DIY preamp + prvni zvukove ukazky klonu SSL

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu »

ADAT v tom asi nebude,ale bude to vyresene tak,ze tam bude moct byt.Problem jsou svaby.nebo ani ne problem,umim je sehnat,ale nezaplatim litr za postovne...Navic je k zivotu nepotrebuju.Dalsi vec je ta,ze ta moje hracka je mensi,na sirku ma necelych 70mm,takze by se daly dat 4 vedle sebe.Ovsem cena je uz zase nekde upne jinde,takze nejspis zustane jen u moznosti,protoze se nevyplati to cele znova prekreslovat a zmensovat.Slo by to,ale ta cena je fakt za 8 kanalu brutalni,jenom za soucastky...

AES/EBU a SPDIF. V tom nemam jeste naprosto jasno,primarne je nejlepsi pouzit AES/EBU. Kazda zvukarna ktera ma spdif umi i aes,takze tady problem taky neni. Kdybych chtel i spdif bylo by nejcistsim resenim pouzit specialni trafo ke kteremu nemam pristup.A z hifi aplikaci uz mam strach to tam jen tak priplacnout,vse ma na vsecko vliv,aes ma impedanci 110ohmu,spdif 75. Propojenim kabelem o nespravne impedanci je samo ze slyset.

Co se tyce kvality zvukovek,co si mam myslet kdyz kartu ktera se prodava za 40k prehraje amaterska konstrukce,navic 5 roku stara...nebo 4,je to jedno.

O vikendu bych chtel zprovoznit ten muj klon toho klonu,udelat nejake mereni jak si vlastne stoji.Az budu mit neco v ruce (mereni,fotky) zalozim samostatne tema klon klonu SSL -))))Protoze to tady Tudymu zasiram. Verim pevne i tomu ze prvni kdo bude mit o to zajem bude Tudy -)))))

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ale ved to je ciste o pouziti jedneho prepinaca a dvojakeho vystupneho obvodu... nik nehovori o splitovani signalu (i ked aj to ide vyriesit ciste)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu »

Jinak jako AD prevodnik hodlam pouzit PCM4220,jeden z nejlepsich co se da sehnat.V datasheetu jsou i nejake mereni, myslim si ze to je velmi povedeny svab. Pro DIY to ma par nevyhod,hlavne roztece nozicek, ale nemam s tim zavaznejsi problem. Schvalne jsem si zkusil v zamestnani jeden takovy podobny svab ve stejnem pouzdre zapajet, pro cloveka ktery paji smd prakticky denne to neni nemozne,ten kdo drzi pajku jen obsac to naprosto nezvladne...

Neco svedci i o tom,ze jeho braska PCM4222 umi i DSD,ktery ovsem nikdo z nas nedokaze vyuzit.Jinak jsou temer totozne...Jako tranc. bude DIT4192.Pokud se podari to rychle nakreslit (coz by melo,protoze to uz ted je mtakovy malinky tymovy projekt kdy to nelezi cele na mne) tak v dobe vanoc by mohly byt prvni ukazky alespon castecne funkcnosti.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu »

Jo,jenze jsem omezeny i rozmerama,uvidim jak to cele bude vychazet,zatim je brzo... Cely AD prevodnik se mi musi vejit do rozmeru 67*92mm na oboustranne desce,se stabilizarorama,coz jsou 4kd v pouzdre SOIC8, 4 operaky +PCM +DIT + logika na prebuzeni...Proc ne vetsi,no protoze bude ve stinene pocinovane krabicce a vetsi nemam.Nerikam ze to neni nemozne,ale mne to prijde zbytecne.Taky to muzu napichnout na cinch primo z toho vystupniho trafa,ze jo -)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

trafo nejake mas alebo hodlas vinut toroidek? v druhom pripade privinut druhy sekundar musi byt banan...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu »

Takovy blazen zase nejsem abych shanel jadra a motal zavity.Kupuju pro tento ucel specialni vec v poudre.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Tudy, tohle je ten, co stavis ty?
Vsiml jsem si, ze na nem mas samolepku Keith a autor tohohle schematu se jmenuje Keith

http://www.beatbazar.com/guests/ssltech/

Jake opampy jsi tam pouzil? 55xx?

A 48V phantom tam bude, ze?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Fova: ano, to je on. Zdroj mám v tuto chvíli podle Keithova návrhu (2x18V + phantom cca 44V), ale plánuji zdroj celý z LM-ek a phantom plných 48V (je ale třeba trafo se zvlášť vinutím pro ten phantom).

Operáky jsou tam NE5532AP.
Jako, do zvukovky bych si je nedal, ale tady FUNGUJÍ :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Obrázek

:wink:

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

No když už, tak potenciometr zisku by měl mít alespoň nějaké risky, aby bylo možno si poznamenávat, při jaké úrovni bylo co točeno
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Neni problem doplnit

Akorat nevim jak to vytisknout. Chtelo by to na nejakou pruhlednou, tenouckou samolepici folii. Nemate nekdo zkusenost? Mam doma laserovku, tak to muzu skrz ni prohnat.
Naposledy upravil(a) fova dne 11 říj 2007 00:56, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

No a nula je taky nesmysl, on nejde úplně od nuly. Není tam klasicky zapojený log. potencioemtr v cestě signálu, ale řídí se zisk preampu a ten nejede od úplného ticha.
Rýsovat, kde je kolik dB, je asi nesmysl, ale asi by správně bylo "MIN" a "MAX".
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

OK, predelam.
A mezi tim budou tedy dilky rozdelene rovnomerne?

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly »

Tady jsou ty fotky gravírovaných plastových panelů. Samozřejmě, že v reálu to vypadá krapet líp než na těch dost špatných fotkách....... :?

http://www.holistix.org/storage/10-10-07_1509.jpg
http://www.holistix.org/storage/10-10-07_1510.jpg
http://www.holistix.org/storage/10-10-07_1511.jpg
http://www.holistix.org/storage/10-10-07_1513.jpg

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Muzes poradit nejakou konkretni firmu, ktera to dela?

Na vetsine z nich nevidim otvory pro sroubky. Ty se pak prilepi nejakym chemoprenem na predni panel pristroje?

Odpovědět