Lehký tuning Oktava MK319
greezmen: NIE! teda, skusit mozes, ale specialne toho kondaku sa tyka co som napisal vyssie... nechat to tak je to najlepsie co s elektronikou na 319... okrem kompletnej prestavby na lampu. mozno tie ruske hlinikove elyty by som vymenil, ciste z dovodu spolahlivosti, za jamicon. ruske zvykli vysychat...
kexik píše:greezmen: NIE! teda, skusit mozes, ale specialne toho kondaku sa tyka co som napisal vyssie... nechat to tak je to najlepsie co s elektronikou na 319... okrem kompletnej prestavby na lampu. mozno tie ruske hlinikove elyty by som vymenil, ciste z dovodu spolahlivosti, za jamicon. ruske zvykli vysychat...
Tak teraz v tom trocha nemam jasno lebo na C2 si pisal ze to jednoznacne pomaha. ciže keramické kondenzátory neuberajú kvalitu zvuku majku?? čiže to mam chapat tak ze tu su keramiky a to je ona a tam zasa treba foliakya to je ono. mam v tom bordel teraz
greezmen: nerozumies mi... "farebny" zvuk oktav sposobuju okrem ineho aj suciastky. ta farba je v pripade oktavy jej plus, v pripade behringru pruser. preto behringer ano a oktava nie. samozrejme ide oktavu prestavat na neutralne znejuci mikrofon, ale za cenu, za ktoru si kupis shure ksm27, audiotechnicu 4033 a pod.. proste sa to neoplati robit, navyse ta farba bude asi mat vacsiu cenu nez neutralnost.
No počkej, vždyť nakonec jsi vlastně jen dodal ten molitan a ten smysl má vždy, ne?syncro píše:...Proto si tu druhou nechávám ve zcela původním stavu...
Saša
PS: ten molitan musí být nějaký speciální???
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tudy: Molitan jsem použil ze zbytku plamafonové desky (takový ten fajnový molitan na pyramidky) a vyndal jsem tu vnitřní vrstvu grilu, takže už to zní trošku jinak. Proto jsem ten druhý nechal netknutý. Jestli je mezi plamafonem a normálním molitanem akustický rozdíl nevím, ale ve struktuře materiálu rozdíl je...
Saša
Saša
no tak stym bude problem sice priblizne viem ako som to nahraval ale budem to nahravat umna doma nie v študiu prave dnes som musel cele vystahovať bolo to u znameho a tak to aj dopadlo...kexik píše:to staci... dokonca je to lepsie ako nastroj. len dodrz polohu a vzdialenost...

To je zvláštní, já bych řekl, že podle toho popisu, co má úprava udělat se zvukem, jsou ty ukázky přesně obráceně.
Ale pokud je to vážně správně pojmenováno, tak na svou ani nesáhnu

Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
hmm no už asi aj ja lutujem že som daval dole ten umelohmotný rezonátor asi pojide naspet ale je to dost fuška uplne jemne šrobovať ten srobik na kapsle pokial som ho ofšem mal srobovať asi som to mal asi odcinovať na plošaku všakTudy píše:To je zvláštní, já bych řekl, že podle toho popisu, co má úprava udělat se zvukem, jsou ty ukázky přesně obráceně.

Vždyť jsem to říkal, že ty resonátory mají svůj smysl
Proto jsem je tam ostatně vrátil...
greezmen: Tím šróbikom, pokud jsi byl opravdu jemný, jsi to nepokazil, neboj. Hlavně si při jeho opětovném sundavání a nandavání dávej pozor na membránu, tam bys mohl napáchat nevratnou škodu.
Dneska jsem mluvil se svým dobrým známým Jardou, kterýžto zabezpečuje elektrotechnické zdraví mého gearu, o možnosti podívat se na střeva Oktavy a on mne zapáleně přesvědčoval, ať se na to vykašlu. Takže já na další tuning rezignuji a zůstanu jen u popsané úpravy (jednovrstvý gril + molitan). Panu Jolymu tedy asi (bohužel pro něho) vydělat nedám...
Skládám hold tulským inženýrům, kteří z tankových pancířů a samovarů vyrobili tenhle kousek, Saša

greezmen: Tím šróbikom, pokud jsi byl opravdu jemný, jsi to nepokazil, neboj. Hlavně si při jeho opětovném sundavání a nandavání dávej pozor na membránu, tam bys mohl napáchat nevratnou škodu.
Dneska jsem mluvil se svým dobrým známým Jardou, kterýžto zabezpečuje elektrotechnické zdraví mého gearu, o možnosti podívat se na střeva Oktavy a on mne zapáleně přesvědčoval, ať se na to vykašlu. Takže já na další tuning rezignuji a zůstanu jen u popsané úpravy (jednovrstvý gril + molitan). Panu Jolymu tedy asi (bohužel pro něho) vydělat nedám...

Skládám hold tulským inženýrům, kteří z tankových pancířů a samovarů vyrobili tenhle kousek, Saša