to je tu na fore v poslednej dobe so vsetkymmatucha píše:dneska je to z extremu do extremu jak koukamKermitak píše:No pokud je clovek hluchej tak ne.Ivo píše:
No obávám se, že možná ani neprotože ty rozdíly asi nebudou nijak zvlášt dramatické
![]()
DIY: High end 2ch. preamp and A/D converter za 5000Kc :-)
Ty rozdíly jsou totiž podobné ... (subtilní nebo dramatické - nazvat to můžeme jak chceme) - Pokud člověk neslyší jedno, neuslyší asi ani druhé a naopakKermitak píše:Rozdil mezi Lavry a Forsell je dramatickej a rozdil mezi ESI a Lavry neuslysis, co na to napsat, no...
ŠKoda že už jsem z počítače vymontoval Lynx L22, to je takový low-end AD, schválně bych něco zatukal přes něj a Lavry Blue ... jestli by to přes online poslech něco udělalo s prasátkem
Naposledy upravil(a) Ivo dne 29 dub 2008 23:00, celkem upraveno 1 x.
Sice se už opakuju, ale myslíš že "zkušenost" může nahradit online poslech pár vteřinového mono samplu bubínku ?Kermitak píše:No, tak to prave podle me zkusenosti neni pravdaRozdil mezi Forsellem a Lavry mi prisel drobnej, rozdil mezi Apogee a Lavry mi prisel dost velkej, u ESI by to bylo jeste nekde uplne jinde, predpokladam.
U Apogee a Lavry jsi aspon seděl osobně ... a poslouchal nějakou dobu trošku komplexnější zdroje, že ? Kromě toho se jednalo o DA ...
V každém případě ten rozdíl dost podstatný je, ale nemám ani čas ani motivaci, abych to musel dokládat nějakou sérií podstatně sdělnějších samplů. Já to vím a to mi stačí
No ale pro kolektiv bys to prilezitostne udelat mohl ne?Ivo píše:Sice se už opakuju, ale myslíš že "zkušenost" může nahradit online poslech pár vteřinového mono samplu bubínku ?
U Apogee a Lavry jsi aspon seděl osobně ... a poslouchal nějakou dobu trošku komplexnější zdroje, že ? Kromě toho se jednalo o DA ...
V každém případě ten rozdíl dost podstatný je, ale nemám ani čas ani motivaci, abych to musel dokládat nějakou sérií podstatně sdělnějších samplů. Já to vím a to mi stačí
No, jako neze bys tak nemohl z neceho dostat nejaky to 0,00546%... ale co mi spis prislo v tomhle dobry, ze kdyz treba neco nahrajes a pak to procesujes, tak to neprozenes skrz uplne ty stejny prevodniky, kde se ti vlastne kumulujou uplne stejny "chyby" a zvyraznej se tak.kexik píše:ivo, neni to ale tak, ako pise matucha, ze tie prevodniky treba zakazdym napasovat na nahravany zdroj, rovnako ako mikrofon, preamp, atd? trebars ta v podstate neinformativna nahravka toho bubienku to imho dost jasne naznacuje
Treba kdyz jsem zkousel pro obarveni prohanet veci nahrany pres manley preamp znovu pres manley, tak vysledky byly neuspokojivy, prestoze jiny veci (treba VSTi a samply odjinud) pres to fungovaly celkem dobre.
Ale kdyz mas dva druhy prevodniku, tak jim rozdelis praci tak, ze vyuzijes osvedceny kombinace... jakoze tohle chci vic do ksichtu (lavry), tohle s lepsima transientama a vic mistnosti (forsell), tohle je jedno-to tam bude jenom potichoucku (nejakej lowend)... ale vicemene bych rozlisoval jenom ty veci co sou "jedno" a ty hlavni... u tech hlavnich ty drazsi stroje oceni myslim kdokoli.