Jak to všechno zapojit ?

Mikrofony a předzesilovače
Ota Garage
Příspěvky: 3
Registrován: 30 pro 2016 12:17

Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od Ota Garage » 30 pro 2016 12:23

Ahoj. Doposud jsem nahrával pouze v řetězci mikrofon - zvukovka PreSonus 1818VSL. V posledních týdnech se mi sešlo pár nových hraček, konkrétně preamp SPL Goldmike 9844 a kompresor Alesis 3632. Jak to mám všechno propojit, aby byl výsledek co nejlepší ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3056
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od pavlii » 30 pro 2016 12:46

No nejlepší - jediný způsob je mic > preamp > kompresor > zvukovka. Pokud to teda chceš využít všechno. Výsledek bude technicky OK, pokud nebudeš dělat boty v nastavení ;-)

P.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 2011
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od PELF » 30 pro 2016 12:49

Jenom pro jistotu připomínám, že do zvukovky to pak půjde do linkového vstupu, ne do mikrofonního jak jsi to měl doposud.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3056
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od pavlii » 30 pro 2016 12:57

8) tak tak.

P.

Ota Garage
Příspěvky: 3
Registrován: 30 pro 2016 12:17

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od Ota Garage » 30 pro 2016 13:10

Děkuju za rychlý rady. Ještě se zeptám, patrně jako trouba - mikrofon XLR do XLR vstupu preampu, odtud už linka do kompresoru, z něj linka do zvukovky? Symetrické nebo nesymetrické?

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 2011
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od PELF » 30 pro 2016 13:16

Ano, tak to zapoj. Symetricky je to odolnější proti rušení, ale obvykle nebývá problém ani s nesymetrickým zapojením.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

rastis
Příspěvky: 2987
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od rastis » 30 pro 2016 14:04

este stoji za zamyslenie, aky vobec ma zmysel zapajat tam kompresor Alesis 3632. tiez ho mam a kedysi som ho tiez strasne chcel pouzivat, ale nikdy som neprisiel na jedinu vyhodu takeho pouzitia. ani na ziadne ine pouzitie. respektive jedine, co sa s nim podla mna da robit, je pouzivat ho ako specificky kompresor k hre na gitaru pri nahravani, co je ale diametralne ine pouzitie, ako sa od kompresorov v nahravacich retazcoch ocakava... takze ak je otazka "aby bol vysledok co najlepsi", ja za seba tvrdim, nezapajat Alesis 3632.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8961
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od biscuit » 30 pro 2016 14:57

+1

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21496
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od Pytkin » 31 pro 2016 00:27

+1

Ota Garage
Příspěvky: 3
Registrován: 30 pro 2016 12:17

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od Ota Garage » 31 pro 2016 09:21

Díky. Co znamená +1?

Uživatelský avatar
jackies
Příspěvky: 262
Registrován: 21 úno 2014 01:23

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od jackies » 31 pro 2016 16:17

Jakože další souhlas vyprdnout se na kompresor při náběrech.
Jsem další +1
muzikant

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21496
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od Pytkin » 31 pro 2016 18:30

Jedna vec je , ze kompresor neni dobre pouzit na naber .. lebo ked bude zle nastaveny , tak to uz z nahravky nedostanes prec .. Kompresor je vhodne pouzivat az pri mixazi .. DRUHA a PODSTATNEJSIA VEC je , ze ten ALESIS compresor neni ziadna slava .. Ja by som ho osobne nedoporucil ani pri mixazi .. Dnesne pluginy su fakt velmi kvalitne a hentaky kompresor je fakt v studiu uplne na nic ..

IvanB
Příspěvky: 182
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od IvanB » 20 dub 2018 06:59

PELF píše:
30 pro 2016 12:49
Jenom pro jistotu připomínám, že do zvukovky to pak půjde do linkového vstupu, ne do mikrofonního jak jsi to měl doposud.
Ahojte, chcem sa opýtať v súvislosti s vyššie uvedeným - ak mám iba zvukovku s kombinovaným vstupom Mic/Line input (Audient id4), tak tento Line input nie je linkový vstup v tom zmysle, že do neho môžem ísť s mik. preampom, ano?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2272
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od Stan » 20 dub 2018 09:43

TRS je LINK a XLR je MIC, takze pouzij XLR
mic XLR do preampu a z preampu do XLR na zvukovce, neznam tvuj preamp ale tohle je normalni zapojeni.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 2011
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od PELF » 20 dub 2018 10:08

IvanB píše:
20 dub 2018 06:59
Ahojte, chcem sa opýtať v súvislosti s vyššie uvedeným - ak mám iba zvukovku s kombinovaným vstupom Mic/Line input (Audient id4), tak tento Line input nie je linkový vstup v tom zmysle, že do neho môžem ísť s mik. preampom, ano?
Výstup z preampu zapoj do TRS (jack) vstupu na Audientu. Je to standardní linka.
další info https://d9w4fhj63j193.cloudfront.net/iD ... 1+(EN).pdf ...strana 12
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Odpovědět