D.A.V. electronics Broadhurst Gardens No 1

Mikrofony a předzesilovače
120BPM

Re: DAV BG-1

Příspěvek od 120BPM »

Me teda prijde DAV jako tenkej vyskovej preamp. :lol: Ale asi je to za ty prachy super. Je fakt, ze me prijdou tyhle "cisty" preampy proste tenky a vejskovy. A to i drahy Millenie. Jsem asi slapnul do hovna tady . . . :lol:
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Chtěl jsem si jenom poslechnout nějaké nahrávky, toť vše :wink:.
matucha píše:Mikraky/jejich umisteni/akustika/nastroj hrajou vetsi roli nez preamp kvality DAV a vyse.
To beru, ale na všechno současně peníze nemám. Zvukovku, mikrofony mám, teď budu pořizovat preamp. :wink:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

120BPM píše:Me teda prijde DAV jako tenkej vyskovej preamp. :lol: Ale asi je to za ty prachy super. Je fakt, ze me prijdou tyhle "cisty" preampy proste tenky a vejskovy. A to i drahy Millenie. Jsem asi slapnul do hovna tady . . . :lol:
Tence a výškově (a dost sterilně) zní Millennia HV-3 (i když má nejlépe placenou reklamu a propagaci) ... DAV zní

1) trošinku větší než realita
2) trošku "syrupovitě" a "sladce"
3) pocit "ready made zvuku" (takové jakoby malinké komprese
4) trošinku pomalejší transienty
5) podtržený bas
6) trošku méně vyrovnaně ve výškách

no ale ve výsledku to všechno může znít fajn :))

Rozhodně to zní líp než Millennia HV-3, což je asi nejvíce přecenovaný preamp vůbec ... (a nemluvím teoreticky, 3 roky jsem Millennia měl ve všech variantách (HV-3 i pár STT-1) - a pořád mi tam něco vadilo, takový trošku sterilní, "vyschlý" zvuk ... zkusil jsem DAV a hned jsem všechny Millennia vyhodil ... byla to velká uleva.... Ale pak jsem začal objevovat i jiné preampy a zjistil že jsou ještě uplně jiné zvukové úrovně, které ovšem neokupují reklamní stránky barevných magazínů :) Ale to jen na okraj ...

Problém je, že mnoho preampů, které o sobě prohlašují že jsou "čisté", jsou ve skutečnosti tenké a výškové :) Jediný opravdu "čistý" preamp, který znám je Forssell SMP-2, to je jako "otevřené okno" = plný, přirozený, detailní, 3D zvuk ... (netenký a nevýškový) - což zase někdy (například u vokálů) nemusí být to pravé :) Tam potřebujeme tu realitu často trochu vylepšit :)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 04 led 2011 00:15, celkem upraveno 1 x.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Ivo: Hezky vypis. Ja bych to nedal takhle dohromady nikdy. Nemeni to ale moji zkusenost i kdyz je mnohem kratsi nez ta tvoje. Respekt.
Mel jsem DAV na chvili misto BAE a neuveritelne se mi ulevilo kdyz ke me (zrovna od tebe Ivo) dorazil 1073MP. DAV jsem s velkou radosti vratil Carloffovi. :D

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No tak DAV s 1073 se opravdu srovnávat nedá, to jsou uplně jiné záležitosti ... DAV = relativně čistý, ale trošku "přimedovělý" preámpek, 1073 je velký prubojný transformátorový zvuk s velkými basy a trošku méně detailními výškami . Housle bych s tím nahrával nerad :)

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Ivo: Ja bych s tim nahraval cokoliv (1073). :lol: Tady jde spis o to do ceho. A ten DAV co mi pujcil Carloff (mozna prave proto) uz byl pekne seschlej, protoze tam zadna medovina uz nebyla. V tom zvuku.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No já jsem to 1073 tady měl :) (než jsem ho předal Caroffovi), no a je to myslím spíše na velké pop/rock věci než na detailní přirozenou intimitu. Ta detailnost zvuku v porovnání s Forssellem nebo Earlybirdem byla trošku jinde ....

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

To je to o cem mluvim. Kdyz to pouzivas pro nahravku jednoho monochordu s kytarou a zpevem, nebo pro nahravku bicich, kytar, syntaku, zpevu . . . .
Ja osobne mam ale vzdycky radsi, kdyz jsou vyssi frekvence trosku utazenejsi. Kdyz je to jakoby mirne (opravdu mirne) "pod dekou", nez takovy to exciterovy vykousany ssssss . . . :lol:
Proste klidne min informaci od vyssich stredu nahoru (vcetne).
Naposledy upravil(a) 120BPM dne 04 led 2011 10:43, celkem upraveno 1 x.

matucha

Příspěvek od matucha »

Ja osobne mam rad tlustej zvuk, ale i pres to cim dyl micham atd, tak neresim nic jinyho nez rozsveceni zvyraznovani harmonickejch proti fundamentu. Malokdy to nemusim delat. Takze jsem zjistil, ze pro vetsinu veci, co delam nepotrebuju tlustej, ale spis sytej/ne tezkej zvuk. Extremni vejsky? To je vec ekvalizace. Vetsinou jich ale potrebuju celkem dost, ale nesmej ztracet pudu pod nohama.

Ajeee, debata se nam zase posouva nekam mimo. ;)))

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Aby si nakonec Mr. Vrzalík nekoupil DW Fearna nebo Forssella SMP-2 :mrgreen:

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Ivo píše:Aby si nakonec Mr. Vrzalík nekoupil DW Fearna nebo Forssella SMP-2 :mrgreen:
Tak to rozhodně nehrozí :mrgreen: Nejsem profík, můj strop je Dav. Víc do toho dávat ani nechci. :wink:

delay

Příspěvek od delay »

Nevím, jestli musí být nutně stereo, ale jsem moc spokojenej s svým mono preampem Focusrite ISA One. Čím déle ho mám, tím víc oceňuji jeho opravdu rozmanité funkce i možnosti routingu a monitoringu atd.
Mikrofonní část je vcelku běžná, snad jen nastavitelná impendance (na výběr ze 4 modu) je méně obvyklá, ale super je, že se může nahrávat mikrofonní a linkový (nástrojový) vstup najednou - typické využití pro snímání kytarového komba - z kytary do DI inputu do DAW a výstupem Amp z ISA One do komba, odtud mikrofonem zpět do ISA One a do DAW jiným kanálem. Odpadá tak nutnost řešit něco signálovým splitterem, o vše se postará ISA One.
Preamp má send / return, což se taky hodí, navíc se dá smyčka přerušit tlačítkem INSERT, dále je zde možnost slušného monitoringu, pro přivedení signálu z DAW slouží mono input EXT nebo další mono pár CUE MIX, pro monitoring složí sluchátkový výstup u kterého se volí zdroj vstupu. VU metr je kalibrovatelnej.
A nakonec je zde možnost dokoupit A/D kartu. Řekl bych že celá koncepce prempu je koncipovaná právě do domácího studia, kde zastane hodně práce.

Zvukově nemám moc s čím porovnávat, papírově se jedná o kvalitní výrobek - obvod by NEVE + švédské Lundhal trafo. Cenově na úrovní toho DAV BG-1. Tak koukám, že sem neúmyslně napsal takovou krátkou recenzi :).

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Díky za postřeh! Ale chtěl bych stereo. Ten DI input dokážu oželet. V případě že ne, připlatím si za DAV BG1U. Pokud to nebude třetina ceny preampu :wink:.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

cca o 3000 dražší ...

Fractal

Příspěvek od Fractal »

mam DAV stereo preamp ve wishlistu, za tu cenu... a ma skvele reference!

Odpovědět