dbx 386 + rode nt1a, problem

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
matozd
Příspěvky: 15
Registrován: 27 bře 2011 20:50

dbx 386 + rode nt1a, problem

Příspěvek od matozd » 27 bře 2011 21:06

Zdravim,
kupil som si do svojho home studia predzosilnovac dbx 386. Ak do neho zapojim hociaky dynamicky mikrak, vsetko je ok, ale ak do neho zapojim kondenzatorovy rode nt1a a zapnem fantomove napajanie, na vystupe mam len brumenie a signal z mikrofonu skoro nulovy. Viete mi poradit, v com to moze byt ? ani po dlhom googleni som sa k odpovedi nedostal :(

Ak zapojim mikrofon do mixu, hra to bez problemov.

Diky za odpoved.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: dbx 386 + rode nt1a, problem

Příspěvek od delay » 27 bře 2011 21:59

Muze to bejt treba blbej kabel respektive blbe udelanej, proto dynamika funguje, ale fantom ne...

matozd
Příspěvky: 15
Registrován: 27 bře 2011 20:50

Re: dbx 386 + rode nt1a, problem

Příspěvek od matozd » 27 bře 2011 22:27

kablom to praveze nie je, skusal som ich viac a vsetky mam originalne, nie "home made".

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: dbx 386 + rode nt1a, problem

Příspěvek od Milan » 27 bře 2011 23:29

To je jednoduchý. Buďto nefunguje phantom tak, jak by měl anebo bude vadnej ten mikrofon...

matozd
Příspěvky: 15
Registrován: 27 bře 2011 20:50

Re: dbx 386 + rode nt1a, problem

Příspěvek od matozd » 28 bře 2011 18:44

Mikrofon je teraz kupovany, ak ho zapojim do zvukovky a na nej zapnem fantoma, vsetko je ok, ak ho zapnem do toho predzosiku, tak to brumi.

Je mozne, ze to robi fantom v tom DBX, ale ked som tam skusal zapojit dynamicky mikrofon, a len tak pre skusku pustit fantoma, tak to tiez nerobilo.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: dbx 386 + rode nt1a, problem

Příspěvek od Kermitak » 28 bře 2011 22:53

No to neni nic zvlastniho, vzhledem k tomu, ze u ty dynamiky je fantom na nic.

matozd
Příspěvky: 15
Registrován: 27 bře 2011 20:50

Re: dbx 386 + rode nt1a, problem

Příspěvek od matozd » 28 bře 2011 23:02

to mi je jasne, ze je na nic, ale pokial by bol problem s fantomom, neprejavil by sa aj pri zapnuti u dynamickeho mikraku ? Bohuzial kondenzatorovy mam len jeden, takze to nemam na akom inom vyskusat, ale na zvukovke (LEXICON U82S) mi ten kondenzatorovy mikrak pracuje uplne bez problemov. Keby som mal aspon externe fantomove napajanie, aby som vyskusal, ci je problem naozaj len v tom. No nic, asi to tu nevyriesim. Aj tak diky.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: dbx 386 + rode nt1a, problem

Příspěvek od Kermitak » 28 bře 2011 23:40

Proc by se mel projevit u dynamiky? Ta s fantomem nepracuje, neni na nem zavisla a je ji tudiz uplne fuk, jestli fantom funguje nebo ne. Kapacitni mikrofon fantom potrebuje ke svy cinnosti, tudiz tam se to projevi. Jestli to mas v zaruce a nemuzes si pujcit na vyzkouseni jinej mikrak, tak to proste reklamuj.

Rudovous
Příspěvky: 38
Registrován: 17 srp 2010 12:58

Re: dbx 386 + rode nt1a, problem

Příspěvek od Rudovous » 29 bře 2011 08:07

matozd píše:to mi je jasne, ze je na nic, ale pokial by bol problem s fantomom, neprejavil by sa aj pri zapnuti u dynamickeho mikraku ? Bohuzial kondenzatorovy mam len jeden, takze to nemam na akom inom vyskusat, ale na zvukovke (LEXICON U82S) mi ten kondenzatorovy mikrak pracuje uplne bez problemov. Keby som mal aspon externe fantomove napajanie, aby som vyskusal, ci je problem naozaj len v tom. No nic, asi to tu nevyriesim. Aj tak diky.

Vem Voltmetr a změř napětí na pinech 2 a 3... zjistíš, co ti to tam dělá...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: dbx 386 + rode nt1a, problem

Příspěvek od kexik » 31 bře 2011 08:21

presne tak... zmerat napatie, musi byt 48V DC, naprazdno skor 52-55V. a zmeraj aj na AC rozsahu, ci nema striedavu zlozku. v pripade ze nieco z toho nie je ok, treba dat dbx opravit

Odpovědět