JZ Black Hole

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

ja jsem mel mikraku v ruce jako malokdo..a muzu jen rict ze kazdy je dobry na neco..univerzalni mic je U87, daleko lepsi ALE stejne univerzalni JE U67..
87ky maji jeden velky problem -pomer ceny vykon- jde o to ze 87 AI neni proste totez co byla 87ka drive protoze to neni uz neumann ale seinnheiser..
Black hole je pekny universalni mic ktery muzu mit za polovinu co 87..a co si o tom mysli klienti je mi fuk, protoze mam par xkrat drazsich mikrofonu ...
kdybych mel moznost si koupit 87 za maly penize nevaham ani minutu..ale za to kolik stoji nova --ani nahodou..a to protoze se nemusim orientovat na standart ale protoze jsem zkousel x mikrofonu a vim co se mne libi...a c se mi zda ze funguje
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To je zvláštní z jakých podvědomých kotlů občas vybouchnou reakce a elaboráty naprosto neadekvátní jakémukoliv původnímu sdělení ... Jaké "křížácké tažení" proti U87, špinění atd ? Proto, že někdo řekne že nějaký mikrofon (mikrofony) se mu postupem času líbí víc než jiné, případně v jiném srování, nebo vznikne úvaha proč a do jaké míry je klientsky nezbytná určitá tradiční "image" ? Hoši, hoši, jdete s kulometem proti fata morganě :wink:

Sám jsem U87 měl a používal několik let, na U87 bylo v ostravském rozhlase nahráno několik mých CD ... je to fajn mikrofon (i když hodně předražený a osobně jsem pro sebe našel mikrofony, které mi znějí lépe), ale čas a vývoj se nezastavuje ... takže není divu že dnes je k mání spousta levnějších a velmi srovnatelných alternativ ... ale nejsou tak tradiční a nevypadají jako U87 ... Toť vše ...:wink: Tvrdit že to tak není, případně že ten, kdo to říká se dopouští nějakého kacířství nebo se rouhá, je trošinku kuriózní ...

fova

Příspěvek od fova »

matucha píše:Nejsem nijak proti cerny dire, ale Ivo+Fova krizacky tazeni proti U87 mi pride jako hodne jednorozmerna vec se kterou se neumim ztotoznit.
Muj predchozi prispevek mi neprijde jako krizacke tazeni proti U87:
fova píše:Opet jsme zase u toho, ze pro nektere lidi je U87 jedina spravna volba a je tak spravne a pro jine ne a je to tak take spravne.

U cloveka, ktery ma komercni studio a strida se u nej jeden zakaznik za druhym mi prijde pochopitelna preference U87. Je to "zavedena znacka" a obrovsky drzak.

U nas hobbistu je U87 diky sve cene na indexu a hledame jine levnejsi reseni, ktere bude zvukove srovnatelne (nebo i lepsi ;-))
Jestli tim krizackym tazenim ale myslis moje a Ivovy poznamky ke zvuku U87 v jinych tematech, tak opet je nutne pripomenout, ze my jsme se vyjadrovali ke zvuku U87Ai, kdezto ty mas zrejme zkusenost se starou U87, ktera ma dost odlisny zvuk.

fova

Příspěvek od fova »

carloff píše:87ky maji jeden velky problem -pomer ceny vykon- jde o to ze 87 AI neni proste totez co byla 87ka drive protoze to neni uz neumann ale seinnheiser..
Naprosty souhlas.
Tim nijak nesnizuji kvalitu zvuku U87, ktera je velmi velmi dobra, ale cena noveho kusu se drzi dle meho soudu prilis vysoko.

Chlapi, doporucuji radsi nechat osobnich vypadu, at se to tu zbytecne nezvrhne v nejakou bitvu a uzijte si fajn vecer.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ak si dobre pamatam , tak EW ma nove U87Ai a pisal o nich ze su super .. Tiez mame v studiu AI a je super .. a kupil som starsiu U87 , a vobec neni taka dobra ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

este k cene novej u87ai .. ano .. kto sa nezivi zvukom , tak pre neho je to drahe .. kto sa tym zivi , tak za par mesiacov sa mu ten mikrofon vrati .. mne sa do nezda predrazene .. i ked som ho predrazeny kupil (vysiel nas s drziakom na 130.000 teraz neviem ci s alebo bez dph) .. ja ale potrebujem support a chcem aby lokalny obchodnik mal z coho zit .. takze to povazujem za spravne kupovat tuna predrazene veci , nez to kupovat lacnejsie vonku ..

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

No..za 4000 eu mas elux 251 nebo wunder nebo horch...nebo M149ku...kdyz chces neumanna.takze za ty prachy je to fakt blbost....

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

Ps jestli mas starou U87 a nelibi se ti klidne ji od tebe koupim-chce to jen revizi kapsule a pvc v transformatorech..pak garantuju o moc lepsi vysky a prenos stredu nez nove AI

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

carloff : mne AI uplne vyhovuje ..

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Pytkin jj. mam ve studiu dve (jako stereo sadu). Jsem s U87 AI naprosto spokojenej. Pred mesicem jsem tu mel puvodni U87, porovnavali jsme je kterou na vokaly pouzijeme a vybrala se pri slepym testu nova U87 AI. Znela mnohem jasnej a cistej, stara U87 mela trochu spinu a nemela tolik detailu, docela me to prekvapilo, tak znej nektery stary CMV. Tomu bych ale neprikladal az takovou vahu, u starejch mikrofonu je to kus od kusu dost jiny, ale to je prave to co je absolutne nepripustny pro praci a jistotu zda vse bude perfekne spolehlivy a pripraveny slouzit. Investice do dvou U87 AI byla pro me super a moc si je chvalim - a presto ze jsou drahy tak mi predrazeny urcite neprijdou.

Osobne jsem hodne odpurcem starejch mikrofonu i presto ze nektery zachovaly znej i po tech letech stale skvele (pokud teda clovek ma to vzacny stesti na opravdu 100% funkcni kus). Mam ve studiu 7 starejch klasik (4x Neumann CMV 563, 2x Neumann M582, 1x AKG C61), tyhle mikrofony znej skvele ale castej stejne pouzivam novy mikrofony a rozhodne nemam pocit ze tim zvuk bicich, kytar ci vokalu o neco prichazi. Pro mne je dost zasadni ze mam jistotu ze to co nahraju je pevna vec u ktery se uz zustane. A i ted kdyz se budu poohlizet po doplneni vokalniho mikrofonu tak chci koupit novej kus, zadnej retro nalez nebo nejakou repasi, u ktery se pak lidi stejne jen dohadujou jak moc se to pak uz blizi zvuku kterej kdysi v dobach vyrobeni ten mikrofon puvodne mel. Tohle hrani si a loterie nejsou cesta kterou bych se chtel kdy vydat. Jsem z praktickejch duvodu docela skeptickej. Pravdepodobne skoncim u SONY C800G (nebo mozna nejakej Brauner), resim ted uz jen kde si je sehnat na dukladnej test a pokud splni co od nich cekam bude po starostech a mam na x let dopredu vystarano.

Stary mikrofony maj v super stavu na ktery se clovek muze spolehnout jen opravdu velka studia ktera maj prostredky a lidi ktery umej tyhle mikrofony udrzovat v perfektnim stavu a vyhledavat ty kousky do kterejch se jeste vyplati investovat bez rizika ze za rok budou s mikrofonem hororovy scenare protoze nefunguje to nebo ono. U nas pokud nekdo ma starej mic tak ani nema moc velkou moznost srovnani s jinym stejnym kusem cili je jeho zvuk sam o sobe tezko moznost brat s nejakou pevnou vahou protoze chybi meritko.

Treba ale Blackbird studio, tam maj jednu z nejvetsich kolekci kterou kdy kdo dal dohromady, opravdu super kvalitnich kousku ze starejcg dob, ktery jsou v dokonalym stavu a za jejich kvalitou si tam clovek muze opravdu stat. To je pak parada, tech bych se nebal, oni je ale vyselektovali z nekolika x set kusu, z opravdu obrovskyho mnozstvi ktery jim proslo rukama a na to normalni smrtelnik nema sanci nikdy dosahnout. Clovek pak sezene jen ty "horsi" prebrany kousky, to je ale dana vec.

Mozna, teda spis dost pravdepodobne vyzni konzervativne to co pisu, ale ja presto ze pozaduju vysokou kvalitu tak vyzaduju i stoprocentni spolehlivost a z toho prameni taky spousta mejch nazoru a rozhoduti do ceho penize investuju. V kazdodenim provozu studia clovek spoustu veci prehodnoti. Ono je jedna vec neco si v klidku obcas natocit a nebo bejt v nonstop zaprahu, tam pak neni cas na jakou koliv komplikaci a to mi stary mikraky ktery maj nejvetsi hodnotu pro sberatele nikdy nemuzou garantovat proze cim jsou starsi tim se stale zvetsuje procento prichazejicich problemu. Ale respektuju ze lidi maj radost z puvodnich serii a maj trpelivost a cas se s nima zabejvat, je to kus krasny stary techniky ktera si zaslouzi pozornost.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EW : presne takto to dako citim .. tiez mi vyhovuju nove veci ..

fova

Příspěvek od fova »

EW: To je presne to, ze pro nektere lidi je U87 skvela volba a ty jsi zrejme ten pripad.
Byt ve tve situaci, tak bych se asi rozhodl podobne.

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

to mas tak: opravy mikrofonu delaji 3 lidi v americe a 3 v evrope..pro velky studia...vsechny znam a andreas grosser je fakt muj dobrej kamarad...a lide maji radi zvuk vintage mikrofonu prave proto jak barvi a dodavaji prostor a rozmer i nekomu kdo ho nema....
CMV 563 neni odpovidajici vzorek dobreho stareho mikrofonu..je super jako dalsi mikrofon ne jako hlavni ....M582 jsou dobre pokud se reskinuje kapsule
jako hlavni mikrofony maji v kazdem dobrem studiu neco z tzv big 5:
U47, Elam 251, C12, U67 ,M49 to jsou universalni zpevove mikrofony ktere funguji v podstate na vse....a davaji neco navic....
standart je standart..z mekace se najis velmi spolehlive ale radsi pujdu do francouzske restaurace..:)
jen chapu ze francouzska restaurace je ponekud drazsi nez standartni mekac...
ceny U47 ..okolo10-13000 eu
U67 4000-7000
C12 10000-14000 eu
M49 6000
E251 17000eu
¨takze chceme li miti pro oko neumanna-- U87 je jasna komercni volba
PS: ja jasne chapu ze nikdo nebdue plivat spinu na mikrofon ktery vlastni..ale mozna by za to stalo vyzkouset na vlastni usi nektere modely nez si je koupit podle toho co o nich kdo pise....

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Trochu OT, ale ted nekdo prodaval dva originalni ELA M251, ktery lezely 40 let v supliku a nikdy nebyly vybaleny, vypadaly jak kdyz sjely z vyrobni linky, nadhera ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Trochu OT, ale ted nekdo prodaval dva originalni ELA M251, ktery lezely 40 let v supliku a nikdy nebyly vybaleny, vypadaly jak kdyz sjely z vyrobni linky, nadhera ;)
Jistě za pěknou cenu :)

Odpovědět