No, musím říct, že ve skutečnosti to vypadá MNOHEM lépe než na obrázcíchPytkin píše:Ivo : Fuha .. dost skarede to je

Nevidím tam žádný problém (na rozdíl třeba od shockmountů Schoeps, které jsou hodně ostudné a všechny jsem postupně musel vyhodit). Já myslím že realita napoví víc než fotky. Co si týče uchycení, jsou dvě varianty u BHmatucha píše:No ja si myslim, ze tim zpusobem uchyceni si ze svychu uzivatelu delaj dost legraci.
Ty malomembrany sou ale celkem pekny na pohled.
Teď vůbec nemyslím na tento konkrétní mikrofon a věřím že je to často jak říkáš, ale (obecná) otázka je - není tohle tak trošku usedlý, "bačkorovský" přístup ?Liquid Sound píše:Vypadá to zajímavě, určitě bych si ho i poslechnul. Myslim ale, že vytáhnout takovouhle věc před klientama, asi bych rychle běžel pro 87.klienti dle mý zkušenosti prostě vybíraj mnohem raději osvědčený věci.
No vždyť jsem psal, že bych si ho i poslechnul.Ivo píše:Teď vůbec nemyslím na tento konkrétní mikrofon a věřím že je to často jak říkáš, ale otázka je - není tohle tak trošku usedlý, "bačkorovský" přístup ?Liquid Sound píše:Vypadá to zajímavě, určitě bych si ho i poslechnul. Myslim ale, že vytáhnout takovouhle věc před klientama, asi bych rychle běžel pro 87.klienti dle mý zkušenosti prostě vybíraj mnohem raději osvědčený věci.
Uzavřený nějakému pokroku a objevování nových, často třeba i lepších věcí ? Naštěstí to není obecné a všudypřítomné, jinak bychom dodnes nahrávali na Edisonův fonograf
Ten byl ve své době taky osvědčený ...
A všechny profi audio výrobky od sedmdesátých let výše by byly zbytečné, protože nepřekonatelné "best" už bylo vyrobeno.
Detailnost, hloubka a transparentnost jakou jsou za využití nejmodernějších technologií přístroje a mikrofony zachytit dnes nebyla před nějakými desetiletími možná ... A je docela pravděpodobné, že právě o to se výrobci snažili i tenkrát a že to, co dnes oceňujeme jako "vintage" barevnost, byla z jejich strany a v jejich vědomí vlastně jen technická nedokonalost a omezenost tehdejšími danými technickými možnostmi ve stále se vyvíjejích snahách o realistické zachycení zvuku ...
Jenze s mikrakama je to tak, ze se ti proste na neco osvedci a fungujou jak maj. Muze prijit jinej kus, kterej zase zaujme treba nejakou dalsi oblast, proc ne. Jen mi pride ten "vas" hon na UOSUMDESADCARODEJNICE trochu legracni. Jsou lidi, co ten mikrak nemaj radi a jsou lidi, ktery nechapou o cem ta druha skupina mluvi, protoze tim tocej skvelej matros. A sory, nezeru ty reci o ostry U87... co jsem mel vzdycky zkusenost tak ten mikrak byl spis presne naopak. Ze by byl vzdycky skvelej? Ani nahodou, to stejne neni zadnej. JZ Cerna dira urcite bude vpohode a urcite muze prevzit svoje role, ale je to stejne jako moje oblibeny Gefelly jenom jedna cast trhu... a ted mi reknete nekdo jestli je lepsi mikrak shure sm57 nebo N u47... tyhel veci proste nejdou takhle rict, proto taky nema zadny studio 1 typ mikraku.Ivo píše:Teď vůbec nemyslím na tento konkrétní mikrofon a věřím že je to často jak říkáš, ale otázka je - není tohle tak trošku usedlý, "bačkorovský" přístup ? :) Uzavřený nějakému pokroku a objevování nových, často třeba i lepších věcí ? Naštěstí to není obecné a všudypřítomné, jinak bychom dodnes nahrávali na Edisonův fonograf :wink: Ten byl ve své době taky osvědčený ...
matucha píše:
Jenze s mikrakama je to tak, ze se ti proste na neco osvedci a fungujou jak maj. Muze prijit jinej kus, kterej zase zaujme treba nejakou dalsi oblast, proc ne. Jen mi pride ten "vas" hon na UOSUMDESADCARODEJNICE trochu legracni. Jsou lidi, co ten mikrak nemaj radi a jsou lidi, ktery nechapou o cem ta druha skupina mluvi, protoze tim tocej skvelej matros. A sory, nezeru ty reci o ostry U87... co jsem mel vzdycky zkusenost tak ten mikrak byl spis presne naopak. Ze by byl vzdycky skvelej? Ani nahodou, to stejne neni zadnej. JZ Cerna dira urcite bude vpohode a urcite muze prevzit svoje role, ale je to stejne jako moje oblibeny Gefelly jenom jedna cast trhu... a ted mi reknete nekdo jestli je lepsi mikrak shure sm57 nebo N u47... tyhel veci proste nejdou takhle rict, proto taky nema zadny studio 1 typ mikraku.
A hobbysti? Ty maj hodne moznosti... vcetne druhy ruky a tam se karty hodne michaj.
Nejsem nijak proti cerny dire, ale Ivo+Fova krizacky tazeni proti U87 mi pride jako hodne jednorozmerna vec se kterou se neumim ztotoznit.