Mikrofon na live zpěv(BETA58/OM6)?
Mikrofon na live zpěv(BETA58/OM6)?
Nemám zkušenosti s mikrofony(doteď jsem zpíval na SHURE PG58) a rád bych si nechal poradit při výběru. Potřebuju mikrofon na live zpěv, žánr rock&roll do Led Zeppelin(tím pádem na podiu hamondky, Kytara, basovka, bicí), dobře barvící nižší středy, dávající prostorovost výškám, s nízkým šumem a dobrou odolností na zpětné vazby. Poradíte mi?
Naposledy upravil(a) WuShin dne 28 kvě 2008 21:13, celkem upraveno 7 x.
Max kolem 5.000kč
Mám ale možnost sehnat třeba novou SHURE BETu 87A za 4900, takže s tou cenou je to různé.
Mám favority: BETA 58A, SM86, AUDIX OM6, Audio-Technica ATM710, BETA 87A...
Mám ale možnost sehnat třeba novou SHURE BETu 87A za 4900, takže s tou cenou je to různé.
Mám favority: BETA 58A, SM86, AUDIX OM6, Audio-Technica ATM710, BETA 87A...
Naposledy upravil(a) WuShin dne 26 kvě 2008 23:12, celkem upraveno 1 x.
Ultimate Ears super.fi 5 Pro, db Technoligies IEM 1100, Audix OM6, Shure PG58, Behringer ULTRATONE K3000FX, Sansa e280 8GB, didgeridoo.
Muzu ti prodat tenhle mikrak:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... light=opus
Kdyz tak se ozvi pres PM.
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... light=opus
Kdyz tak se ozvi pres PM.
Zalezi na tom, jaky typ zvuku preferujes. Klasika Shure SM58 (pokud znas) ma tucny spodek a zastrenejsi vysky. Kdyz se do nej opres, tak ten hlas je pekne masity. Ale mezi vice hlasitejsimi nastroji se muze ztracet.
Proto byly vyvinute mikrofony jako Beta 58, OM7 a Opus 89, ktere maji ten spodek trochu tenci, ale zase jdou dost nahoru a tam vycnivaji nad nastroje a ostatni vokaly. Casto jsou uzce smerove (tzv. superkardioida) a tim mimoradne odolne proti zpetne vazbe.
Kazdemu ale sedi neco jineho a jsou lide, kteri se napr. po vyzkouseni Bety58 vratili k papirove "horsi" SM58, protoze mela ten mohutny spodek.
Proto byly vyvinute mikrofony jako Beta 58, OM7 a Opus 89, ktere maji ten spodek trochu tenci, ale zase jdou dost nahoru a tam vycnivaji nad nastroje a ostatni vokaly. Casto jsou uzce smerove (tzv. superkardioida) a tim mimoradne odolne proti zpetne vazbe.
Kazdemu ale sedi neco jineho a jsou lide, kteri se napr. po vyzkouseni Bety58 vratili k papirove "horsi" SM58, protoze mela ten mohutny spodek.
Ahoj. Jde o to že díky Hamondkám v kapele, složité a tónově dost obsažné hry na kytaru a technicky vyspělým linkám na basu potřebuju mikrofon, co by mě ve výškách vytáhl, dal hlasu trochu prostoru a hlavně silný výraz. Na SM58 jsem měl tu čest zpívat, ale u ní se mi vyšší vokály zdály dost tenké. S Betou 58 zkušenost nemám, ale vážně o ní uvažuji. Jinak ještě přemýšlím o Audix OM6. Problém je v tom, že se tam vyskytují místa a písně co jsou vyloženě tiché a přechází až do jazzu ala Dan Bárta - tudíž odpadá Audix OM7 s jeho velkým útlumem.
Naposledy upravil(a) WuShin dne 26 kvě 2008 23:11, celkem upraveno 1 x.
Ultimate Ears super.fi 5 Pro, db Technoligies IEM 1100, Audix OM6, Shure PG58, Behringer ULTRATONE K3000FX, Sansa e280 8GB, didgeridoo.
Mam zkusenost s Opusem, Betou58 a SM58. Beta je o neco tenci a navyskovanejsi nez SM58 a Opus je jeste tenci a jeste vice vytazeny nahoru nez Beta.
Chtelo by to vyzkouset nekde v obchode, co presne ti bude sedet.
S Audixy osobni zkusenost nemam, ale podle toho, co jsem o nich cetl to bude neco jako ta Beta nebo Opus.
S Betou 87 jsem take nemel tu cest.
Chtelo by to vyzkouset nekde v obchode, co presne ti bude sedet.
S Audixy osobni zkusenost nemam, ale podle toho, co jsem o nich cetl to bude neco jako ta Beta nebo Opus.
S Betou 87 jsem take nemel tu cest.
beta87 je kondik, takze bude mat brilantne vysky ale to znamena ze bude brat vsetky nectnosti artikulacie. si tak dobry spevak? ak chces inak spievat potichu a sucasne chces aby mikrofon nevazbil, je to trocha svaty gral. a 87 je hyberkardioida, takze ju musis poctivo drzat v spravnej polohe, to tiez robi problemy. a potrebuje samozrejme phantom napajanie
na tvojom mieste by som skusil betu58, ta je citlivejsia a vyskovejsia ako sm58 ale pattern maju podobny. bacha, betu, nie betu green (tie uz sa myslim nerobia, ale boli to vraj low tolerance bety, predavane za dvojtretinovu cenu a hrali rozhodne horsie). beta ma modry pasik na grile, green zeleny a oznacenie green
na tvojom mieste by som skusil betu58, ta je citlivejsia a vyskovejsia ako sm58 ale pattern maju podobny. bacha, betu, nie betu green (tie uz sa myslim nerobia, ale boli to vraj low tolerance bety, predavane za dvojtretinovu cenu a hrali rozhodne horsie). beta ma modry pasik na grile, green zeleny a oznacenie green
sm57 je nastrojovy mikrofon bez popfiltra... bacha na tie znacenia, zaciatocnik ta vezme doslovaWohma píše:Pokud bys mel zajem o Audix OM6, mel by mit jeden prijit ze statu emerickych, chtel jsem ho znasilnit a pouzivat na nahravani bicich a popripade kytary, ale pokud nabidnes dobrou cenu, tak bych misto toho radsi koupil nakou betu 57a, pripadne sm57 a sel se za zbyle penize opit :D