Existují klopové mikrofony, které by dokázaly eliminovat zvuky / hlasy v pozadí?

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
MartinJ

Existují klopové mikrofony, které by dokázaly eliminovat zvuky / hlasy v pozadí?

Příspěvek od MartinJ »

Hezký den.
Rád bych si pořídil mikrofon pro mluvené slovo, který budu využívat v akusticky neupravené místnosti. A vzhledem k tomu, že ho chci používat při callech s vedením firmy, tak u toho nechci nutně vypadat jako nějaký streamer s dynamickým mikrofonem přímo u pusy. Nic proti nim, sám některé sleduju, ale chtěl bych něco profesionálněji vypadajícího?

Chtěl bych, aby dokázal eliminovat různé sykavky, ale i tzv. background noise (rodina ve vedlejší místnosti či sousedi), takže předpokládám, že nechci nic úplně kondenzátorového a všesměrové?

Existuje třeba nějaký klopový mikrofon, který by tyto požadavky zvládl?
Všiml jsem si, že kupříkladu DJI Mic Mini má nějaké potlačení okolního hluku, ale nejsem si jist, jak dobře to funguje.

Dokázal by mi někdo, prosím, poradit?
Popřípadě mi sdělit, že jsou mé požadavky nereálné a nasměrovat mě třeba k lepšímu řešení?

vasek

Re: Existují klopové mikrofony, které by dokázaly eliminovat zvuky / hlasy v pozadí?

Příspěvek od vasek »

Pro mě jsou tyto cally dost podstatnou náplní mé profese a díky zájmu o zvuk samozřejmě sleduju co kdo používá a jak to zní :-)
Za prvé je potřeba podotknout, že minimálně Teams potlačení zvuku má a funguje dost dobře. Ostatní nemám vysledované, ale předpokládám, že ty větší softwary (např. Webex) to taky budou mít.
Problém je taky ozvěna místnosti. Je velký rozdíl, jak je mikrofon daleko od pusy (samozřejmě záleží na místnosti). Long story short - čím blíž, tím to zní líp. Můj názor. Nejen, že se sníží ruch pozadí, ale i samotný hlas je příjemnější bez ozvěny. Airpody a jiná sluchátka bez tyčinky před pusu dokážou brutálně nabírat okolí. Klopák se bude zřejmě chovat podobně.
Takže podle mě nemá smysl nic vymýšlet a je potřeba mít solidní sluchátka s mikrofonem před pusu. Mně to přijde docela profesionální a myslím, že lidi jsou na to zvyklí.
Měl jsem otevřená od Jabry, se kterýma jsem se dobře slyšel, ale moc neizolovaly. Teď mám Jabry bezdrátové, které tlumí víc - pak je potřeba příposlech vlastního hlasu do sluchátek. Tyhle to mají, ale není to úplně tam příjemné jako s otevřeným sluchátkama. Nicméně odizolovanost od okolí je hodně slušná.
https://www.alza.cz/jabra-evolve2-65-ms ... ssageId=81

Odpovědět