MAudio Fast Track Pro - problém s brumom
MAudio Fast Track Pro - problém s brumom
Zdravím,
vie mi niekto poradiť, ako by sa dal odstrániť "brum" z nahrávania. Používam Maudio Fast Track Pro. Stiahol som najnovší driver, ale nič to nepomohlo.
Problém je v tom, že počas nahrávania je zvuk/hlas obklopený brumom (pozri ukážku). Neviem, či je problém v zariadení, alebo je to v softvéri. Skúšal som nahrávania aj na inom notebooku, no robí to isté.
Chcem vedieť čo si o tom myslíte. Písal som predajcovi a ten chce aby som mu to poslal späť aby sa na to pozrel. Predtým by som ale ešte rád prípadne vyskúšal nejaké vaše rady, ak sa nájdu nejaké možné riešenia ak je chyba niekde u mňa, nerád by som to posielal zbytočne. Vďaka.
vie mi niekto poradiť, ako by sa dal odstrániť "brum" z nahrávania. Používam Maudio Fast Track Pro. Stiahol som najnovší driver, ale nič to nepomohlo.
Problém je v tom, že počas nahrávania je zvuk/hlas obklopený brumom (pozri ukážku). Neviem, či je problém v zariadení, alebo je to v softvéri. Skúšal som nahrávania aj na inom notebooku, no robí to isté.
Chcem vedieť čo si o tom myslíte. Písal som predajcovi a ten chce aby som mu to poslal späť aby sa na to pozrel. Predtým by som ale ešte rád prípadne vyskúšal nejaké vaše rady, ak sa nájdu nejaké možné riešenia ak je chyba niekde u mňa, nerád by som to posielal zbytočne. Vďaka.
- Přílohy
-
- ukazka2.mp3
- Ukážka nahrávania bez "brumu", neskôr s "brumom":
- (473.78 KiB) Staženo 226 x
Re: MAudio Fast Track Pro - problém s brumom
Tohle neni brum.
Vypada to, ze mas moc maly ASIO buffer. Zkus ho zvysit.
Zaroven zkontroluj, jestli ti nedela v systemu neplechu nejaky ovladac (WiFi karta?) http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
Vypada to, ze mas moc maly ASIO buffer. Zkus ho zvysit.
Zaroven zkontroluj, jestli ti nedela v systemu neplechu nejaky ovladac (WiFi karta?) http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
Skúsil som ten program.. no neviem, ale asi nie je normálne, že to vyzerá nejak takto:

Tiež som skúšal postupne zakazovať všetky zariadenia, no nič to nerobilo. Všimol som si však, že ak notebook začal pracovať viac (bolo vyššie využitie cpu) naskočil v tom programe zelený stĺpček. Neviem ale aký to má súvis..
Čo sa týka ASIO buffer, neviem presne o čo ide. Predsa len som v tomto smere laik. Našiel som však niečo ako Latency v základných nastaveniach zvukovky a tam to je nastavené na maximum 4096.

Tiež som skúšal postupne zakazovať všetky zariadenia, no nič to nerobilo. Všimol som si však, že ak notebook začal pracovať viac (bolo vyššie využitie cpu) naskočil v tom programe zelený stĺpček. Neviem ale aký to má súvis..
Čo sa týka ASIO buffer, neviem presne o čo ide. Predsa len som v tomto smere laik. Našiel som však niečo ako Latency v základných nastaveniach zvukovky a tam to je nastavené na maximum 4096.
Ano, takto to presne vypadat nema! To je nejspis i zdroj tvych problemu.
Zkus tento software: http://www.resplendence.com/latencymon
Muze ti pomoct odhalit, co v tvem systemu dela neplechu.
Tech 4096 samplu je prave velikost toho ASIO bufferu a od toho se odviji i ASIO latence - zpozdeni audia na vstupu a na vystupu.
Tebe ted ale bude zajimat jina latence - DPC. To se zvukem jako takovym primo nic docineni nema. DPC vsak dokaze procesor zamestnat takovym zpusobem, ze dojde k vypadku zvuku. U tebe k tomu dochazi v podstate porad...
Sorry, uz je pozde, tak mi to moc nemysli. Snad jsem to ale napsal aspon trochu jasne
Zkus tento software: http://www.resplendence.com/latencymon
Muze ti pomoct odhalit, co v tvem systemu dela neplechu.
Tech 4096 samplu je prave velikost toho ASIO bufferu a od toho se odviji i ASIO latence - zpozdeni audia na vstupu a na vystupu.
Tebe ted ale bude zajimat jina latence - DPC. To se zvukem jako takovym primo nic docineni nema. DPC vsak dokaze procesor zamestnat takovym zpusobem, ze dojde k vypadku zvuku. U tebe k tomu dochazi v podstate porad...
Sorry, uz je pozde, tak mi to moc nemysli. Snad jsem to ale napsal aspon trochu jasne

btw. jeste jedna vec - pokud mas na notebooku nejaky power management (rizeni uspory energie), tak ho vypni = nastav vse na maximalni vykon. Je dulezite zamezit dynamickemu podtaktovani procesoru pri necinnosti.
Vďaka nixx za vysvetlenie. Preinštaloval som grafiku a wifi driver a o niečo to aj pomohlo...

Pomocou toho programu LatencyMon som zistil zaujímavú vec. Najväčší problém robí niečo, čo ani nemá názov. Tu je report z toho programu:
Highest DPC routine execution time (µs): 9929
Responsible driver:
DPC count (execution time <500 µs): 466844
DPC count (execution time 500-999 µs): 5
DPC count (execution time 1000-1999 µs): 0
DPC count (execution time 2000-3999 µs): 0
DPC count (execution time >=4000 µs): 149
Highest ISR routine execution time (µs): 119
Responsible driver: dxgkrnl.sys (DirectX Graphics Kernel, Microsoft Corporation)
ISR count (execution time <250 µs): 107147
ISR count (execution time 250-499 µs): 0
ISR count (execution time 500-999 µs): 0
ISR count (execution time 1000-1999 µs): 0
ISR count (execution time >=2000 µs): 0
Highest pagefault resolution time (µs): 0
Hard pagefault count (total): 0
Number of processes hit: 0
Pagefault count of hardest hit process: 0
Process with highest pagefault count: none
Ak som sa pozrel do sekcie DRIVERS, ako popis toho (bezmenného) driveru bolo dpclat_driver.sys. Ale netuším o čo ide. Ten ak by tam nebol, tie červené stĺpce by zmizli.. jednoducho povedané

Pomocou toho programu LatencyMon som zistil zaujímavú vec. Najväčší problém robí niečo, čo ani nemá názov. Tu je report z toho programu:
Highest DPC routine execution time (µs): 9929
Responsible driver:
DPC count (execution time <500 µs): 466844
DPC count (execution time 500-999 µs): 5
DPC count (execution time 1000-1999 µs): 0
DPC count (execution time 2000-3999 µs): 0
DPC count (execution time >=4000 µs): 149
Highest ISR routine execution time (µs): 119
Responsible driver: dxgkrnl.sys (DirectX Graphics Kernel, Microsoft Corporation)
ISR count (execution time <250 µs): 107147
ISR count (execution time 250-499 µs): 0
ISR count (execution time 500-999 µs): 0
ISR count (execution time 1000-1999 µs): 0
ISR count (execution time >=2000 µs): 0
Highest pagefault resolution time (µs): 0
Hard pagefault count (total): 0
Number of processes hit: 0
Pagefault count of hardest hit process: 0
Process with highest pagefault count: none
Ak som sa pozrel do sekcie DRIVERS, ako popis toho (bezmenného) driveru bolo dpclat_driver.sys. Ale netuším o čo ide. Ten ak by tam nebol, tie červené stĺpce by zmizli.. jednoducho povedané

jakub89: musis se tech cervenych sloupcu zbavit uplne... zkus jeste uplne vypnout antivirak. Pokud nejde UPLNE vypnout, tak ho na chvili odinstaluj. Pokud antivirak nemas, tak ho naopak nainstaluj a ujisti se, ze tam nemas zadnej skodlivej kod (virus), kterej by toto mohl zpusobovat.
EDIT: co mas za notebook?
EDIT: co mas za notebook?
koma6:
Vďaka, ale spywarescanner, ale nič nenašiel
nixx:
vyskúšal som pred chvíľou odinštalovanie antivíru Avast, no nepomohlo. DPC Latency to ukazuje bez zmeny. Mám notebook Asus N50 VC.. začínam mať pocit, že tento problém nebude mať riešenie..
Vďaka, ale spywarescanner, ale nič nenašiel

nixx:
vyskúšal som pred chvíľou odinštalovanie antivíru Avast, no nepomohlo. DPC Latency to ukazuje bez zmeny. Mám notebook Asus N50 VC.. začínam mať pocit, že tento problém nebude mať riešenie..
Hoď si tam XP a budeš bez lupanců
A myslím to úplně vážně.

A myslím to úplně vážně.
jackies: Windows 7 se ohledne DPC a audia obecne chovaji o dost lip nez Windows XP - testoval jsem to
Nevim, co tam ma Jakub ted, samozrejme pokud to jsou Visty, tak si pomuze jak XPckama, tak Sedmickama 
Jakub: divny, ten dpclat_driver.sys nalezi nejspis tomu Checkeru od Thesyconu. Je zvlastni, ze ten by zpusoboval nejaky problemy...

Jakub: divny, ten dpclat_driver.sys nalezi nejspis tomu Checkeru od Thesyconu. Je zvlastni, ze ten by zpusoboval nejaky problemy...
Mám win7 32bit.
Možno by nebolo odveci nainštalovať winXP, ako píše jackies a skúsiť to tam so základnými ovládačmi a bez akýchkoľvek iného balastu.
Nie je to síce ideálne riešenie, ale aspoň vyskúšam
Možno by nebolo odveci nainštalovať winXP, ako píše jackies a skúsiť to tam so základnými ovládačmi a bez akýchkoľvek iného balastu.
Nie je to síce ideálne riešenie, ale aspoň vyskúšam

skus vypnut Aero vo windoze
listonos:
dik, skúsil som, ale nepomohlo.
dik, skúsil som, ale nepomohlo.
Potom uz len spustit sluzby a zacat to vypinat vsetko zaradom co nie je treba. Podobne robil FastTrackPro mne ked bezalo na pozadi indexovanie vyhladavania. Ale ta karta je cela nejaka mimo, neviem ci blbe drajvre ci co. Mne ked bezi protools, tak sa zacne sekat buffer z nicoho nic a nema to nic spolocne s nizkou latenciou, lebo staci ze zmenim velkost buffra trebars aj na mensi a uz to ide nejaky cas OK.
.
Pre teba by bolo asi idealne to ist vratit a zobrat nieco ine. Ja osobne by som tuto kartu druhy krat uz nekupil.
.
Pre teba by bolo asi idealne to ist vratit a zobrat nieco ine. Ja osobne by som tuto kartu druhy krat uz nekupil.