HAT800 - Users Section

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

hmmm. takze katody su uz podzhavene, ked kukam na to trafo...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters »

Hele prosimvas nesterka vam neco v tom mikrofonu?tak jakoby cinkave neco lehkeho....me jo.ale prijde mi ze je to s casti s kapslu, funguje ale ! :-O , dalsi vec , reknete nekdo jakou lampu?Ja ale asi vemu http://www.ges.cz/?page=index&or=price, ... ES08202164

Zni to dobre, hehe ... a narvu ji i do vtb-1, nebo je to debilita ?
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

kexik píše:hosi, hlavne sem neplette informacie z gitaroveho sveta... lampa co hra dobre v preampe pre mikrofon, hra v gitarovom aparate blbo a naopak. navyse pri gitarovych preampoch nik neskuma sum, gitara dava dost silny signal na to aby to bolo jedno. teraz sa nam jedna o lampu s co najnizsim sumom a skreslenim
Ja jsem psal pouze o preampech pro mikrofon.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

pcmasters: Obavam se, ze tady ti s lampami do mikraku nikdo moc neporadi. Chybi tu zkusenosti.
Na toto tema je dost temat na Gearslutz, jestli umis anglicky, tak hledej tam.
Neco z toho jsem sem pastnul na predchozi strane.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

fova píše:
kexik píše:hosi, hlavne sem neplette informacie z gitaroveho sveta... lampa co hra dobre v preampe pre mikrofon, hra v gitarovom aparate blbo a naopak. navyse pri gitarovych preampoch nik neskuma sum, gitara dava dost silny signal na to aby to bolo jedno. teraz sa nam jedna o lampu s co najnizsim sumom a skreslenim
Ja jsem psal pouze o preampech pro mikrofon.
vsak ta poznamka ani nepatrila tebe ;)

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo »

tak jeste fotky mikraku.. taky by me zajimala ta vymena lampy..

Obrázek Obrázek
ObrázekObrázekObrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Jestli to nekomu pomuze, tak ve svem ADK CE, ktery povazuji za high endovy vokalni mikrofon mam lampu GE 6072A.

Lampa byla ovsem rucne vybrana jednim z audiofilu v ADK a zaroven jde o tzv. JAN verzi, odpovidajici americkym vojenskym standardum.
V mikrofonu lampa nema zadne oznaceni. ;-)
Soucasti dodavky mikrofonu jsou jeste dve nahradni lampy od jinych vyrobcu.
Naposledy upravil(a) fova dne 28 dub 2008 20:42, celkem upraveno 2 x.

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen »

:lol: tak keby kupim nejaky takyto majk za 15 tacov ci kolko stoja "orginaly" tak by som sa pekne nasral hala bala to je

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

to napojenie kapsle na elektroniku je otrasne... musi to dost zrat vysky, i ked chvalabohu aspon pouzili vf kuprextit, sa mi zda...
greezmen: keby si videl vnutro oktavy mk220, tak ako by to tomuto z oka vypadlo...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

J.P. Gerrard, jeden z autoru ADK mikrofonu, nedoporucuje do modelu CE davat GT lampy a Sovteky (kvuli 50% zmetkovosti).
Naopak doporucuje lampy Electro Harmonix 12AY7, nemecke TAD RT030-7025 a JJ ECC803

Takze ja osobne bych to videl na tyhle dve:

http://www.ges.cz/?page=index&or=price, ... ES08201990

http://www.ges.cz/?page=index&or=price, ... ES08202245

a TAD lampy prodavaji u Thomanna.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

a

Příspěvek od pc.masters »

Kura, tak sem to cele rozmontoval, a v "kapsli" fakt lital nejaky kousek neceho co tam byt nema, vypadlo to a uz nesusti, taky sem to cele rozebral, a kokot otocil elektroniku tak mam naopak konektor, snad to nicemu nevadi...fovo, anglicky neumim ani slovo, takze zahranicni servery jsou pro me pass, mam velky nedostatek :roll: :oops: .
Chci vyjadreni vice lidi k tem lampam...me to elektro harmonix laka, ale neni to spis na nejake komba ? :))
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters »

a jinak electro Harmonix 12a"Y"7 je toto :
http://www.ges.cz/?page=index&or=price, ... ES08202049

to se muze nahradi za 12AX7 ?
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Misto te cinske 12AX7 muzes klidne dat 12AY7. Rozmisteni pinu na lampe je stejne. Lisi se v zisku (gain). 12AY7 dava priblizne 70% zisku 12AX7. Dalsi mozny typ lampy, ktery muzes pouzit, aniz bys cokoliv odpalil, ma oznaceni 5071.

Ale uprimne receno, muj osobni nazor je, ze menit lampu v HATu timto zpusobem nema moc smysl. Vymenou standardni cinske lampy za jinou standardni lampu (jako treba prodava GES) ziskas pouze jinou nuanci celkoveho zvuku - bude tam treba mene vysek. Ale abys ten mikrofon povysil na mikrofon zvukove o tridu lepsi, musel bys koupit nejakou vynikajici, rucne vybranou lampu (jako treba stare NOS Telefunkeny).
Cena standardniho NOSe pres Ebay, v USA se pohybuje kolem 500Kc/ks, spickove jsou za 700Kc/ks a vice. Navic pripocti postovne a clo a riziko, ze nebude v poradku.

http://www.cathedralstone.net/Pages/TelefunkenECC83.htm

radek_p
Příspěvky: 233
Registrován: 31 srp 2006 17:37

12AX7B vx. 12AX7EH

Příspěvek od radek_p »

Pro jistotu - abych vyslyšel Martinovo doporučení - jsem odzemnil napaječ, ale to se na šumu nijak neprojevilo.

Druhak jsem dnes v GESu pořídíl 12AX7EH - Electro Harmonix. Je na tom napsáno: Electro Harmonix - Russia. Na pohled obě lampy vypadají vevnitř dost rozdílně.

Pokud jde o šum, je nepatrně nižší, ne ani tak celkovou intenzitou, ale spíš mu ubylo nejvyšší spektrum. Není to velký rozdíl a stále mi připadá, že to šumí moc.

Pokud jde o zvuk, nedělám zatím žádný závěr - mám jeden mikrofon, takže nemůžu udělat obě nahrávky zároveň, navíc při té výměně lampy je delší pauza, taže barva hlasu se dost změní. Podle toho, jaké bych vybral tejky, by se mohlo tvrdit úplně cokoli. Takže jsem vybral naschvál dva dost podobné, aby se tady nedělaly žádné unáhlené závěry o vlivu lampy na barvu zvuku.

Ukázky zde:

12AX7B (china)

12AX7EH - Electro Harmonix, Russia

Na konci je nechaný kus ticha, kde můžete porovnat různé spektrum šumu.

Pozor - změnil jsem způsob nahrávání, mám teď +60dB na předzesilovači a jinak je nahrávka bez úprav (žádná normalizace), takže to není srovnatelné s předchozími nahrávkami.

PROSÍM - dejte sem někdo srovnatelnou nahrávku - tj. předzesilovač na +60dB, žádné úpravy a ideálně též tišší mluvené slovo ze 30 cm. Chci vědět, jak to šumí ostatním.

Můj předběžný názor na výměnu lampy - pokud vám to nešumí, tak není důvod nic měnit, ta čínská lampa nehraje slyšitelně hůř ani líp než Electro Harmonix.
Naposledy upravil(a) radek_p dne 28 dub 2008 22:24, celkem upraveno 2 x.

radek_p
Příspěvky: 233
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Příspěvek od radek_p »

kexik píše:to napojenie kapsle na elektroniku je otrasne... musi to dost zrat vysky, i ked chvalabohu aspon pouzili vf kuprextit, sa mi zda...
Kexiku, když už jsi to nakous tak je teď tvoje morální povinnost nám vysvětlit, jak se sprváně a špatně připojuje kapsle. Maj tam blbý dráty nebo co? Díky.

Odpovědět