HAT800 - Users Section

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
somorastik
Příspěvky: 2
Registrován: 16 lis 2007 14:41

Příspěvek od somorastik »

Caute vsetci. Uz sa tesim na svoj mikrfon dufam ze si na mna nezabudol martin :)

K elektronkam- podla toho co ja viem, najlepsie najkvalitnejsie doteraz vyrabane elektronky su v podstate JJ (zo slovenska, maju stroje zo zavodov Tesla) mimochodom Tesla NOS (new old stock- cize stare nepouzite elektornky) maju podla vsetkeho najcistcie prvky v sebe (wolfram...) lebo armada do toho za socializmu davala nemale peniaze, naklko elektronky su doteraz strategicka technologia.
Poznamka: Za studenej vojny, sa do stihaciek zacinali monotvat prve polovodice, napriklad F-4 phantom mal uz polovodicovy radar, nakolko ruske MIG mali este zabudovane elektronky, ktore su odolnejsie voci radioaktivnemu spadu po vybuchu atomovej bomby :)

Na vymenu by som odporucal:

http://www.elektronky.com/product_info. ... cts_id=893

ale urcite ako kexik vravel, treba tam urobit zmeny v zapojeni aby to ficalo ako malo, take dlhe kable na paticu si nemozme dovolit.

Inac to vyzera fajne, robustnost a stavba...

P.S.: Mozme urobit temu Moding HAT800, co by urcite mnohí privítali...

Mam niekolko kusov kvlaitnych elektroniek, mozme sa dohodnut, ale svoju armadnu NOS CV4004 Mullard si nedam ;)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

pc.masters píše:tak mi to nedalo a objednal jsem si 2x http://www.ges.cz/?page=index&or=price, ... ES08202242

...vim ze zbytecne ale proste jsem neodolal :))) Pak dam vedet no...
Paráda, sem zvědavej.

rastis
Příspěvky: 3005
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis »

kexik píše:
fova píše:
kexik píše:hosi, hlavne sem neplette informacie z gitaroveho sveta... lampa co hra dobre v preampe pre mikrofon, hra v gitarovom aparate blbo a naopak. navyse pri gitarovych preampoch nik neskuma sum, gitara dava dost silny signal na to aby to bolo jedno. teraz sa nam jedna o lampu s co najnizsim sumom a skreslenim
Ja jsem psal pouze o preampech pro mikrofon.
vsak ta poznamka ani nepatrila tebe ;)
no a ja som pisal, ze neda sa generalizovat, ze cinske su nahovno, Telefunkeny OK, JJ neviem ake... 1 znacka = 1 fabrika = 1 tradicia platilo pred 30 rokmi. dnes to zdaleka neni take jednoznacne s tym znackami, a s tym, ktore su nahovno a ktore nie.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad »

kexik píše:martin: moje frflanie treba chapat tak, ze poukazujem v com je lacnota toho mikrofonu a poukazujem na to ze eventualni kutili maju este priestor na vylepsovanie.
Je ale otázka, jestli výsledek takového vylepšení nebude klasická "převejškovaná čína" ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

Ctirad píše:
kexik píše:martin: moje frflanie treba chapat tak, ze poukazujem v com je lacnota toho mikrofonu a poukazujem na to ze eventualni kutili maju este priestor na vylepsovanie.
Je ale otázka, jestli výsledek takového vylepšení nebude klasická "převejškovaná čína" ;)
ten hrb na 4kHz, ktory maju ciny, pochadza zo spatneho zapojenia, kapsla ho nema. na prodigy pro o tom najdes niekolko mega threadov

rudix999
Příspěvky: 31
Registrován: 17 říj 2007 10:17

Příspěvek od rudix999 »

Kexiku a jak ten hrb eliminovat? Novou elektronikou? A nemáš nějaké schéma, nebo by jsi to uměl vyrobit?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

rudix999 píše:Kexiku a jak ten hrb eliminovat? Novou elektronikou? A nemáš nějaké schéma, nebo by jsi to uměl vyrobit?
uplne najjednoduchsie ten hrb odstranis ekvalizerom. treba si hlavne uvedomit, ze tam je a ze signal nabraty cinou, nemozno brat ako je... v ramci upravy mikrofonu, ano, treba prestavat elektroniku, pricom klucove a tazsie zohnatelne suciastky sa obvykle daju zobrat z toho povodneho zapojenia (mosfet tranzistor, polarizacny odpor). ale to nie je pre zaciatocnika, schema ti nepomoze, plosak treba spravit individualne koli roznym rozmerom a navrhnut to bez skusenosti nenavrhnes. ja, ako pisem, nemam tento rok moznosti nic podobne robit, ani sebe nie...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters »

delay píše:
pc.masters píše:tak mi to nedalo a objednal jsem si 2x http://www.ges.cz/?page=index&or=price, ... ES08202242

...vim ze zbytecne ale proste jsem neodolal :))) Pak dam vedet no...
Paráda, sem zvědavej.
Dnes uz je meli poslat, vim jiste ze ja na svych tannoych ani na AKG k77 ktere jsem si dneska pred mikrofon koupil ten rozdil neuslysim, ale budu se citit ze tam mam elektronku za 400 :D
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

Ahoj, včera sem narychlo splácal pár testů s nylonkou, mezi mikrofony je i náš HAT 800.

Diskuze na electrozone je tady:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... highlight=
Přímý link na test zde:
http://kimi9.webgarden.cz/netopyri-usi- ... tests.html

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters »

Nechcete nekdo udelat test POP Filtru ? Nekdo kdo mate jeste nejaky jiny...jakykoliv tak ze vstejne vzdalenosti prez jiny popfiltr nahrat treba "be fe le me pes se veze" :) ... Me by zajimalo jestli je oproti jinym schopny, nebo ma cenu koupit treba kovove Se ... ? Bylo by to fain, diky !
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen »

dnes mi dorazil ale zvláštne že iba jeden kus no počkám ešte na budúci týžden. mikrak odskúšam zajtra. ten smrad je fakt otrasný nechcel by som robiť v takej fabrike
a další postreh je že mikrofon rezonuje myslim že koš ochraný a to aj pri spevaní stym bude treba niečo urobiť. a musí ma t aj lowcut nakolko vobec neberie najnižšie frekvencie ako otrasy v ruke a pod. no uvidíme bude sa prekopávať.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1075
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix »

Také dnes dorazil.Ted na víkend ho hned pujčím kamarádovy na nahrávání a snad někdy v příštím týdnu předám fovovy na otestování.
Jinak je to nádhera - dík martine!

nooly
Příspěvky: 574
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly »

informuji, ze dnes dorazil. reakce a pripadne ukazky budou nasledovat =)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

pcmasters: Nylonovy obecne zere vice vysek, kdezto kovovy je ke zvuku vice setrnejsi. Na druhou stranu je kovovy vice nachylny na prostup pridechu a sykavek. Urcite stoji za to mit doma oba.
Oba si je ale muzes vyrobit i podomacku - z nylonove puncochy a z derovaneho pletiva.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ten pletivovy ide modifikovat na nylonovy obalenim pancuchou :)
na dychovy nastroj ako je flauta alebo ustna harmonika, je urcite lepsi pletivovy. na spev treba skusit oba, pre hodne expresivneho spevaka, ktory to dava hodne nahlas, je lepsie pouzit nylonovy. ale hodne zalezi ako ma windscreen vyrieseny samotny mikrofon

Odpovědět