Bruel Kjaer 2603 preamp.

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
c9000

Bruel Kjaer 2603 preamp.

Příspěvek od c9000 »

Před nějakou dobou jsem za pár šprdlíků koupil tuhle hrůznou jadernou elektrárnu :)
Obrázek

Nikde o tom neni moc informácí, takže dobrodružství :) Je to loboratorní lampový mirkofoní předzesilovač, někdy z50tých let, používal se pak v NASA na měření mikráků, je to dost zvláštní věc, celý integrovaný ze super součástek, a build qalitty je opravdu špičková, obědnal jsem chybějící lampy a dnes konečně zbastlil jednoduchý in/out konektory, má to takový šílený nesehnatelný silný jacky, ale je to zapojený jako standartní dvoužíla. Takže jsem to zapnul a první co mě šokovalo že to všechno i po 50ti letech jede jak nový :) Proháněl jsem tím kytary, hlasy, bicí a zatím mi to zní super, má to šílený insanijní zkreslení :D , zisk až 100db, ale dá se to samo celý nastavovat, nejvíc se mi to zatím líbilo na bubny a hlas, příjemný zkreslení, brzo budou ukázky až to rozumějc zapojim, má to hodně podobný zkreslení jako Decapitator s tim že to ale působí trochu "pevnějc" než Decap. Taky je zajímavý že to nemá nijak výrazný zabarvení na to že to je lampa, ale to je daný nejspíš tím, že to je laboratorní mašina kde kladly důraz na to aby to hrálo co "nejrovněji". Má to i vstup na kondenzátorovej mikrofon ale určitě to nebude 48V, takže to budu muset obejít, co to udělá s majkama na to sem hodně zvědavej. Dobrý taky je že to má několik nastavitelnejch filtru /hipass/lowpass, lineární charakteristika atd.. A ještě se dá připojit externí filtr, plánuju dodělat, jako efektovou smyčku. Dá se taky docela pěkně nastavovat poměr mezi kreslením koncovejch a preampovejch lamp. Slušný je taky že to nemá v normálních nastaveních skoro žádnej šum ani brumy apod, prostě kvalitka. Je to teda strašně velký a těžký ale to se dá přežít. Tady je nějaký info z kdyby to někoho zajímalo GS:
http://www.gearslutz.com/board/geekslut ... alore.html

delay

Re: Bruel Kjaer 2603 preamp.

Příspěvek od delay »

Wuhuuuu! :)

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Drsněě :twisted:

tony9

Příspěvek od tony9 »

Tiše závidím :-)

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Slusny monstrum... koukam na ty fotky na GS, hodne poctiva krabice. Gratulace

c9000

Příspěvek od c9000 »

No dneska to postavit by stálo majlant. :) Skoda že to neni stereo, má to frekvenční rozsah 2- 40 000, takže by to mohlo slušně fungovat jako lehoučký oteplovadlo na mixy.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

vypada skvele

Lahi

Příspěvek od Lahi »

dva roky sme na to v labáku v škole šahali a robili s tým veľa zvukových meraní. je to ozaj atomic build quality!
k tomu kondenzátoru...veľký pozor, je tam ak sa nemýlim 100 V jednosmerného na napájanie starších kondenzátorov, takže sa nedá o fantóme ani hovoriť. takže veľké bacha, čoho sa dotkneš, lebo také dačo už naozaj trase.

c9000

Příspěvek od c9000 »

díky za tip 100V, to by nebylo příjemný :) Snad tu přestavbu přežiju.

Odpovědět