kexik píše:dnes to ide este jednoduchsie. najlacnejsie softvery vedia ovela viac nez kedysi cakewalk, sampler maju v sebe, a na kazdu onbord zvuknu existuje asio ovladac... dnes je vlastne zaciatocnikovi sveta zit
kludne by som si ale kupil monitory, ked ta to prestane bavit, aspon ti ostanu bedne na solidne pocuvanie a pre samotnu tvorbu je to zaklad
To s asio ovladacem by me teda zajimalo, ja mam SBlive! a ma hroznou (samozrejme) latenci. Navic vsechny ovladace pod W XP mi pri prehravani audia v cakewalku hazi lupance, proste bes. Proto mam jeste windows 98, kde vsechno bezi svizne a nic nez hudebni programy tam nemam.
Novou zkukovku sem mimo jine chtel taky proto, ze uz me ubijely midi zvuky co mel stary live!, ale to je jen jeden aspekt. Druhy aspekt byl ten, ze mi slo nahravat jen we W 98, treti, ze sem chtel bezlatencni odposlech, kam bych mohl hodit treba echo ctvrty aspekt, chtel sem nahravat 2 kanaly najednou. Takze podle me, ta zvukovka (napr. EMU 0404)i bez tech vecicek kolem by se hodila uz jen sama o sobe. I kdyz, zase sme u toho ze to chce zrejme mit predzesilovace, co rikate na audio buddy od M-audia v porovnani se Studio Project VTB-1? No a samozrejme asi kvalitnejsi odposlechy, ale to se da koupit postupne, proste budu muset chvili vydrzet s creative reprackama.
Vubec myslim, ze nejdrazsi cast "studia" tvori samotna mistnost. Musite mit mistnost ktera je odhlucnena zvenku, mate tam klid, odhlucneni zevnitr, misto na vsechny ty nastroje, pristroje apod.