120BPM píše:Me teda prijde DAV jako tenkej vyskovej preamp.

Ale asi je to za ty prachy super. Je fakt, ze me prijdou tyhle "cisty" preampy proste tenky a vejskovy. A to i drahy Millenie. Jsem asi slapnul do hovna tady . . .

Tence a výškově (a dost sterilně) zní Millennia HV-3 (i když má nejlépe placenou reklamu a propagaci) ... DAV zní
1) trošinku větší než realita
2) trošku "syrupovitě" a "sladce"
3) pocit "ready made zvuku" (takové jakoby malinké komprese
4) trošinku pomalejší transienty
5) podtržený bas
6) trošku méně vyrovnaně ve výškách
no ale ve výsledku to všechno může znít fajn

)
Rozhodně to zní líp než Millennia HV-3, což je asi nejvíce přecenovaný preamp vůbec ... (a nemluvím teoreticky, 3 roky jsem Millennia měl ve všech variantách (HV-3 i pár STT-1) - a pořád mi tam něco vadilo, takový trošku sterilní, "vyschlý" zvuk ... zkusil jsem DAV a hned jsem všechny Millennia vyhodil ... byla to velká uleva.... Ale pak jsem začal objevovat i jiné preampy a zjistil že jsou ještě uplně jiné zvukové úrovně, které ovšem neokupují reklamní stránky barevných magazínů

Ale to jen na okraj ...
Problém je, že mnoho preampů, které o sobě prohlašují že jsou "čisté", jsou ve skutečnosti tenké a výškové

Jediný opravdu "čistý" preamp, který znám je Forssell SMP-2, to je jako "otevřené okno" = plný, přirozený, detailní, 3D zvuk ... (netenký a nevýškový) - což zase někdy (například u vokálů) nemusí být to pravé

Tam potřebujeme tu realitu často trochu vylepšit