Zní dost mi dost ploše a vcelku tence. To ta NT1A mi vychází zajímavěji.Fillippos píše:http://www.thomann.de/cz/se_electronics_x1.htm
Mikrofon-Home recording
Re: Mikrofon-Home recording
Omlouvam se za obnovu tematu, ale nechci zakladat zase nejake dalsi vlakno.
Resim ted nejaky majk na nahravani reklam, demacu zpevu a pripadnyho moderovani takze takovy univerzal.
Myslite, ze ma smysl kupovat lampovy MXL (ted maji za dobrou cenu v akci ten V67i tube) nebo koupit kondenzator i za cenu toho, ze ho pichnu do nic moc preampu na svoji MOTU Ultralite MK3 ?
Lampa by mohla prijemne barvit.. zase kdybych koupil kondenzator, tak mi to na chvili bude stacit pres MOTU a casem se da dokoupit nejaky solidni lampovy predzesilovac. Je to otazka.. Kondenzator by navic asi mohl byt vic neutralni. Zas takhle bych v akci mozna koupil lepsi majk a nemusel bych se o to v budoucnu starat na nejaky home recording.. Profi veci nahravam stejne u znamyho na Neumannech.
Dikec
Resim ted nejaky majk na nahravani reklam, demacu zpevu a pripadnyho moderovani takze takovy univerzal.
Myslite, ze ma smysl kupovat lampovy MXL (ted maji za dobrou cenu v akci ten V67i tube) nebo koupit kondenzator i za cenu toho, ze ho pichnu do nic moc preampu na svoji MOTU Ultralite MK3 ?
Lampa by mohla prijemne barvit.. zase kdybych koupil kondenzator, tak mi to na chvili bude stacit pres MOTU a casem se da dokoupit nejaky solidni lampovy predzesilovac. Je to otazka.. Kondenzator by navic asi mohl byt vic neutralni. Zas takhle bych v akci mozna koupil lepsi majk a nemusel bych se o to v budoucnu starat na nejaky home recording.. Profi veci nahravam stejne u znamyho na Neumannech.
Dikec
Si troufám tvrdit - na základě své skormné zkušenosti se třema lampovejma mikrofonama z těch levnějších vod (nejdražší byl RODE K2 a CAD M9), že je to naprostej mýtus, tedy ta barva a hřejivý příjemný sound. Mě to snad naopak i štvalo, taková ta drobná špinavost, zaobalenost, plochost... v dané cenové relaci jsem vždycky našel lépe znějící nelampový kondík... ovšem největším paskvilem byl MXL V6 Silicon Valve, ten mikrofon zněl jak přes tři elektronky a vůbec na nic neseděl (žádná lampička v něm ale nebyla).
Myslím, že pokud chceš v signále lampu, tak si budeš muset hodně připlatit, pač i levnější lampový preampy mi zněly prakticky o ničem a hezčí barvu má trafo. Ale nezkusil jsem dostatečné množství růných výrobků, takže nechci znít moc resolutně...
Myslím, že pokud chceš v signále lampu, tak si budeš muset hodně připlatit, pač i levnější lampový preampy mi zněly prakticky o ničem a hezčí barvu má trafo. Ale nezkusil jsem dostatečné množství růných výrobků, takže nechci znít moc resolutně...
Tak to je vtipny. No tak me se u MXL docela libi to, ze k nim je docela vybava
, ale to je docela blby meritko hah. Jinak budu uprimnej.. vubec se v tech majkach nevyznam.. znam technicky rozdily tzn. kondik, dynamika, lampa, paskac.. ale nedovedu si predstavit jaky je osvedceny typ. Pro me je to cenovka do tech 8mi tis. preci jen na mluvene slovo a demace zpevu, ktere se pak dojedou prezpivat jinam je to takova primerena cena...

Mě se moc líbí TLM 102, jako zpěvovej by pro mne byl verim ultimatni reseni pro domaci podminky. Bohuzel neni ve tvem cenovem rozsahu (no, a ni v mem
zatim), tam by spadal treba AKG C-214 (neni spatnej), pak nejakej RODE model nebo levnejsi Audio-Technica. Ale pokud to mas jak popisujes na demo a stejne bys to pretacel na lepsim, tak bych setril a vzal treba neco s maximalni vybavou, nebo zkusit bazar a usetrit...

Musim povedat, ze mi tiez lampa skorej vadila na VO .. Bud ju nebolo pocut, alebo ked uz bolo pocut, ze nieco robi, tak mi to skorej vadilo... Ale neskusal som samozrejme ziaden hi end..
Možná to bude znít divně, ale zkus vyzkoušet Shure Beta 87. Pokud to chceš i na moderování.. Ten mikrofon mi zněl vždycky úchvatně, nevím proč.. 
odkaz na zvukové ukázky: http://www.shure.com/europe/buyers-guid ... tening-lab (Shure Beta 87c)

odkaz na zvukové ukázky: http://www.shure.com/europe/buyers-guid ... tening-lab (Shure Beta 87c)
proc nezkusis neco jako Blue Yeti?
Shodou okolnosti jsem na nej ted nahraval (na ten SE X1) a velmi se mi zvuk libil. Preferoval jsem ho vuci oktave, pravda, na dost nestandardni vokal, ale i tak.delay píše:Zní dost mi dost ploše a vcelku tence. To ta NT1A mi vychází zajímavěji.Fillippos píše:http://www.thomann.de/cz/se_electronics_x1.htm
Bylo by super, kdyby se ti podařilo sem potom někdy hodit vzorek, (v mixu i samostatně..) ..??
Pro me idelane cenova 5-8tis. Pocitam jeste se stojanem a nejakou mensi akustickou zabranou od vicoustics. Me dela starosti ten prevodnik a preamp u motu.. neni to zadna hi end karta, tak aby z toho nelezl humus prave diky preampu.
Podla mna prevodnik a preamp v Motu bude mat podstatne mensi vplyv na vysledok, ako kvalita mikrofonu. Ja osobne som velmi spokojny s mikrofonmi Audio Technica. Napr AT4040 je sice trochu nad tvoj budget, ale je to imho dost dobry a dost univerzalny mikrofon. Nemam skusenosti so seriou 30xx a 20xx, ale podla mna tiez stoja za uvahu.
Tady ty nazory budou strasne individualni to je jasny. Pro me z toho plyne to, ze asi bude lepsi volba koupit nejakej osvedcenej kondenzator, co zbytecne nebarvi nebo nemrsi.. a casem (bude-li treba) se kouknout po nakym lepsim preampu, kterej pozenu do linky.
Zkusim se tady podivat na nejake vlakno na ezone kondenzatorove mikrofony v rozmezi 5-8k.
V moji cenovy, co sem tak rychle koukl na audiotek sou tyto kondenzatory:
MXL V67Q Stereo
Studio Projects C1
AKG Perception 420
Studio Projects CS1
MXL V6
MXL V177
Zkusim se tady podivat na nejake vlakno na ezone kondenzatorove mikrofony v rozmezi 5-8k.
V moji cenovy, co sem tak rychle koukl na audiotek sou tyto kondenzatory:
MXL V67Q Stereo
Studio Projects C1
AKG Perception 420
Studio Projects CS1
MXL V6
MXL V177
-
- Profesionál
ja zas musim rict, ze lampa mi na VO funguje (vyzkouseno na mnoha stech spotu), dela to do jisty mity ''hotovej'' zvuk, kterej samozrejme musi sedet, protoze neexistuje zadny 'undo'; no a mne to na spoty docela sedi.