Levný mikrofon do začátku

Mikrofony a předzesilovače
Atoss

Levný mikrofon do začátku

Příspěvek od Atoss »

Ahoj hudebníci,

chtěl bych si koupit mikrofon, pro nahrávání hlasu. Jelikož si ale nejsem jistý, jak hodně ho budu do budoucna používat, chtěl bych začít nějakým základním modelem.
Mikrofonů je ale celá řada, navíc se dělí na různé druhy (Dynamické, kondenzátorové, Elekretové, páskové,...). Nevím ani z jaké škatulky vybírat.

Každopádně ten mikrofon budu připojovat přes mix. pult Behringer Xenyx 1204. Má vestavěný předzesilovač, takže si myslím, že koupím mikrofon a nic víc nebudu muset.
http://www.behringer.com/EN/Products/1204.aspx

Předpokládám, že se mikrofon musí připojovat do XLR konektoru (do velkého jacku by to asi nefungovalo správně???).
Ten mix. má fantomové napájení (co jsem zatím vyčetl fantom. nap. lze použít jen pro kondenzátorové mikrofony). Nevím, jestli si tedy MUSÍM koupit kondenzátorový mikrofon nebo můžu i jiný, ale pak mi je fantom. nap. na nic a nemůžu ho tedy při připojení mikrofonu zapnout.

Prosím poraďte.
Dík Atoss

kexik

Re: Levný mikrofon do začátku

Příspěvek od kexik »

najvyssiu uzitnu hodnotu ma velkomembranovy kondenzatorovy mikrofon. ma to silny signal, vela detailov a na lacnom smejdovom preampe s nim dosiahnes najlepsie vysledky. nevyhoda je ze ho nemozes pouzit na nejake zvucenie, na podiu ani na ulici. ak ide o nahravanie spevu alebo reci, je to idealka. co sa tyka konkretneho typu, povedz pribliznu cenu.

Atoss

Příspěvek od Atoss »

Nemám moc přehled o cenách, ale kdyby to šlo do 1 000 Kč bylo by to fajn. Jestli je to blbost, tak ať to radši vím... :D

komasix

Příspěvek od komasix »

myslím, že do začátku stačí tohle. není špatný (za ty peníze)
http://www.pasound.cz/cz/hsmc001_.rhd.134.htm

kexik

Příspěvek od kexik »

ano, hsmc001 urobi sluzbu. alebo trebars samson C1
http://kytary.cz/samson-c01-kondenzator ... /HN085669/

komasix

Příspěvek od komasix »

Otázkou je, jestli za dvojnásobnou cenu mu prokáže dvojnásobnou službu.

Atoss

Příspěvek od Atoss »

OK, díky za tip :) .

Ještě bych se jen zeptal, jestli mají tyto mikrofony XLR konektor a jestli když chci nahrávat, musím vždy zapnout fantomové napájení nebo jestli to jde i bez něj? Fantomové napájení jsem pochopil je to, že můžu mluvit od mikrofonu třeba 30 cm i víc a ten to v pohodě zaznamená...

Atoss

kexik

Příspěvek od kexik »

je otazka ci je cena na kytary.cz ta konecna ;)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Atoss: ano, oba maji xlr. Kondenzatorovy mikrofon potrebuje fantomove napajeni k tomu aby vubec fungoval. Dynamicky mikrofon ho nepotrebuje. U kondiku postupuj vzdy tak, ze mas vypnuty fantom, pripojis mikrofon pak zapnes fantom, nahravas, vypnes fantom, odpojis mikrofon.

kexik

Příspěvek od kexik »

kazdy rozumny mikrofon ma XLR a aj vacsina nerozumnych. bacha aby si nezapojil phantom ked pouzivas dynamicky mikrofon, hodne tych lacnych ma prikostrenu vlozku cize ked zapnes phantom, pustis do cievky mikrofonu prud. ten ho sice neznici ale sposobi jeho permanentnu vychylku, co sposobi ze nebude snimat nizke frekvencie a bude silne skreslovat.
pri velkomembranovych kondenzatorovych zasa pozor na fakt, ze tie jednoduchsie su vsetky kardioidy a preto maju len jednu snimaciu stranu, a sice tu kde je znacka (bud piktogram ladvinky, alebo nejaka dioda alebo logo vyrobcu)

Atoss

Příspěvek od Atoss »

Ještě jednou díky za rady, jsem zase o něco malinko chytřejší...pokud ještě máte nějaké důležité informace do začátku, tak se nebráním.. :lol:

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Atoss: no nikdo ni nebrani se tady po foru trochu porozhlednout a trochu si pohrat s tlacitkem Vyhledavani, ze jo... ;-)

Atoss

Příspěvek od Atoss »

Jo to tlačítko znám :D .

Už jsem tak nějak zběžně koukal...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

atoss: mam http://www.thomann.de/de/t-bone_mb85.htm
pouzivam ho pro vstup vlastniho hlasu do vokoderu. musim rict, ze mi na to pohodlne dostacuje a za ty penize mi prijde velmi dobrej.. samozrejme je to ta nejnizsi pouzitelna kategorie mikrofonu

S-CORE

Příspěvek od S-CORE »

nebyl by řešením nějaký USB model? (Samson), de facto není potřeba žádné další příslušenství pro to, aby šlo nahrávat..
FruityLoops studio expert :D

Odpovědět