HAT800 - Users Section

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Fenderman
Příspěvky: 12
Registrován: 13 lis 2007 17:27

Příspěvek od Fenderman »

Tak dnes mi také dorazil, ještě jednou Martine moc děkuji. Nemůžu se dočkat na víkendové testování. Nebude to ale tak horké, ale nejakych pár hodinek vyšetřím. Ještě se zeptám, musím použít kromě multipattern napájení taky preamp, nebo to můžu zapojit XLR kabelem do mixu? Mám Alesis Multimix16 Firewire. Díky Fenderman

rudix999
Příspěvky: 31
Registrován: 17 říj 2007 10:17

Příspěvek od rudix999 »

První dojem-srovnání s oktavou mk 319
-velmi podobné tělo,je pěkně plný
-otevřenější ve výškách a vyšších středech,ne však ostrý
-přijde mi ,že výšky jsou takové hladké

další dojmy?

Fenderman
Příspěvky: 12
Registrován: 13 lis 2007 17:27

Příspěvek od Fenderman »

Jinak první dojem: je to nádherná hračička, kvůli které mi budou zase doma nadávat, že s ní trávím poněkud více času :) Jinak mě do toho číňani asi nenasrali tak moc :) , když to srovnám s některými kolegami v práci, je to celkem v pohodě :D

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Martin: :oops: Omlouvam se, ze jsem z toho nakonec vycouval.
Chtel jsem vzit dva a po dodani nejak pomoci s distribuci, ale vleklo se to hodne dlouho a pak jsem mel moznost koupit za hodne slusny peniz mikrofon s podobnym charakterem jako je HAT, takze jsem to vzdal.
Navic jsem zmenil zamestnani a uz tolik necestuji po republice jako driv, abych je mohl rozvezt.

Rudix: S tim fantomem nevim. Nekteri lide provozovali lampove mikrofony se zapnutym fantomem a nic se nestalo, ale radsi bych to nechal vypnute. Muze byt neco konstrukcne spatne v mikrofonu a upeces ho.

rudix999
Příspěvky: 31
Registrován: 17 říj 2007 10:17

Příspěvek od rudix999 »

Fenderman:preamp použít nemusíš,je už v mixu,jen kdybys měl něco lepšího než máš v tom Alesisovi.

Martin:díky za dotažení akce

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen »

pc.masters píše:Tak jsem dneska nahraval, zkousel atd, a jo, je super, ja jsem 100% spokojeny a diky :) I ten zvuk s popfiltrem a vsecko...prisel jsem na to :)
naa a gde sú ukážky :(
Naposledy upravil(a) greezmen dne 24 dub 2008 22:39, celkem upraveno 1 x.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters »

greezmen píše:
pc.masters píše:Tak jsem dneska nahraval, zkousel atd, a jo, je super, ja jsem 100% spokojeny a diky :) I ten zvuk s popfiltrem a vsecko...prisel jsem na to :)
naa a gde u ukažky :(
Se stydim, ja do nej vpodstate ani mluvit nebudu, to kamaradi co si nemaji kde hrat a chcou nahravat :))) Ja z toho mam jen dobry pocit, radost, a semtam nahrat susteni k beatu :))
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

radek_p
Příspěvky: 233
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Vypadlá kapsule

Příspěvek od radek_p »

Přišel mi HAT 800. Když jsem se podíval do koše proti světlu, bylo vidět, že kapsule nedrží na svém místě. Potvrdilo se to testem, mikrofon nesnímal zepředu, ale spíš zeshora. Takže jsem koš rozebral, kapsule se opravdu vysmekla z držáku:

Obrázek

Naštěstí nebylo těžké ji do držáku zpátky nasadit a složit to zase dohromady:

Obrázek

Doporučuju - zkontrolujte si to na svých mikrofonech, ten elastický držák je velmi volný, vůbec se nedivím, že to z něj vypadlo.

radek_p
Příspěvky: 233
Registrován: 31 srp 2006 17:37

šum

Příspěvek od radek_p »

Zdá se mi, že ten mikrofon strašně šumí. Udělal jsem nahrávku současně přes HAT 800 a Rode NT 1a. Podotýkám, že Rode NT 1a je opravdu extrémně tichý mikrofon (polovodič, žádné ovládací prvky). Ale to, co leze z HATu, mi přijde z hlediska šumu naprosto nepoužitelné. Podotýkám, že nemám žádnou zkušenost s lampovými mikrofony. Zesílení při nahrávce bylo hodně velké, ale stejně ...

Nahrávací řetězec: mikrofon -> SPL Goldmike (+55 dB) -> Echoaudio Audiofire 4 (44kHz/24 bit). Obě nahrávky jsem znormalizoval na stejnou RMS (což obnášelo přibližně dalších 10 dB zesílení) a potom převedl na 16 bit.

HAT 800

Rode NT 1a

Dejte sem prosím taky někdo nahrávku, ať to můžu porovnat, jak šumí ostatní kusy.

Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) radek_p dne 26 dub 2008 23:35, celkem upraveno 1 x.

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

ta NT1a linka nefunguje

radek_p
Příspěvky: 233
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Příspěvek od radek_p »

Poshook píše:ta NT1a linka nefunguje
uz funguje

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin »

Radek_P : šumí to tedy hodně.
Takhle nějak skutečně hat zní, projev je dobrý, ale bez toho šumu (ten by měl být tak čtvrtinový)
zkoušel jsi z trafa odstranit zem?
použij jiný kabel bez země?
Nevím, co to může způsobovat?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Re: šum

Příspěvek od Acid Punk »

radek_p píše:Zdá se mi, že ten mikrofon strašně šumí. Udělal jsem nahrávku současně přes HAT 800 a Rode NT 1a. Podotýkám, že Rode NT 1a je opravdu extrémně tichý mikrofon (polovodič, žádné ovládací prvky). Ale to, co leze z HATu, mi přijde z hlediska šumu naprosto nepoužitelné. Podotýkám, že nemám žádnou zkušenost s lampovými mikrofony. Zesílení při nahrávce bylo hodně velké, ale stejně ...

Nahrávací řetězec: mikrofon -> SPL Goldmike (+55 dB) -> Echoaudio Audiofire 4 (44kHz/24 bit). Obě nahrávky jsem znormalizoval na stejnou RMS (což obnášelo přibližně dalších 10 dB zesílení) a potom převedl na 16 bit.

HAT 800

Rode NT 1a

Dejte sem prosím taky někdo nahrávku, ať to můžu porovnat, jak šumí ostatní kusy.

Obrázek Obrázek
Ale do tracku v poho pouzitelne, "Haj a Bass" - rode, "vecerni maj byl lasky cas" Hat 800:

http://www.uloz.cz/show/file/60580-Ve_ern__m_j.mp3
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

Martin píše:Radek_P : šumí to tedy hodně.
Takhle nějak skutečně hat zní, projev je dobrý, ale bez toho šumu (ten by měl být tak čtvrtinový)
zkoušel jsi z trafa odstranit zem?
použij jiný kabel bez země?
Nevím, co to může způsobovat?
vadna lampa
EDIT: ale nie je to tak hrozne, podobny sum sa da od lampy cakat... btw krasne ta ukazka demonstruje aky humus je nt1a :)

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

mne sa z tej ukazky HAT pozdava, je to o dost lepsie, nez som cakal

Odpovědět