Vlastně za to může Carloff, protože jako z blesk z čistýho nebe přišel s tim, že by si jeden kousek nechal a nechal ho opravit, místo toho, aby ho vyměnil za nějaký další předzesíky apod.
No a tak jsme zabalili oba svoje kousky a dneska se uz vezou do dílen. Těla k Petrovi Drefahlovi a kapsle přímo do Microtech Gefell. Počítam, že do 3 týdnů by to mělo být nazpět.
Myslim, že bude hodně zajímavý, co se z tech docela kontroverzních mikráků vyklube. Co je na těch mikrácích kontroverzní? Velký množství zatratitelů v čechách a velký množství lidí, který o nich muví víc než dobře venku. Zajímavě se to projevuje na cenách, kdy po revoluci je jako krámy vyhazovali z kulturáků lopatou a pár "zlatokopů" to objíždělo a obratem prodávalo smetí za tisíce dolarů do států. Tahle situace se podstatně změnila a s jejich ubývajícím množství v našem regionu stouply na ceně z nuly na 10-25tis, občas samozřejmě i míň, když najdete někoho, kdo to vůbec nesleduje a žije v roce 90, ale to už se moc nestává, spíš je každým rokem situace horší a horší.
Takže kousky sou to levný, když se podaří najít zapadlej šuplík... ale kolik stojí generálka? Vypadá to, že vyměnit pár věcí uvnitř neni takovej problém a tak se nedá očekávat velká cena. U Drefahla to výjde na cca 175e. Nevím kolik u Gefellu, ale u Andrease Grossera to je skoro polovina. Generálka kapsle výjde možá překvapivě dráž - na 280e. Celkem 450e. To není zrovna málo. V mym případě je to srovnatelný s tím, kolik jsem dal za ten mikrofon.
Co by mělo být výsledkem soudě dle "sebraných keců z netu"?
1) menší šum (s šumem jsem nikdy u CMV problém neměl)
2) hladký vejšky, víc vejšek (jo tak na to se těšim)
3) lepší basy (nikdy mi nescházely, ale jo, klidně to může být kulatější)
No a pak by to mělo být na úrovni klasik klasik a uhájit si svý teritorium vedle U47 a M49... s tim, že to vlastě narozdíl od mnoha U47 a M49 má pravou M7 kapsli a ta elektrická část může fungovat správně, narozdíl od U47, kde je problém sehnat fungující a dobrou VF14 lampu.
Těžko říct, asi bude probém porovnat to s dobrou U47 jinak než na obrázku, takže tohle asi nikdo z nás neposoudí. Na druhou stranu, když se mi vrátí perfektně hrající mikrák s super charakterem (kterej jinak to CMV fakt má), tak budu spokojenej, nad míru spokojenej. Když se vrátí něco na půl cesty, tak asi nastane čas definitivního prodeje.
Ještě obrázky... ten na dřevě je Carloffův snad ještě předválečný kousek. Ten na šedym povrchu je můj totalitární východoněmecký umakartový týpek s ulízlou patkou a knírkem.