carloff píše:
ceny U47 ..okolo10-13000 eu
U67 4000-7000
C12 10000-14000 eu
M49 6000
E251 17000eu
HeHe ty ceny sis ale pekne prefouk, asi to pocitas za stereo pary, zejo ... lidi tu dobre znaji ceny, nemusis premrstovat, tim se ty mikraky nestanou atraktivnejsi : )
U87 AI mam moc rad, ma svy moznosti pro ktery si ji moc cenim a i kdyz neni zvukove tam kde jsou treba super zachovaly retro C12 nebo U47 (coz je evidentne to hlavni proc porad pripominas nejdrazsi stary modely) tak mi dela skvelou praci a jsem hodne spokojenej. Pro ted je mam jako hlavni mikrofony ktery zatim kazdyho potesily. Jak mi studio od mejch pocatku stale pomalu roste a zvetsuje se, tak stejne porostou i mikrofony a nebojim se ze bych se osidil o nejakej hezkej kus kterej bude znit lip nez U87 AI. Otazka je jen za jakou cenu ma smysl se jeste hnat po mikraku kterej stoji 200.000,- Pokud ale, tak osobne je dam radej za ten novej SONY C800G o kterym uz jsem ze zminil, nez za nejakou predrazenou mezi jakoby kamosema sehnanou (nebo na eBay) putovni C12 nebo U47, ktera se da jako polofunkcni vykseftovat bud zadarmo nebo treba za 30 a pod. Je jich tu v okoli nekolik nepojizdnejch v podstate vraku, kazdej vime o nejakejch a odkud se vzaly, ty sam mas taky takovej. Je to s mikrakama urcite radost a vim ze mikraky jsou pro tebe vetsi poteseni nez pro me, ale i tak urcite chapes proc se na veci koukam svym pohledem na vec, psal jsem to konec koncu na predchozi strance. A ted nemluvim o tom ze bych neumel docenit tu total nejlip hrajici techniku, ale o tom ze kazda vec ma svy misto v danej okamzik a ze neni nutny rovnou vsechno srovnavat s totalnim stropem. Ja jednak nejsem Abbey Road Studios a ani nejsem nadsenec sberatel - jsem praktik kterej ma studio a kterej ke vsemu pristupuje postupne podle toho jak rychle roste. Pokud vydrzim a budu mit za cas novy studio s SSL pultem budu mit i dalsi dobry majky na to vem jed, to ale bude az za cas, ted mam moc fajn nahravaci retezec kterej ma vyrovnanou kvalitu a vyborne slouzi, neni ted potreba se s vyplazenym jazykem hnat za necim co pro ted nema smysl jen proto abych mel pocit ze u nekoho budu vypadat zajimavejsi. Ted budu dal tvrde pracovat s tim co mam a az se veci za cas u me pohnou zase o kus dal, bude mit pak svuj duvod udelat dalsi upgrade. Jednou na to prijde ale jeste je cas, spechat se ma pomalu :c)
carloff píše: standart je standart..z mekace se najis velmi spolehlive ale radsi pujdu do francouzske restaurace..

jen chapu ze francouzska restaurace je ponekud drazsi nez standartni mekac...
no, tohle jsi naznacil uz udanim tech prefouklejch cen starejch mikrofonu : )
spousta lidi v mem okoli vcetne me obcas davame i ten mekac - neuveris ale jeste jsem na to neumrel . ))