Dvakrát Phantom 48+
Dvakrát Phantom 48+
Dobrý den,
při nahrávání jsem omylem nechal zapnutý phantom na zvukové kartě zároveň s tím na předzesilovači. Je možné, že se došlo k poškození kondenzátorového mikrofonu, který byl připojen na předzesilovač, případně předzesilovače?
Děkuji za odpověď
při nahrávání jsem omylem nechal zapnutý phantom na zvukové kartě zároveň s tím na předzesilovači. Je možné, že se došlo k poškození kondenzátorového mikrofonu, který byl připojen na předzesilovač, případně předzesilovače?
Děkuji za odpověď
Re: Dvakrát Phantom 48+
Nerozumim otazce. Mikrofon mas zapojenej do preampu a z prempu jdes do linky na zvukovce, pak te zapnutej phantom na zvukovce nezajima, protoze napaji jen mikrofonni vstupy. Nebo nechapu jak to mas zapojeny. BTW nejsnazsi zpusob jak to zjistit je vyzkouset jestli to funguje ne? 

Zapojeny to mam tak ze z mikrofonu du XLR do prampu a z preampu XLR do zvukovky.
Pro předzesilovač NEpotřebuješ fantu, jen pro mikrofon, tak ho pošli JEN ze zvukovky a vyzkoušej
G.

TO ON VÍ, ptá se jestli tim mohl poškodit mikrofon. Třeba už ho vrátil a ted ho zajímá jestli nemá průser. Mne to taky zajímá a myslim si že štos mohl dostat max ten preamp a že se nic stát nemohlo...
No jasne, ale KAM do zvukovky? Do mikrofonniho vstupu? To je pak blbe, mas jit do linkovyho vstupu. Nebo jdes do linkovyho vstupu? Pak te phantom nezajima. To jen tak na zacatek.Niro píše:Zapojeny to mam tak ze z mikrofonu du XLR do prampu a z preampu XLR do zvukovky.
Pokud jsi zapojil preamp do mikrofonniho vstupu a pustil do nej fantom, jo, asi se da znicit, zalezi imho jak je navrzenej, to chce vyzkouset. Mikrofon by mel byt v bezpeci, ale 100% ti to podle me nikdo nerekne, pokud nevidi vnitrnosti toho preampu.
Do mikrofonniho vstupu jsem ho mel zapojenej, proto mam prave strach jestli nedostal ranu ten preamp.
Preamp dostal těch 48V určitě. Teď jde jen o to, jestli si s tím nějak poradil nebo ne (čti: jestli to přežil). Chjojo, to je tak, když se do toho neodborně vrtá, co pane doktore? 
P.

P.
Tak ja do toho nevrtal, jen jsem omylem zmacknul phantom misto padu a nahraval stim aniz bych si toho vsimnul, to az sem to vypinal, tak jsem si vsimnul ze to jede. Jde o tento preamp http://www.thomann.de/cz/spl_goldmike_9844_retour.htm, rano jsem to zkousel a preamp jede. Nahral jsem nahravku na oba kanaly a nahravky zneji stejne, tak doufam jen ze uvnitr neni neco odpaleny co by menilo zvuk.