Mikrofon do kytarového lamp. preampu

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
kominík

Mikrofon do kytarového lamp. preampu

Příspěvek od kominík »

Prosím o shovívavost k mému dotazu. Je zcestné zabývat se myšlenkou, že strčím doma mikrofon do kytarového lampového preampu/procesoru (Digitech GSP 2101 Studio Tube)? Pokud to není nesmysl, jakou krabičku mezi ně? Chci nahrávat zpěv (muž), píšťaly (koncovky), občas cinkání a bušení do něčeho menšího (tykve...), akustické kytary. Malé mixpultíky nejsou shit? Moc jim nedůvěřuji (6 000Kč). Jinak mám kartu MAYA 44, má phantom (nikdy nepoužito), mikrofon stále řeším, snad ADK Hamburg, či sE X1... Kromě lamp a reverbu mi jde ještě o to, že zvuky jdou do looperu Jamman stereo. Děkuji moc za případné rady.

Hammond

Re: Mikrofon do kytarového lamp. preampu

Příspěvek od Hammond »

Kedze Maya 44 ma mikrofonny vstup, mozes ist s mikrofonom priamo do zvukovky. Nepotrebujes dalsie zariadenie, preamp ani mix. Teoreticky by sa dal mikrofon zapojit aj cez ten Digitech, ale iba dynamicky mikrofon. Ovsem, kedze je to gitarovy preamp, jeho ulohou je zvuk farbit a ak by aj mal dostatocny zisk, zvuk by bol IMHO nepouzitelny.

kominík

Příspěvek od kominík »

I na čistou akustickou kytaru (piezosnímač) používám nepatrné zesílení lampou, kompresor je vždy na minimu, EQ rovně, z efektů většinou jen reverb. Dynamický mic (cosi starého, laciného) jsem takhle dávno pro hlas zkoušel, fungovalo to. Jen jsem dospěl k naivní myšlence, že kondenzátorový bude lepší a univerzálnější, že se s lampou v preampu rozsvítí i laciný (do 7 000Kč) mikrofon.. V mikrofonech se nevyznám a po pár dnech čtení o tématu jsem ještě nejistější. ADK Hamburg nemá přepínač na kulovou pro ambient (na chodbě je akustika zajímavá), takže zase tápu.

lottewerther

Příspěvek od lottewerther »

Nahrávat vokál přes lampový kytarový preamp pochopitelně lze - protože dovolené je všechno - ovšem za předpokladu, že chceš, aby výsledek zně divně. Experimentům netřeba klást meze, ale pokud současně rozmýšlíš o ADK Hamburk, asi nejsi úplně v obraze. Jestli chceš kvalitní vokál, tak na to zapomeň. Možná jsi motivovanej snahou o "barvení" a "ohřívání" - s kytarovým preampem ale nic "neobarvíš", spíš pobryndáš.
Nahrávat akustickou kytaru s hallem z Digitechu mi přijde taky jako pitomost. Všechno se dá dodělat - a podstatně lépe - až v DAW.

kominík

Příspěvek od kominík »

No vždyť to píšu, že nejsem v obraze a proto se ptám. Nic barvit nechci. Takže čistý zvuk z toho nepoleze a cesta tudy nevede. To jsem chtěl vědět, díky. Eště vybrat mikrofon...

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Normalne si kup "nejaky" kondenzatorovy mikrofon a chod s nim priamo do karty. Ak by si chcel nasledne nieco vylepsovat, mozes casom dokupit nejaky preamp medzi kartu a mikrofon. Kondenzatorovy mikrofon ti s tym gitarovym preampom nebude fungovat, lebo ten preamp nema fantomove napajanie a taktiez je stavany na uplne inu vstupnu impedanciu. Musel by si dokupit nejaky fantom napajac, ale to je uplna hlupost. Proste ten gitarovy preamp pouzivaj na to, na co je urceny.

kominík

Příspěvek od kominík »

To jsem právě myslel, že třeba existuje, či lze udělat malá krabička (přizpůsobení impedancí-tuším že je to blbost, případně se zdrojem pro fantom) a hotovo. S tím dynamickým mic mám vlastně starší nahrávku zde: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NxC5xQFEFQ , hlas je od 1´20" . No jo, amatérismus.

kexik

Příspěvek od kexik »

najlacnejsie vyriesis svoj problem tak ze si kupis behringer mic 100 a zapojis ho medzi mikrofon a zvukovku. geret je to za tie peniaze dobry, bezproblemovy a poskytne taku tu zakladnu kvalitu na nahravanie vokalu, tj nesumi to, nekresli to. v porovnani s drahsimi preampami je to samozrejme zle ale da sa tym celkom urcite nahrat kvalitne demo

kominík

Příspěvek od kominík »

Díky, já se nakonec rozhoupal k nejlevnějšímu řešení MIC 100 a sE X1, nevím jen, jak to bude snímat píšťalu koncovku (malá "fujarka"). Uvidím.

kominík

Příspěvek od kominík »

Ještě by mne zajímaly zkušenosti s voice procesory-pedály na zemi. nějak jsem zde na tohle nenarazil. A gain apod. jsem na těch krabičkách neviděl...

kominík

Příspěvek od kominík »

Uff, asi špatně formuluji: zajímají mne zkušenosti s kvalitou zvuku přes mikrofon pro zpěv a voice procesor (např. TC Helicon). Mikrofonní preamp by nebyl třeba, třeba?

Odpovědět