behringer mic100 vs mic800

Mikrofony a předzesilovače
kexik

Příspěvek od kexik »

pv: o co ti presne ide? ak o hypotezu, ze mic100 a dbx su 1:1, tak myslim ze urcite nie. skor by som to tipoval na 1:1 k slavnej art MP. mic100 poznam zvnutra a je to typicka uli konstrukcia, 2n5401, 2n5551, 4580 operaky, atd. suciastky zo suterenu a modry plosnak navrhnuty v nemecku ;)
ci je tam pocutelny rozdiel, neviem. btw neviem ako to myslis ze dbx je respektovana firma, low end dbx krabice su HORSIE ako behringer

fova

Příspěvek od fova »

Spis v CR je respektovana.

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

OK, díky všem.

Fova: podobný názor sdílím, jen jsem to potřeboval i od někoho jiného :wink:

Pavel Vantuch

Tak jsem v tom bádání objevil u kamaráda na zkušebně nevyužitý kousek MIC100, takže se mi tu už válí a chystám se jej vyzkoušet. Navíc to vypadá na trvalou "žápůjčku", pokud bude vyhovovat.

Pavel Vantuch

No, zkusil jsem to.
Myslím, že nejsem úplně mimo, ale tahle věc je totálka.
Nevím. Pro mě je to lepší bez.
To je fakt sci-fi :shock:

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Pavel: ctu tvuj prispevek asi popaty a porad ho nechapu :) mic100 mam, tak me zajima, jakej mas nazor...

Pavel Vantuch

Nevím. Měl jsem tu čest se po nějakých pár let zpět potkat s Avalonama a Ivory. Vím, že je to totálně jiná liga. Ale doufal jsem že třeba aspoň trochu ... Realita = tahle věc mi po dnešku příjde v řetězci docela zbytečná. Signálu spíš ubližuje, než by pomohla. Takže to vrátím a poděkuju za zapůjčení.

fova

Příspěvek od fova »

Pavle, je to preamp pro nekoho, kdo chce zacit s muzikou s low end mikrofonem a zvukovkou.
Kdyz budes chtit casem udelat nahravku opravdu na urovni, tak to bude muset byt samozrejme pres jine vybaveni.
Ale svoje zakazniky si urcite najde a bude jich hodne.

Co se me osobne tyce, tak mam take takovy postoj, ze pro me potreby je MIC100 nevyhovujici.

Pavel Vantuch

Fova: myslím, že to není pravda. Momentálně mám DDX3216 a Rode NT1, což je podle současného místního hodnocení low-end, a jestliže do toho kamkoli tu potvoru zapojím (opravdu jsem zkoušel různé varianty), tak cokoli bez je lepší. Nevím, proč. Je to skoro zánovní kousek. Tak nevím, kde je problém. Mně se to prostě nelíbí. Podle mě je to pre-amp pro někoho, kdo chce vyhodit prachy.

fova

Příspěvek od fova »

Nerozumim ti, s cim tedy MIC100 porovnavas. Co znamena "bez je lepsi"?
To vrazis ten mikrak do preampu na mixu, nebo co?

kexik

Příspěvek od kexik »

pavel vantuch: mic100 je najlacnejsia rozumna krabica, co ti pomerne neutralne 1000x zosilni signal... neviem akym smerom badas a o co ti ide. jasne ze to nie je ziadny hi=end a nie je to ani lampac v klasickom zmysle slova, tu lampu tam skoro nepocut, je zapojena hodne neutralne (nejde do nej privelky signal, takze nejde do saturacie). alternativou su uz len lacne mixpulty a to panboh potes (v cene okolo 60eur nie je NIC co len trochu porovnatelne) a samozrejme art MP ale ten ceske firmy nepredavaju

Cyril

Příspěvek od Cyril »

kexik

Příspěvek od kexik »

ok... idem si ten najlacnejsi MP kupit ako chassis pre svoj experimentalny preamp, takze predtym ako z toho vyhodim creva, dam nejaku minirecenziu

Cyril

Příspěvek od Cyril »

kexik: ty jses v cechach??!

kexik

Příspěvek od kexik »

nie, preco... kupim to u thomanna... ale nebudem tu vypisovat recenzie na nieco co sa neda lahko zohnat... MP by mal byt lacnejsi ako mic100, aspon u thomanna je. je lacnejsi nez krabicka, knofliky, konektory a jedna ecc83 v miestnom radio shacku :)

Odpovědět