi silne peaky, pri kopakoch hlavne.. a moze sa stat.... my sme kedysi v skusobni takto urvali membrany na bednach, sice uz boli starucke, ale aj tak :)

Piskanie je sposobene "zlym"zdrojom toho notebooku. Kamarat nech si kupi taky, co ma iba na zasuvke do zastrcky iba dva koliky.
Nech tam neni zemnenie.

Uživatelský avatar
ejv
Příspěvky: 134
Registrován: 06 led 2012 15:42

Re: beatbox

Příspěvek od ejv » 13 led 2012 19:42

je ta moznost odpalenia aj pri novych studiovych monitoroch ?

Odpovědět