HAT800 - Users Section

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Poshook

Příspěvek od Poshook »

fova píše:Tak zazpivej "Ovcaci, ctveraci". To jsme museli ve skole/skolce zpivat vsichni. Ja to tak take delam, kdyz provadim nejake testy.
A je jasne, ze spousta lidi tady nejsou zpevaci.
ano ano, vacsina pritomnych uz funguje s A/D prevodnikom a naslednym frekvencnym analyzerom v hlave a neposidzuje umelecku stranku veci. "ovcaci ctveraci" je pre nas len "ovcaci_ ctveraci.wav"

fova

Příspěvek od fova »

dk píše:Ked mi to dojde, tak to mozeme testnut v BA aj spolu s TBone SCT 800kou :-)))
Dk, jak jsi spokojeny s SCT800? Jake mas z nej dojmy?

dk

Příspěvek od dk »

Co ja viem,stale viac sa mi zda,ze na mikraku ani moc uz nezalezi ale skor na momentalnom vykone (u mna dost nevyrovnany) a priestore. Niektore stare nahravky z RodeNT1-A sa mi lubia viac ako skusky na SPC1,Oktave319,2500 ci TBONE800ke.Velmi tazko sa mi to hodnoti,lebo na tych spevoch z NT1-A(MAUDIO Delta ADDA) som sa ucil aj mixovat a mastrovat a mozno som sa po tych 10kach hodinach pocuvanim toho isteho spevu prisposobil tomu co nakoniec zostalo ako FINAL MIX a paci sa mi to - a preto sa mi nepaci nieco nove.

Momentalne mam vobec problem nahravat hlasy tak, aby som mal 100% istotu, co nahravam. S SCT800 sa mi stalo, ze som mal fantasticky zazitok ked som to spieval a zaroven popritom pocuval v sluchadlach (AKG 371,ADDA Emu 1616m). Ked som to pocuval z playbacku - pruser - dynamika strasna, presnost, timing odveci, nevyrazne, tenke a zahuhlane, pritom vysky ostre... Vzdy ked naspievam stopu tak si robim poznamky za spevom o dojmoch, "znamkujem" a pri playbacku sa cudujem ze na com dal 1ku a na co 5ku...

Paranoidne si zacinam mysliet, ze je to tym ze som "vylepsil" svoj microphonebooth. Miestnost je 4,5x3,3.

RodeNT1-A:delta66,stara drevena palubovka,niekolkosekundove echo v gamatkach(kurenie na plyn), ziadny "basstrap" ci matrace z 2posetele. Proste odveci akustika a vysledok brutal.

Novsie testy mikrakov:bud studio,alebo doma zmeny:koberce,matrace(2ks 200x90cm),basstrapy v rohoch,zaizolovane gamatky, uakustika - sterilita, ale vysledok nic moc...

Takze neviem. Musim si najst tu svoju cestu a uz nespekulovat viac.

Berte to s rezervou: Aj tak si hovorim, ze mam techniku lepsiu ako ked sa nahraval VIOLATOR a nie je to lepsie :-)

U mna plati, ze mam lepsi pocit, ked je dobra pesnicka nahovno nahrata ako ked je nahovno pesnicka ale bez sumu so super artikulaciou...

rudix999

Příspěvek od rudix999 »

A kdeže je teda předek u kardioidy,ať to nemusím zkoušet..
Šroubky blíž či dál?

fova

Příspěvek od fova »

Ja ten mikrak nemam, takze se sroubky nemohu poradit. Obvykle byva tam, kde je logo vyrobce, coz vy zjevne take nemate.
Zjistis to tak, ze si na nej zazpivas a ta strana, ktera ma slabsi signal je zadek. Nebo zkus neco nahrat a uvidis to v sekvenceru, kde bude signal slabsi.

bledule

Příspěvek od bledule »

jak píše Fova na vokál je oproti SCV3000 subjektivně spíše ostřejší,ale oproti
Samsonu CO1 nešumí a ta ostrost není nic s čím bych měl problém.Ale zase
musím říct,že poslech jen na sluchátka je dost zavádějící.Zevrubně ho otestuju nejspíš až příští tejden.
No a tu přední stranu kardioidy jsem trefil dobře tak nějak náhodou a už nevím jak to bylo.

Martin

Příspěvek od Martin »

Nevím o kterém teď mluvíte, ale HAT oproti SCV3000 je neutrálnější, má jemné příjemné výšky - nikoli ostré. Oproti SCV má HAT větší tělo.

Přední stranu určíte podle 7pin konektoru.
Tam, kde má 7pin konektor pojistku je předek

delay

Příspěvek od delay »

Jinak, je to HAT 800 nebo jinej model? Když sem na začátku roku zadal "Alctron HAT", tak mi vyjel HAT 60, 800 už nebyl. Nyní už není ani 60-ka.

Máte někdo link, kde by byl ten náš majk???

Martin

Příspěvek od Martin »

HAT800

:-)

Jerry Forester

Příspěvek od Jerry Forester »

Tak ho už mám,je krásný,ale ještě jsem ho nezkoušel.Trochu si zamachruju,cenu řeknu 3x takovou aby si kámoši nemysleli že je to šrot.

rudix999

Příspěvek od rudix999 »

Když nechám zapnutý fantom,zdroji to nic neudělá,nebo?

fova

Příspěvek od fova »

Aby to nevypadalo, ze tady HAT kritizuji, tak gratuluji vsem, kteri si ho koupili. Myslim, ze za opravdu velmi malo penez ziskali mikrofon pryvysujici svym zvukem bezny low end.

Martinovi patri muj obdiv a dik, ze celou akci vzal na sebe a dotahl do konce.

Nebyl jsem sice mezi temi, kdo si HAT objednali, ale domluvil jsem se s jednim jeho vlastnikem, ze mi ho pujci na otestovani.

Planuji, ze ho postavim proti svym mikrofonum, udelam nejake nahravky a hodim to na e-zone.

Martin

Příspěvek od Martin »

původně jsem do toho chtěl jít s "Fova" :-)
Fova : kdo Ti ho půjčí?

Rudix: fantom nezapínej!

rudix999

Příspěvek od rudix999 »

OK,díky

pc.masters

Příspěvek od pc.masters »

Tak jsem dneska nahraval, zkousel atd, a jo, je super, ja jsem 100% spokojeny a diky :) I ten zvuk s popfiltrem a vsecko...prisel jsem na to :)
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Odpovědět