Doporucte overhead kondenzatory..

Mikrofony a předzesilovače
onehalph

Příspěvek od onehalph »

Tonysss: taky musim rict, ze souhlasim s matuchou - nemam s tim moc dobrou zkusenost - jakoze v dobe, kdy jsem neznal jine, tak jsem si myslel taky, ze je super - ale myslim, ze neni :-)

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo byly doby, kdyz vlastne nic levnejsiho v kondenzatorech nez C1000 nebylo (je to elektret, ne "pravej" kondenzator). Na ten mikrak se da lecos nahrat, ale je to umečeny, malý, vostrý, bez detailů...

syncro

Příspěvek od syncro »

Asi je zbytečný k tomu něco dodávat, ale jenom se připojuju k tomu, že jako overhead mi C1000 nesedí. Má to hrozně moc syčení a vostrej hran. Ta MK012 naopak i z pronikavejch činelů a hajtek udělá příjemnej vršek, protože je celá taková trochu temnější a jemnější. Tím nechci říct, že C1000 je mikrák na nic, jenom jsem na overheady našel něco, co funguje pro mě líp.

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

No on mi možná na live bigbít sedí spíš ten ostrý zvuk, umí se v celkovém obrazu pěkně prosadit....ale co ucho to jiný názor...

matucha

Příspěvek od matucha »

to asi jo... ale zase bigbeataci z celyho sveta je nemaj radi, protoze hrajou vostre, mozna to bude tim, ze neznas moc jinyho... znas?

na live... pres blbej aparat ale urcite stacej ;-)

_ravi_

Příspěvek od _ravi_ »

C1000 uz opravdu nejsou nejakej cas in - prekonala je spousta jinejch mikrofonu.
Ja mam rad zvuk Sennheiseru - v tyhle cene je k mani kondenzator e614 (jak uz zminoval Onehalph). Je lehce kulatejsi a dobre funguje treba i na klarinet.
Rad bych nekdy udelal nejaky srovnani s jinejma majkama - mam k dispozici zminovany e614, e914 (ty jsou vyborny) a ME64. Co vy na to?

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Opravdu nevím co na těch C1000 tolik nenávidíte ? zkoušel jsem si Shure SM81 ,Senn e614 je dobrý ale docela drahý a ještě t-bone SC100 II ,ty mám taky.Rode 5tky ty už se dají pořídit za rozumný peníz ale v době kdy jsem kupoval condíky tak stály docela dost.Takže tehdy nákup dvou kousků mírně jetých C1000 za docela slušných 7000,- mi přišlo jako dobrej kauf....
jinak aparát zas tak sračkový nemám ,nic moc ale hraje to hezky :-)
www.massage.unas.cz

stějně je zvuk udělanej 70% rukama a ne aparátem...pastav břídila za kvalitní aparát třeba EAW a uvidíš co se bude dít :-)
Jeden takový skur... zvuk mě vyhnal z kinosálu letos na Huvelu.... všechny kapely co hrály v sobotu měly supr zvouček Atari terror ,Gaia mesiah,i Hladík s Blue efektem..ale co se dělo když se postavil za pult hluchař z divokého blila tak to se teprve začli dít věci ,doposud krásnej zvuk byl v prd... příprava jak na filharmonii a výsledek byl absolutně neposlouchatelná kopáková koule..vydržel jsem to dvě psíničky a zdrhnul jsem.

_ravi_

Příspěvek od _ravi_ »

Tonysss: ja jsem nerekl, ze C1000 nenavidim. Akorat z nich neleze takovej zvuk, kterej by se mi hodil. Jinak ty e614 nejsou prave vubec drahy - stoji kolem 4700 jeden.

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Jo člověče máš pravdu stojí v www.Prodance.cz sca 4600,- tak to jsem se musel koukat na e914 sorry...tak to je o něčem jiném asi si v Prodance jeden pujčím na otestování...stojí za to ??

_ravi_

Příspěvek od _ravi_ »

Tonysss: reknu to tak, ze se mi libi mnohem vic, nez C1000. Neni to zadnej super zazrak, ale taky to rozhodne neni zly. Pokud mas moznost, tak ho urcite vyzkousej.
Ta 914 je zase o necem jinym...

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Nedávno jsem sem postoval tohle: http://www.kelaudio.com/hm1.html

Laciný a přitom to všude hodně chválej. Jsou tam i ukázky na stažení.

jehlar

Příspěvek od jehlar »

Já jsem si vybral SCX one od Audixu a jsem maximálně spokojený jak na live zvučení bigbítů tak na nahrávání sborů v kostelech. Faktem je, že je trošku dražší.

onehalph

Příspěvek od onehalph »

Tonysss: mozna, kdybys hned mrkl na linky, ktere jsem prikladal u sve prvni odpovedi, mohl sis usetrit prekvapeni nad raviho poznamkou, ze e614 neni moc drahy majk :-)

syncro

Příspěvek od syncro »

ravi: Ty Sennheisery bych slyšel docela rád, klidně pro porovnání dodám Oktavy MK012 a ty C1000 bych od Martina mohl půjčit taky. Pak můžu nabídnout ze svýho studia ještě pár AKG C3000 a pár Oktava MK319. Chtělo by to ale udělat někde v Praze u někoho ve studiu. Nejlepší by bylo do toho zainteresovat i Safu, aby vzal ty tužky od Behringera popřípadě i nějaký další (DPA třeba). Kvůli takovejhle akci bych si ten vejlet asi udělal. Nejlepší by bylo samozřejmě udělat to u mě doma, jenže to se ti asi nebude chtít se táhnout 8-)

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

_ravi_

Příspěvek od _ravi_ »

Syncro: do Varu by se mi tady z jihu moc nechtelo, ale celkem casto bejvam v Praze, tak se muzeme nekdy smluvit.. bylo by to docela zajimavy a uzitecny srovnani.

Odpovědět