Mikrofon k EMU0404

Mikrofony a předzesilovače
honza III
Příspěvky: 22
Registrován: 03 zář 2006 01:19

Mikrofon k EMU0404

Příspěvek od honza III » 09 říj 2006 01:25

Ahoj,

moc temhle vecem nerozumim, poradte mi prosim,

chystam se poridit si EMU0404 a nahravat na nej mikrofon. Mam dynamicky mikrofon asi za 1400,-. Je treba mit preAmp? A co to vlastne dela? Poznam to oproti tomu, kdyz to napichnu na SBlive! mikrofonni vstup?

A kdyz budu mit dve zvukovky, muzu nahravat z obou najednou?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 09 říj 2006 08:36

1) preamp je téměř nutnost, jinak záznam bude příliš potichu
2) Rozdíl oproti SBlive poznáš určitě, ikdyž mikrofon za 1400,- je ta nejnižší kvalita, od toho nemůžeš čekat zázraky.
3) z obou těchto zvukovek najednou nahrávat nemůžeš, jednu z nich budeš muset v systému vždy zakázat. E-MU moc nepodporuje hry a standardní Windows zvuky (filmy atd. ano), na to se hodí mít tu druhou zvukárnu... E-MU je opravdu na hudební aplikace.

V tvém případě bych ještě nad volbou zvukovky zauvažoval, a koupil nějakou levnější s pre-ampem anebo ten pre amp...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 09 říj 2006 09:06

- v prvom rade ak ma ten mikrofon ako konektor klasicky jack (ked si ho strkal do sblive tak asi ma) tak ho do emu0404 ani nestrcis, lebo tam ma tusim cinche .

- druha vec. ak je to typicky multimedialny mikrofon (a to asi bude ak ma tie jacky) tak nie je dynamicky ale electretovy, a ma zabudovany preamp. takyto mic je skutocne na nic, pretoze nebude fungovat so ziadnym normalnym preampom.

- to ze emu alebo ine semipro zvukovky nepodporuju hry ci dokonca standardne win zvuky je mytus. nepodporuju akurat tak blbiny ako EAX. inak idu vsetky hry uplne bez problemov. ziadnu druhu zvukovku nepotrebujes.

- ak si kupis hociaky normalny dynamicky ci kondenzatorovy mic a strcis ho do normalneho preampu a potom do emu, tak kvalita oproti tvojmu setupu bude urcite niekde inde.

honza III
Příspěvky: 22
Registrován: 03 zář 2006 01:19

Příspěvek od honza III » 09 říj 2006 09:19

Solarfall píše:- v prvom rade ak ma ten mikrofon ako konektor klasicky jack (ked si ho strkal do sblive tak asi ma) tak ho do emu0404 ani nestrcis, lebo tam ma tusim cinche .

- druha vec. ak je to typicky multimedialny mikrofon (a to asi bude ak ma tie jacky) tak nie je dynamicky ale electretovy, a ma zabudovany preamp. takyto mic je skutocne na nic, pretoze nebude fungovat so ziadnym normalnym preampom.

- to ze emu alebo ine semipro zvukovky nepodporuju hry ci dokonca standardne win zvuky je mytus. nepodporuju akurat tak blbiny ako EAX. inak idu vsetky hry uplne bez problemov. ziadnu druhu zvukovku nepotrebujes.

- ak si kupis hociaky normalny dynamicky ci kondenzatorovy mic a strcis ho do normalneho preampu a potom do emu, tak kvalita oproti tvojmu setupu bude urcite niekde inde.
mikrofon je Behringer XM2000S, vystup je velky jack, ale mikrofon s cinchema sem jeste nevidel :)
Dela se i E-mu 0404 s jack vstupama.

Nevite nekdo, jak karta chodi pod Windows XP?

DIky H.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 09 říj 2006 09:36

boha hej emu 0404 ma velke jacky... preco som si myslel ze tam su cinche?

ten mic je normalny dynamicky takze v pohode.. ale tym padom nutne potrebujes preamp.

(nemyslel som mic s cinchami, normalny mic ma bud velky jack alebo canon, male jacky maju len multimedialne mikrofony.. zle som sa vyjadril)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 09 říj 2006 09:38

delay píše:3) z obou těchto zvukovek najednou nahrávat nemůžeš, jednu z nich budeš muset v systému vždy zakázat...
Ja mam nastavenou jako vychozi ve Windows on board zvukovku a v audio aplikacich Audiophile 192. Takze 2 karty najednou mohou fungovat. A pres obe mohu nahravat.

A kdyz uz chces takovou kartu, tak si kup poradny mikrofon. Jinak nema smysl tu emu kupovat.

Z dynamickych doporucuji Shure SM58 nebo lepe Beta 58 nebo nejake dynamicke Audixy
Z kondenzatorovych Studio Projects B1 nebo Oktava MK319. S primhourenim oka Behringer B1.

Preamp je nutnost, takze Studio Projects VTB1 nebo M-Audio DMP3.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 říj 2006 10:32

honzaIII: pouvazuj nad e-mu 0404 usb
ta ma solidne mikrofonove preampy a rozdiel v cene je nizsi ako najlacnejsie mic preampy na trhu. potazne tapco usb link, alesis IO, m-audio fast track pro a dalsie vyrobky :)
dve karty su v pohode a normalka. onbord si nastavis ako defaultny zvuk pre windows a profi kartu budes pouzivat len na muziku (jej asio ovladac, presnejsie)
co je to za mikrofon? za 1400 sa daju kupit uz celkom solidne cinske dynamiky, ak mas nieco take, kup si kondenzator, pre zaciatocnika by bola mozno zaujimava tuzka s menitelnymi kapslami, ako behringer b5 alebo nova verzia oktavy mk012. kupovat sm58 je v tvojej situacii trosku duplicita (zalezi co to mas za majk)

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 09 říj 2006 14:37

Da sa nahravat do 2 kariet naraz, ale pokial nie su synchronizovane, kazda si nahrava svojim tempom a vysledok sa pri prehravani po chvili trochu o par milisekund rozbehne. Par milisekund sice nie je vela, ale by sa nahraval 1 signal do dvoch vstupov nezosynchronizovanych zvukoviek a potom by sa obe stopy prehravali, nastal by flange efekt. Cize ak by sa takto nahravalo cosi nazivo mikrofonmi, co by malo presluchy medzi zvukovkami, vo vysledku by boli problemy s farbou a divne pazvuky vo zvuku. Skusal som tak kedysi nahravat bicie na 4in kartu + SB live a boli tam problemy.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 09 říj 2006 15:00

Solarfall píše: - to ze emu alebo ine semipro zvukovky nepodporuju hry ci dokonca standardne win zvuky je mytus. nepodporuju akurat tak blbiny ako EAX. inak idu vsetky hry uplne bez problemov. ziadnu druhu zvukovku nepotrebujes.
Při vší úctě si dovoluji nesouhlasit, mám E-MU 1212m a zdaleka všechny hry teda nejdou. Hraji převážně adventury a pokud je volba tak volím zvuk jako SW emulaci, i tak jsem se ale přesvědčil, že hra neobsahuje zdaleka všechny ruchy a zvuky, které má mít. U některých her jde například pouze menu apod. Na SB není problém (právě takto jsem odhalil rozdíly!!!). S tím Windows to samozřejmě není tak drastický... ale co se týče her... ale kdo by si kvůli hrám kupal E-MU, že?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 09 říj 2006 17:16

rastis píše:Da sa nahravat do 2 kariet naraz, ale pokial nie su synchronizovane, kazda si nahrava svojim tempom a vysledok sa pri prehravani po chvili trochu o par milisekund rozbehne.
:lol: :lol: :lol: Tak to jsem samozrejme nemyslel, ze bych nahraval zaroven do Audiophile 192 a zaroven do on board zvukovky.

Jen nekdy potrebuji mene kvalitni zvuk na nehudebni pouziti (napr. Skype) a tam jede ta on boardova zvukovka.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 09 říj 2006 17:21

delay píše: Při vší úctě si dovoluji nesouhlasit, mám E-MU 1212m a zdaleka všechny hry teda nejdou. Hraji převážně adventury a pokud je volba tak volím zvuk jako SW emulaci, i tak jsem se ale přesvědčil, že hra neobsahuje zdaleka všechny ruchy a zvuky, které má mít. U některých her jde například pouze menu apod. Na SB není problém (právě takto jsem odhalil rozdíly!!!). S tím Windows to samozřejmě není tak drastický... ale co se týče her... ale kdo by si kvůli hrám kupal E-MU, že?
Dokonce jsem videl test, kde SB zvukovky porazily hudebni zvukovky typu Esi Juli@ v kvalite provedeni zvuku ve hrach.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 09 říj 2006 17:41

Solarfall píše:boha hej emu 0404 ma velke jacky... preco som si myslel ze tam su cinche?
Nova verze 0404 se dela i ve verzi s cinchema. Ze se to u nas neda sehnat je jina vec ;)

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 09 říj 2006 17:47

fova píše: :lol: :lol: :lol: Tak to jsem samozrejme nemyslel, ze bych nahraval zaroven do Audiophile 192 a zaroven do on board zvukovky....
Jasne, ja len, ze to bolo v povodnej otazke.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 09 říj 2006 20:11

delay píše:
Solarfall píše: - to ze emu alebo ine semipro zvukovky nepodporuju hry ci dokonca standardne win zvuky je mytus. nepodporuju akurat tak blbiny ako EAX. inak idu vsetky hry uplne bez problemov. ziadnu druhu zvukovku nepotrebujes.
Pøi vší úctì si dovoluji nesouhlasit, mám E-MU 1212m a zdaleka všechny hry teda nejdou. Hraji pøevážnì adventury a pokud je volba tak volím zvuk jako SW emulaci, i tak jsem se ale pøesvìdèil, že hra neobsahuje zdaleka všechny ruchy a zvuky, které má mít. U nìkterých her jde napøíklad pouze menu apod. Na SB není problém (právì takto jsem odhalil rozdíly!!!). S tím Windows to samozøejmì není tak drastický... ale co se týèe her... ale kdo by si kvùli hrám kupal E-MU, že?
budeme trochu OT ale predsa: to myslis vazne? a to by malo byt uz preco? ja mam audiophile a absolutne ziadne problemy ci uz hry alebo win. co myslis tou SW emulaciou? nejake pseudo 3d ci co? sak to je aj tak blbost.

honza III
Příspěvky: 22
Registrován: 03 zář 2006 01:19

Příspěvek od honza III » 09 říj 2006 23:38

kexik píše:honzaIII: pouvazuj nad e-mu 0404 usb
ta ma solidne mikrofonove preampy a rozdiel v cene je nizsi ako najlacnejsie mic preampy na trhu. potazne tapco usb link, alesis IO, m-audio fast track pro a dalsie vyrobky :)
.....pre zaciatocnika by bola mozno zaujimava tuzka s menitelnymi kapslami, ako behringer b5 alebo nova verzia oktavy mk012. kupovat sm58 je v tvojej situacii trosku duplicita (zalezi co to mas za majk)
No nevypada spatne, ale ja nemam na boardu USB 2.0 ale jenom 1.0, takze bych musel koupit nejakou extenzi. Navic jako pre Amp sem si vybral Behringer MIC100, i kdyz je to jen na jeden kanal, ale vyjde to dohromady porad o neco mene. Jinak koukam, ze si toho musim hodne nastudovat, napr. fantomove napajeni, bez toho nemuzu mit urcite typy mikrofonu a napriklad ten behringer ho nema.

Pak ruzne typy mikrofonu, a na co je lze vyuzit. BTW, doporucili byste mi nejaky mikrofon, co by snimal dobre kytaru, zpev a housle ze vzdalenosti cca 1-2m? Vim, ze to takhle jde.
Co si myslite o napojeni takoveho mikrofonu pres PreAmp na mp3 nahravac s vysokym rozlisenim?

H.

Odpovědět