Jak spravne nastavit mic preamp?
Jak spravne nastavit mic preamp?
Zdravim,
mam mikrofonni predzesilovac, ale nevim, jak ho spravne nastavit, aby byl vysledek co nejlepsi/nejkvalitnejsi. Jde mi o to, v jakem pomeru nastavit input gain a output level. Input mam 0-60 a output -12 - +12. Stejne hlasitosti muzu vpodstate dosahnout vysokym input gainem + nizkym output nebo obracene - nizky input a vysoky output. Ktera kombinace je lepsi?
Moc diky za rady.
mam mikrofonni predzesilovac, ale nevim, jak ho spravne nastavit, aby byl vysledek co nejlepsi/nejkvalitnejsi. Jde mi o to, v jakem pomeru nastavit input gain a output level. Input mam 0-60 a output -12 - +12. Stejne hlasitosti muzu vpodstate dosahnout vysokym input gainem + nizkym output nebo obracene - nizky input a vysoky output. Ktera kombinace je lepsi?
Moc diky za rady.
Já volím spíš kompromis - tak aby byl co největší poměr užitečného signálu oproti šumu (co nejsilněji vstup), ale tak aby i při extrémních dynamických špičkách preamp nekreslil (ne víc, než chci). Jednoduše hraji na kytaru nejsilněji jak mám v plánu hrát a točím čudlíkem (input), dokud preamp nezačne kreslit. Pak ho stáhnu o stupínek, nebo dva zpět.
Výstupní hlasitost nastavuji buď podle metru přímo na něm, nebo podle metrů zvukovky.
Výstupní hlasitost nastavuji buď podle metru přímo na něm, nebo podle metrů zvukovky.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
No zalezi na tom, co mas... ale u hodne preampu je input i neco jako barva, cim vic to do toho nakouris, tim vic to barvi-kresli, cim min, tim je zvuk cistejsi.... necemu svedci to, necemu ono, na to neni pausalni rada.
Outputem bys mel doladit potrebnou hlasitost pro prevodnik, ten by mel byt vic neutralni.
Jinak sou ruzny konstrukce preampu a zalezi to typ od typu, vyrobce od vyrobce...
Outputem bys mel doladit potrebnou hlasitost pro prevodnik, ten by mel byt vic neutralni.
Jinak sou ruzny konstrukce preampu a zalezi to typ od typu, vyrobce od vyrobce...
SP VTB-1 mám taky, testoval jsem teda pouze jeden den, protože ho mám chviličku. Chce to vysokou úroveň vstupního signálu a nižší na výstupu, já to zkoušel hlavně na basu. Nahrávka pak byla srovnatelná s 2x dražším LPB-2ube od Electro Harmonix, takže se neboj kroutit po?ákama, je to dobrej výrobek. Samozřejmě taky záleží na zvukovce, já to hnal do TASCAMA DP-01 navíc na zesílený GUIT vstup, takže nevím, jak to je na zvukárně...
No, dá se s tím pohrát. Nejideálnější zvuk se mi jeví asi v polze na 2 hodině, kdy ještě lampa není příliš zkreslená, ale signál je hodně silnej.
Jinak jsem to zkoušel i na zkoužce, a na live využití to asi nebude nic moc... Teda to je jen prvotní dojem, pořád jsem ještě neměl čas vyzkoušet vícero nastavení, takže tady trochu motám hlavu...
Jinak jsem to zkoušel i na zkoužce, a na live využití to asi nebude nic moc... Teda to je jen prvotní dojem, pořád jsem ještě neměl čas vyzkoušet vícero nastavení, takže tady trochu motám hlavu...
Zvukově se ta lampa u SP VTB-1 projeví nejvíce od 3 - 6 polohy, kdy je zvuk již mírně až dost zkreslený, celkově se mi však zvuk nijak teple nejeví, signál je sice dost silnej, takže jako DI-BOX OK ale od flašky jsem čekal něco jinýho, takovej zhulenější zvuk... jako jsem slyšel u Electro Harmonix 2ube krabičky...