Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od abuse » 15 črc 2010 10:00

http://www.focusrite.com/products/mic_pres/octopre_mkii
http://www.focusrite.com/products/mic_p ... ii_dynamic

Mam zvukovku Saffire PRO 24 DSP http://www.focusrite.com/products/audio ... pro_24_dsp
Pouzivam ju na live aj na produkciu v homestudiu. Ale pri produkovani mi zacinaju chybat inputy. Rozmyslam o dokupeni jedneho z tychto preampov, ktory pripojim cez digi input na zvukovke (zvukovka potom bude slave, nemal by to byt problem vsak?)

Toto riesenie mi pripada zaujimave aj preto, ze vykablovavat vsetky synthy (kvoli koncertu alebo ked robim hudbu niekde inde iba s notebookom a zvukovkou) je opruz. Takto pri presune vytiahnem zo zvukovky iba digital a monitory. Vsetky hardware synthy ktore zostavaju v homestudiu budu napichane v Octopre.

A teraz otazka - myslite ze ma vyznam kupit tu verziu s kompresormi na vstupoch (rozdiel v cene cca 150 EU - prijatelne), vyuzijem to na nieco ked cez to budem v podstate nahravat iba synthy + re/recording napr. audiostop prehnanych cez externe filtre (shermana, evolver...)

pripadne ak mate tip na iny zaujimavy 8 kanal preamp s digi out (max 500 eu) pripadne iba 8 kanal A/D bez prampov (max 300eu).
zvukovka ma iba opticky vstup - 1 x 8 channel ADAT input on Optical Connector

dik

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od Wohma » 15 črc 2010 10:22

Rozdil je tam jeste v tom, ze verze Dynamic ma navic i ADAT In (oproti normalni, ktera ma jen Out). Normalni verze zas ma 10dB pady, ty se nekdy muzou hodit, i kdyz to neni zadny velky terno :D
Podle me ty kompresory na syntaky a zkratka na "hotove" zdroje zvuku neupotrebis.

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Re: Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od abuse » 15 črc 2010 10:30

teoreticky este mozno budem cez to nahravat garazove bicie, ale naposledy sme to zvladli aj bez kompresorov :) a mame tam lepsie preampy na overheadove octavy.
ADAT in nevyuzijem

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od kexik » 15 črc 2010 10:46

abuse píše:teoreticky este mozno budem cez to nahravat garazove bicie, ale naposledy sme to zvladli aj bez kompresorov :) a mame tam lepsie preampy na overheadove octavy.
ADAT in nevyuzijem
prave naopak, adat in pouzijes na clockovanie, cize zvukovku mozes potom frcat aj v master aj slave mode, podla potreby

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Re: Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od abuse » 15 črc 2010 10:52

nemam adat out na zvukovke, takze (s touto zvukovkou) nevyuzijem

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od kexik » 15 črc 2010 10:54

ach tak :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od Pytkin » 15 črc 2010 13:51

sak to ma wordclock in .. adat in nepotrebuje ..

jaj hovno .. ta safirka nema WC out .. takze hovno z toho ..

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Re: Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od abuse » 15 črc 2010 14:47

to ze saffire bude slave a preamp bude master ale nijako nevadi, pravda?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od kexik » 15 črc 2010 15:26

abuse píše:to ze saffire bude slave a preamp bude master ale nijako nevadi, pravda?
nijak zvlast... kvalita hodin je podobna... samozrejme bude platit ze pokial su prevodniky v oboch zariadeniach podobnej kvality, lepsi naber budes mat tam kde su hodiny natvrdo, cize na tych kanaloch na preampe. prevodniky v zvukovke uz budu clockovane s jitterom sposobenym adat svabom. pokial nemas WC na vsetkych zariadeniach, toto je proste cena ktoru musis zaplatit. zasa nejde o nejaky hi-end, tak co...

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Re: Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od abuse » 15 črc 2010 15:54

jasne. naberat budem vsetko cez ten octopre... ( ak zase nanakupim nejake hovadiny a budem potrebovat viac ako 8 inputov... zatial som na 7 :)
ale to su rozdiely ktore ja namam sancu pocut. tak to vyzera ze kaslem na tie kompresory, asi kupim tu lacnejsiu verziu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od Pytkin » 15 črc 2010 15:57

abuse : ja by som sral na kompresory urcite .. v pocitaci mas urcite lepsie ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od kexik » 15 črc 2010 16:26

ja si hlavne nemyslim ze tie kompresory budu stat za vela. a pozeram, maju fixne dynamicke parametre, tak to je celkom nanic

DeTee
Příspěvky: 50
Registrován: 08 říj 2005 00:13

Re: Focusrite Octopre MkII vs. Dynamic

Příspěvek od DeTee » 17 srp 2010 01:11

Sice nevím jestli je to ještě aktuální, ale mě se ty kompresory/limitery velmi osvědčily při nahrávání bicích u tvrdších stylů jako hlídač špiček signálu. Občas se prostě stane, že třeba v nějakém přechodu do toho bubeník více flákne a... a seš v klidu. Nemusíš se obávat clippingu.
http://www.muzikalsrdce.cz
bandzone.cz/srdce

Odpovědět