kvalitní voice preamp/compressor - natáčení hlasu

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Super, v dohladnej dobe, ked mozem, tak dam k Tebe maly invitation.

Teraz by som rad poriesil akustiku a co najkvalitnejsi monitoring a hned potom sa vrham do AD a preampov.

Inak nastavenie impedancie ma aj ART MPA GOLD za par susnov a pri nom je to dost zasadne, doslova nahradzuje jednoduchy eq.

nunu

Příspěvek od nunu »

Forsell - jednoznacne nejlepsi, ihned slysitelne, nejpresvedcivejsi...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

nunu píše:Forsell - jednoznacne nejlepsi, ihned slysitelne, nejpresvedcivejsi...
A to ještě nebyl Forssel AD, ale Lavry Blue :wink: Zvukový rozdíl mezi Lavry Blue a Forssell discreet AD je asi stejně velký jako mezi Millennia a Forssell preampy ... (a Lavry Blue je velmi dobrý převodník)

nunu

Příspěvek od nunu »

Ale neni -)))))))))))

Ne, delam si prdel, i kdyz na mne padl smuzek z odchodu Ricka Wrighta...

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Ivo, takze Forssell je podla Teba asi to naj s AD? V akej cene sa pohybuje?

Dakujem

nunu

Příspěvek od nunu »

Ti kteri si stahnou ty Ivovy tri ukazky a poslechnou si je, muzete mi prosim popsat nejak v kratkosti rozdily ktere tam slysite a jak jsou pro vas dulezite ? Dost mne to zajima. Ja za sebe - ty rozdily jsou v kategorii kdy ja bych je oznacil jako pomerne zasadni...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

KAYKO píše:Ivo, takze Forssell je podla Teba asi to naj s AD? V akej cene sa pohybuje?

Dakujem
Myslím že ano ... nejen podle mě. On své AD nedělá jako komerční seriové produkty, ale jako kusové custom kousky. Jeho IC verzi např. používá jedno špičkové studio v Oregonu, které jím po podrobném srovnání nahradilo Lavry Gold ...

Tato IC verze byla zvukově na podobné úrovni jako DAD AX-24 (jak jsem si tady vyzkoušel). Před nějakou dobou udělal novou, dlouho slibovanou discreet verzi (která má diskrétní analogovou sekci odvozenou z preampu SMP-2). Tu když jsem zapojil, tak jsem opravdu žasnul, bylo to ještě o poznání lepší AX-24 - co se týče detailů, jasné přirozenosti a hloubky zvuku ... Takže ted to používám jako AD no 1.

Po malém přemlouvání ze strany nadšených uživatelů, jsou ty custom AD k mání i ke koupi - za zlomek ceny Lavry Gold nebo Prism Dream, ve zvukové kvalitě, která je převyšuje (přece jen Lavry Gold i Prism Dream jsou už relativně staré designy).

Cena Forssell custom AD je 43 000 za IC verzi a 51 000 za discreet verzi (bylo to mín , ale dolar nám trošku stoupl). Obě verze tady mám ... (už nejsou jediné v Evropě, jeden kus je už ve Francii, druhý ve Švýcarsku)

Tady jsou nějaké obrázky. Je to ryze funkční záležitost bez ozdob a extra funkcí ... vstupy analog XLR, výstup AES EBU, BNC word clock output. Přepínání 44-192 kHz

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Mňága

Příspěvek od Mňága »

nunu píše:Ti kteri si stahnou ty Ivovy tri ukazky a poslechnou si je, muzete mi prosim popsat nejak v kratkosti rozdily ktere tam slysite a jak jsou pro vas dulezite ? Dost mne to zajima. Ja za sebe - ty rozdily jsou v kategorii kdy ja bych je oznacil jako pomerne zasadni...
HV-3 - stredovejsi, trosku mi vadi s timto nastrojem - naopak hned me napadlo co udela s hlasem, tipnul bych ze prosadi...

SMP-2 jakoby temnejsi, pekny

BG-1 - ten u mne vede - pro tento nastroj - citim v nem hloubku a cistotu. Pro moje ucho nejprijemnejsi

(poslouchano na Koss Porta Pro - doma nic jineho nemam, krome pecek z ipoda :-) )

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Ivo dik.
Robil si aj zvukove testy z Tvojich AD?

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Inak z tych cien som milo prekvapeny, cakal som podstatne vyssie palky.

Nie je nahodou aj v plane SMP-2 a AD v jednej krabici? Popripade je tam moznost individualnej objednavky pri zachovani tychto sympatickych cien?
Thx

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

KAYKO píše: Robil si aj zvukove testy z Tvojich AD?
Dělal, ale to těžiště je vždycky v provozním poslechu a podrobném srovnávání. Udělat z toho nějaké rozumné systematické vzorky k veřejnému poslechu je jiná věc a vyžaduje už dost velký čas a usilí, aby to za něco stálo.

Posílal jsem před nějakou dobou Matuchovi pár masteringových "loopů", tj, procesing přes analogový HW za použití DA AD cesty : Lavry Blue vs DAD AX-24. Kromě jiného pravil, že má pocit jako by DAD vzorky měly "dvojnásobný počet samplů" , výsledek zněl jasně, čistěji, plněji a dynamičtěji (nebo "analogověji").

Podobně jsem nedávno dělal pár "loopů" AX-24 DA - AX 24 AD vs. AX-24 DA - Forssell discreet AD ... Poslouchalo to pár lidí, od kolegy "wira" přes studiového kolegy z Francie, USA atd., komentáře se docela shodovaly: vzorky s použitím Forssell AD zněly posluchačům prostorověji, s jasnějšími a plnějšími basy a celkovými detaily ...

Protože na těchto vzorcích jsem použil kousky komerčních nahrávek tady masterovaných, nemůžu je dávat k poslechu na veřejné forum ...

Ještě výraznější je ten rozdíl při nahrávání nástrojů, zejména když přesně vím jak ty nástroje znějí doopravdy ... při použití těchto špičkových AD a preampů mizí ty obvyklé zkreslující artefakty a nástroje znějí víceméně tak jako ve skutečnosti a ve skutečném prostoru.

K těm výše uvedeným malým ukázkám - ten reálný nástroj zní ve skutečnosti nejblíže tomu jak hraje přes Forssell preamp. Millennia HV-3 na vokál není moc oslnivé řešení ... tenké, malé a trochu sterilní ... asi ne uplně charakteristiky, které by si člověk na hlas přál ...
KAYKO píše:Inak z tych cien som milo prekvapeny, cakal som podstatne vyssie palky.

Nie je nahodou aj v plane SMP-2 a AD v jednej krabici? Popripade je tam moznost individualnej objednavky pri zachovani tychto sympatickych cien?
Thx
O takové kombinaci nevím. Ale určitě se chystá SMP-4 - tj. 4kanálový preamp v 1 U těle a případně i 4ch discreet AD v 1U. Na kombinaci SMP-2 + discreet AD se můžu zeptat. Byl v plánu i 8ch SMP preamp, ale zjistilo že to není reálné kvůli zahřívání ...

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Ivo, velmi pekne Ti dakujem za ochotu a v kazdom pripade si ma namlsal na Discreet AD. Pri preampoch by som rad mal v tandeme nieco ako SMP-2 a + velmi kvalitny dozivotny tube killer filler machine gun.

Ozvem sa Ti potom cez pm.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

M%u148ága píše:
nunu píše:Ti kteri si stahnou ty Ivovy tri ukazky a poslechnou si je, muzete mi prosim popsat nejak v kratkosti rozdily ktere tam slysite a jak jsou pro vas dulezite ? Dost mne to zajima. Ja za sebe - ty rozdily jsou v kategorii kdy ja bych je oznacil jako pomerne zasadni...
HV-3 - stredovejsi, trosku mi vadi s timto nastrojem - naopak hned me napadlo co udela s hlasem, tipnul bych ze prosadi...

SMP-2 jakoby temnejsi, pekny

BG-1 - ten u mne vede - pro tento nastroj - citim v nem hloubku a cistotu. Pro moje ucho nejprijemnejsi

(poslouchano na Koss Porta Pro - doma nic jineho nemam, krome pecek z ipoda :-) )
no mne zni bg1 nejhur z tech 3, nejmin zive a transient jakoby byl nejmin soucasti tela oproti tem zbylejm.

jinak se mi libi hv3 i smp2, ten smp ma vic tela.

ale treba to dela dynamika, dost se to meni a skace a to muze delat hodne.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ono upřímně řečeno, podobné online izolované vzorky je třeba brát s velkou rezervou, jen jako drobnou, všemi směry omezenou informaci (dřív jsem jich dělal hodně, ted už jsem v tom trochu skeptičtější ...) Jedině vlastní podrobné vyzkoušení a porovnání dá člověku nějakou reálnou představu o daném přístroji, o tom co umí a jak se v různých situacích chová ... a taky jak slouží pro daný účel, který každý máme trochu jiný ... Ale na druhé straně takové vzorky zase můžou člověka inspirovat, aby si to vyzkoušel ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : Pekne sa to cita co pises .. Tiez sa mi pozdava jak Discrete AD , tak SMP-2 .. naplanujem to do buducorocnych investicii ..

Odpovědět