Dvakrát Phantom 48+

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Niro

Dvakrát Phantom 48+

Příspěvek od Niro »

Dobrý den,
při nahrávání jsem omylem nechal zapnutý phantom na zvukové kartě zároveň s tím na předzesilovači. Je možné, že se došlo k poškození kondenzátorového mikrofonu, který byl připojen na předzesilovač, případně předzesilovače?
Děkuji za odpověď

Kermitak
Moderátor

Re: Dvakrát Phantom 48+

Příspěvek od Kermitak »

Nerozumim otazce. Mikrofon mas zapojenej do preampu a z prempu jdes do linky na zvukovce, pak te zapnutej phantom na zvukovce nezajima, protoze napaji jen mikrofonni vstupy. Nebo nechapu jak to mas zapojeny. BTW nejsnazsi zpusob jak to zjistit je vyzkouset jestli to funguje ne? ;)

Niro

Příspěvek od Niro »

Zapojeny to mam tak ze z mikrofonu du XLR do prampu a z preampu XLR do zvukovky.

Gustav

Příspěvek od Gustav »

Pro předzesilovač NEpotřebuješ fantu, jen pro mikrofon, tak ho pošli JEN ze zvukovky a vyzkoušej 8) G.

komasix

Příspěvek od komasix »

TO ON VÍ, ptá se jestli tim mohl poškodit mikrofon. Třeba už ho vrátil a ted ho zajímá jestli nemá průser. Mne to taky zajímá a myslim si že štos mohl dostat max ten preamp a že se nic stát nemohlo...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Niro píše:Zapojeny to mam tak ze z mikrofonu du XLR do prampu a z preampu XLR do zvukovky.
No jasne, ale KAM do zvukovky? Do mikrofonniho vstupu? To je pak blbe, mas jit do linkovyho vstupu. Nebo jdes do linkovyho vstupu? Pak te phantom nezajima. To jen tak na zacatek.
Pokud jsi zapojil preamp do mikrofonniho vstupu a pustil do nej fantom, jo, asi se da znicit, zalezi imho jak je navrzenej, to chce vyzkouset. Mikrofon by mel byt v bezpeci, ale 100% ti to podle me nikdo nerekne, pokud nevidi vnitrnosti toho preampu.

Niro

Příspěvek od Niro »

Do mikrofonniho vstupu jsem ho mel zapojenej, proto mam prave strach jestli nedostal ranu ten preamp.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Preamp dostal těch 48V určitě. Teď jde jen o to, jestli si s tím nějak poradil nebo ne (čti: jestli to přežil). Chjojo, to je tak, když se do toho neodborně vrtá, co pane doktore? :-(

P.

Niro

Příspěvek od Niro »

Tak ja do toho nevrtal, jen jsem omylem zmacknul phantom misto padu a nahraval stim aniz bych si toho vsimnul, to az sem to vypinal, tak jsem si vsimnul ze to jede. Jde o tento preamp http://www.thomann.de/cz/spl_goldmike_9844_retour.htm, rano jsem to zkousel a preamp jede. Nahral jsem nahravku na oba kanaly a nahravky zneji stejne, tak doufam jen ze uvnitr neni neco odpaleny co by menilo zvuk.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Tím vrtáním jsem myslel špatné propojení řetězce.

P.

Odpovědět