HAT800 - Users Section

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
fova

Příspěvek od fova »

Podle toho, co slysim na svych Adamech ma Electro Harmonix vice neprijemnych sykavek. Jinak jsou dost podobne.
Nechal bych tam tu cinskou lampu.
Co se tyce sumu, tak ten se zda byt u puvodni lampy nepatrne vyssi.

Znovu me to utvrzuje v tom, co jsem napsal na predchozi strance, ze menit tu lampu nema smysl.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

fova píše:Podle toho, co slysim na svych Adamech ma Electro Harmonix vice neprijemnych sykavek. Jinak jsou dost podobne.
Nechal bych tam tu cinskou lampu.
Co se tyce sumu, tak ten se zda byt u puvodni lampy nepatrne vyssi.

Znovu me to utvrzuje v tom, co jsem napsal na predchozi strance, ze menit tu lampu nema smysl.
suhlas, Electro Harmonix ukazka je nabrusenejsia

nemo

Příspěvek od nemo »

nemuzu si pomoct, mne se zda (na HD600) ostrejsi ta ukazka s cinskou lampou
je to videt i na Voxengo Spanu v Avg rezimu
z toho ale samozrejme nevyvozuju zadne dalekosahle zavery..jenom se mi nezdalo, ze bych slysel neco jineho nez vy dva :)

pc.masters

Příspěvek od pc.masters »

tak mi to nedalo a objednal jsem si 2x http://www.ges.cz/?page=index&or=price, ... ES08202242

...vim ze zbytecne ale proste jsem neodolal :))) Pak dam vedet no...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

radek_p

Příspěvek od radek_p »

Electro Harmonix ukazka je nabrusenejsia
mne se zda (na HD600) ostrejsi ta ukazka s cinskou lampou
Tak právě tomuhle jsem chtěl předejít - aby se na základě těch nepatrných rozdílů dělaly závěry o zvuku lamp ... ale když už jste to tedy nakousli, tak já jsem těch tejků udělal hodně a statisticky tam nějaký pozorovatelný rozdíl asi je:
china je uhlazenější, jakoby lehký úsměv na EQ
Harmonix je živější, ostřejší, jakoby měl něco navíc ve vyšších středech.

Ale to není hlavní téma - mě by daleko víc zajímalo, jak hodnotíte hladinu šumu, jaká je v porovnání s ostatními HATy, případně s jinými lampáči...

nemo

Příspěvek od nemo »

presne tak, neda se z toho nic vyvozovat, mohl jsi stat trochu jinde, atd. urcite je smerodatnejsi tvuj nazor na zaklade vice tejku.
pokud jde o sum, mne to jako uplna tragedie nepripada.
ja jsem na svuj ale jeste nenahraval, tak ti k tomu zatim moc nereknu..

kexik

Příspěvek od kexik »

no, spravne sa ma pripojit co najkratsou cestou k lampe, resp k mosfet tranzistoru, ak to nejde spravit "do vzduchu", mali by sa pouzit vf priechodky. ide o to, ze klasicka montaz na plosak vykazuje pomerne velke kapacity, ktore pri solid state elektronike nehraju skoro ziadnu rolu, ale ked mas prepojene dva vysokoohmove prvky cez 5MOhm odpor, je nejakych 50pF uz vyznamna kapacita. uplny benchmark je v tomto trebars U67, lampa je tam hore nohami, vyvody z patice rovno pod kapslou a suciastky su naspajkovane totalne nakratko v takom medzipriestore medzi kapslou a elektronikou. tuna su siahodlhe droty (chyba), polarizacne odpory osadene v plosaku (chyba) a vazbovy kondik takisto. este aj taky lacniak ako behringer C2 to ma vyriesene podstatne lepsie (vsetko v lufte a prispajkovane na takom hranolceku z vf dielektrika). imho idealny mikrofon na mody, zvukovo je super, co indikuje ze kapsla nie je marna, a elektronika vola po prekopani, mozno bude hrat lepsie ako solid state, atd... moznosti je vela

kexik

Příspěvek od kexik »

co sa tyka tych ukazok s roznou elektronkou, myslim ze ta ostrejsia nova je proste iny proximity efekt a prvu nahravku si robil o par centimetrov blizsie

Martin

Příspěvek od Martin »

Hele kexik, nechceš jeden HAT překopat na nějaký "super solid state"
Jeden bych Ti poslal na pokusy :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

ja tu teraz nemam nadobicko (az na par zakladnych veci)... tak o rok, velmi rad :)
ak ti ostal nejaky kus, ktory ma dobru kapslu s neopravitelnou elektronikou, daj vediet, kupim... i ked predpokladam ze to nemas ako zistit, ci je vadna kapsla

Martin

Příspěvek od Martin »

Já myslel, že chcete mikrofon na nahrávání ...
a teď vidím, že se z toho vyklubal pěkně povedený kroužek domácích kutilů-elektroniků.

Tak to jsme měli vzít SCT700 - ten by vyšel na třetinu ceny HAT a radost při kuchání by vám udělal stejnou.

[highlight=yellow]
Pro mě za mě ... v tom mikrofonu může být klidně nasráno ... a pokud bude v mixu hrát lépe než mikrofony za 15-20 tisíc (což po více než půl roce užívání zjišťuji, že opravdu funguje), tak to prostě budu používat a všude ho budu cpát ... a nějaké "teorie o kvalitě a nekvalitě" jsou zcela úsměvné-irelevantní.
[/highlight]

pc.masters

Příspěvek od pc.masters »

Martin píše:Já myslel, že chcete mikrofon na nahrávání ...
a teď vidím, že se z toho vyklubal pěkně povedený kroužek domácích kutilů-elektroniků.

Tak to jsme měli vzít SCT700 - ten by vyšel na třetinu ceny HAT a radost při kuchání by vám udělal stejnou.

[highlight=yellow]
Pro mě za mě ... v tom mikrofonu může být klidně nasráno ... a pokud bude v mixu hrát lépe než mikrofony za 15-20 tisíc (což po více než půl roce užívání zjišťuji, že opravdu funguje), tak to prostě budu používat a všude ho budu cpát ... a nějaké "teorie o kvalitě a nekvalitě" jsou zcela úsměvné-irelevantní.
[/highlight]
Ano, mas uplnou pravdu...ale...neni to tak ze vsim? Koupis si quad core, stejne taktujes co to da, koupis si oktavku, a rves do ni ten modul at to je "zivejsi" ... koupis mikrofon, a vymenujes lampy, a myslis si, ze to bude lepsi. Ja vymenim lampu a koncim, uz jsem je objednal takze na polemizace je pozde.... :) Jinak sice to kuchame, ale az na radka kteremu pry moc sumi (me to prijde vpohode a v mixu to vubec nepujde slyset) jsme vsichni myslim si plne spokojeni a teorie o kvalite soucastkach a delce dratku jsou....ne spatne, urcite ne, ale asi je to uplne jedno a kratsi dratky tam stejne nikdo davat nebude...kexika to bavi, treba si to...za ten rok... prekope atd :)
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

kexik

Příspěvek od kexik »

martin: moje frflanie treba chapat tak, ze poukazujem v com je lacnota toho mikrofonu a poukazujem na to ze eventualni kutili maju este priestor na vylepsovanie. z toho porovnania s rode je uplne jasne ze za tie peniaze co ste za to zaplatili, je to skvely nakup. to tu nemusis obhajovat zltou farbou, to je uplne jasna vec

dk

Příspěvek od dk »

Pre tych co to nevedia - jedna rada nad zlato...

NECHYTAJTE LAMPU DO RUK!

Pouzite handricku. Mastnota ci necistoty znizuju brutalne zivotnost lampy (kamosovi ficala v kombe 3 hodiny a potom koniec...)

Tie JJ tesly s pozlatenymi pinmi by mohli byt dobre, podla mna ich najprv odskusaju a ked zistia, ze sa im to oplati aj zlatit, ozlatia to.

http://www.elektronky.com/product_info. ... cts_id=892

PS: Ak objednate cez internet pred desatrociami vyrobenu lampu (NOS Mullard...) a nepojde, mali by ju zadarmo vymenit.

fova

Příspěvek od fova »

AD P.S.: Kdo by ji mel vymenit? Prodejce?

Kdyz bude anonymni, pres Ebay a jeste z USA... ;-)
Naposledy upravil(a) fova dne 29 dub 2008 09:18, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět