Jak spravne nastavit mic preamp?

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
mmerlin
Příspěvky: 21
Registrován: 27 dub 2004 09:59

Jak spravne nastavit mic preamp?

Příspěvek od mmerlin » 18 úno 2006 18:16

Zdravim,

mam mikrofonni predzesilovac, ale nevim, jak ho spravne nastavit, aby byl vysledek co nejlepsi/nejkvalitnejsi. Jde mi o to, v jakem pomeru nastavit input gain a output level. Input mam 0-60 a output -12 - +12. Stejne hlasitosti muzu vpodstate dosahnout vysokym input gainem + nizkym output nebo obracene - nizky input a vysoky output. Ktera kombinace je lepsi?

Moc diky za rady.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 18 úno 2006 18:50

treba co najvyssi Input!

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 18 úno 2006 20:05

Já volím spíš kompromis - tak aby byl co největší poměr užitečného signálu oproti šumu (co nejsilněji vstup), ale tak aby i při extrémních dynamických špičkách preamp nekreslil (ne víc, než chci). Jednoduše hraji na kytaru nejsilněji jak mám v plánu hrát a točím čudlíkem (input), dokud preamp nezačne kreslit. Pak ho stáhnu o stupínek, nebo dva zpět.
Výstupní hlasitost nastavuji buď podle metru přímo na něm, nebo podle metrů zvukovky.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 18 úno 2006 21:25

No zalezi na tom, co mas... ale u hodne preampu je input i neco jako barva, cim vic to do toho nakouris, tim vic to barvi-kresli, cim min, tim je zvuk cistejsi.... necemu svedci to, necemu ono, na to neni pausalni rada.

Outputem bys mel doladit potrebnou hlasitost pro prevodnik, ten by mel byt vic neutralni.

Jinak sou ruzny konstrukce preampu a zalezi to typ od typu, vyrobce od vyrobce...

mmerlin
Příspěvky: 21
Registrován: 27 dub 2004 09:59

Příspěvek od mmerlin » 19 úno 2006 16:33

OK. Jestli to pomuze, tak mam StudioProject VTB-1. Je tam jeste knob na ovladani lampy, ale ten mam na nule.

Jinak zapojeni mam Mic=>Preamp=>Zvukovka M-Audio 2496

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 úno 2006 05:58

SP VTB-1 mám taky, testoval jsem teda pouze jeden den, protože ho mám chviličku. Chce to vysokou úroveň vstupního signálu a nižší na výstupu, já to zkoušel hlavně na basu. Nahrávka pak byla srovnatelná s 2x dražším LPB-2ube od Electro Harmonix, takže se neboj kroutit po?ákama, je to dobrej výrobek. Samozřejmě taky záleží na zvukovce, já to hnal do TASCAMA DP-01 navíc na zesílený GUIT vstup, takže nevím, jak to je na zvukárně...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 úno 2006 09:38

VTB je lampac, tam bude imho platit cim vyssi input tym vyssia saturacia lampy... takze ako pise matucha

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 20 úno 2006 09:46

No, dá se s tím pohrát. Nejideálnější zvuk se mi jeví asi v polze na 2 hodině, kdy ještě lampa není příliš zkreslená, ale signál je hodně silnej.
Jinak jsem to zkoušel i na zkoužce, a na live využití to asi nebude nic moc... Teda to je jen prvotní dojem, pořád jsem ještě neměl čas vyzkoušet vícero nastavení, takže tady trochu motám hlavu...

mmerlin
Příspěvky: 21
Registrován: 27 dub 2004 09:59

Příspěvek od mmerlin » 25 úno 2006 14:47

kexik píše:VTB je lampac, tam bude imho platit cim vyssi input tym vyssia saturacia lampy... takze ako pise matucha
Tady bych si tedy uplne nebyl jisty - jak jsem psal, na lampu je tam dalsi samostatny knob, takze pocitam, ze kdyz mam Tube Bland na 0 tak by to lampa nemela ovlivnovat, ne?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 27 úno 2006 08:43

Zvukově se ta lampa u SP VTB-1 projeví nejvíce od 3 - 6 polohy, kdy je zvuk již mírně až dost zkreslený, celkově se mi však zvuk nijak teple nejeví, signál je sice dost silnej, takže jako DI-BOX OK ale od flašky jsem čekal něco jinýho, takovej zhulenější zvuk... jako jsem slyšel u Electro Harmonix 2ube krabičky...

Odpovědět