Mikrofon na nahrávání zpěvu do cca 8000kc

Mikrofony a předzesilovače
mbaz

Mikrofon na nahrávání zpěvu do cca 8000kc

Příspěvek od mbaz »

Ahojte doporučte mi pls něco na nahrávání vokálu,
momelntálně mám MXL V67i Dual Capsule, ale chtěl bych něco lepšího. Koukám zatím na Rode NT1A/2A, ale názory jsou různé... :shock:

Oxyygen
Profesionál

Re: Mikrofon na nahrávání zpěvu do cca 8000kc

Příspěvek od Oxyygen »

https://kytary.cz/shure-sm7b/HN076492/? ... gLt7PD_BwE

Tenhle mikrofon mám fakt rád. Na vokály (cena/výkon) neznám nic lepšího. Navíc jeho projev je nadčasovej.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

matucha

Příspěvek od matucha »

SM7b - souhlas s Oxyygenem, jen bacha na to, ze je to dynamickej mikrofon se slabym vystupem, takze nejaka horsi zvukovka nemusi mit dostatek gainu. Nebo pri dostatecnym gainu bude sumet. Veci jako RME nebo Audient to ale utahnou a kdyztak si muzes koupit nejakej preamp nebo cloudlifter.. Coz sou teda penize navic.

Neumannn TLM102 - mozna se ti ho podari koupit pobliz 8k z druhy ruky, ale spis to bude k 10k... myslim si, ze se vzhledem k cene dost dobre drzi vedle ostatnich mnohem drazsich neumannu.
Oktava 319 nebo 219 - komplementarni charakter k cinskymu MXL, temnejsi a kompaktnejsi zvuk... rek bych ze nejvetsi slabina je pro hodne hlasity zvuky, kdy se ztenci a zavira vic nez drahy kousky, ale kdyz netocis rvani z 10cm tak muze bejt rozdil mezi oktavou a drahym neumannem vicemene kosmetickej. A kdyz tocis to rvani, tak na to je zas skvela SM7 ;).

Rode - to bys podle myho nazoru sel do neceho podobnyho co mas.

Je to na tvuj vokal nebo budes tocit ruzny lidi? Jestli je to jenom na tvuj vokal, tak doporucuju si pujcit nebo objednat vic mikraku, koupit ten co ti bude nejvic sedet a ostatni vratit.

mbaz

Příspěvek od mbaz »

Točit budu různě, ne jenom můj vokál.
Zvukovku mám FOCUSRITE SCARLETT 8i6 3gen

A co říkáte na SE2300?

Díky za odpovědi

matucha

Příspěvek od matucha »

Tak v tom pripade stejne dojdes k tomu, ze by bylo dobry mit nekolik (pokudmozno co nejlepsich ale ruznejch) mikraku.

SE2300 neznam, nikdy jsem ho nepouzil.

jammix

Příspěvek od jammix »

Mne prijde ten tvoj pôvodný mikrofon MXL V67i celkom schopný kvalitného záznamu , hlavne ak nejdeš úplne do iných cenových alebo typových vôd tak by si mohol zlepšiť jeho prejav nejakým farebným externým mikrofónnym preampom.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

jammix: to bych uz osobne radeji koupil dalsi mikrofon, bude to vetsi zmena (a pravdepodobne i min penez) nez preamp.

jammix

Příspěvek od jammix »

Ja mám zopár MXL mikrofónov a myslím, že ponúkajú za svoju cenu nadštandardnú kvalitu , V67i má dve rôzne membrány veľkosti 32mm čo sa len tak nevidí. Mám rozne preampy a stopecentne trebars pomerne lacný SP VTB1 robí zázrak zmeny zvuku oproti transparentným zvukovkovým preampom .
Možno by pán mohol opísať dôvod pre ktorý chce zmenu, tak by sa dalo lepšie odporučiť typ mikrofónu.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jasně, já netvrdím, že je špatný. Jen poukazuju na to, že mikrofon typicky udělá větší změnu, než samotný preamp; takže to myslím spíš jako doplnění k tomu co má, než výměnu za jiný.

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo taky si myslim. Preamp ma mensi vliv nez mikrak a v tomhle pripade bych asi nejdriv rozsiroval arzenal v mikracich. Kdybych si musel vybrat co poridit a nemoh zaroven koupit oboje.

Ale asi bych miril na neco lepsiho nez SP (i kdyz urcite udela svoji praci). Ale ja bych miril na highend ve vsem ;).

MXL se bude urcite hodit na neco a k tomu bych pridal nejakej proticharakter. Nevim jestli SE bude znit komplementarne, mam dojem, ze to bude mirit podobnym zvukovym smerem.

mbaz

Příspěvek od mbaz »

Hledám trochu něco měkčího/teplejšího než je ten MXL, a co říkáte na C214? Preampu bych se možná radši vyhnul.. díky

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Zvaz Rode nt1000. Urcite lepsi volba nez ty nejnizssi rady AKG. Co si vzpominam tak mel vcelku hladky mekky zvuk. Akorat nema zadne nastaveni (utlum, filtr)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Já bych v tomhle směru koukal po pásku (ribbon) ;-)

P.

jammix

Příspěvek od jammix »

práve kôli akejsi tvrdosti chladnosti kondenzátorové mikrofóny takmer nepoužívam, keď, tak s preampom čo to pekne zafarbí . Ako pokus smerom k najprijemnejším prejavom mikrofónu by som aj ja odporučil ribbon mikrofon. V tom pripade by sa ale zišiel externý preamp kôli lepšiemu zisku zosilnenia. Ale zdá sa mi že aj predchádzajuce odporucania na shure sm7b tiež neboli od veci.

matucha

Příspěvek od matucha »

Jako jedinej paskovej mikrak mam colese 4038 a urcite neni na vokaly marnej. Ale paskace co znam jsou hodne narocny na preamp (jsou hodne potichu) a je to taky jeden z mala mikrofonu, kde pouzivam pri nahravani EQ. Vetsinou +6dB horniho shelfu na siemens w295 na to sedi tak akorat jako vychozi bod. Mensi zvedani vejsek v pripade, ze by slo o nejakou hodne prazdnou vec, kde je vokal vsechno a muze bejt temnej. Asi jsou i nejaky svetlejsi ribonny co budou znit dobre uz primo (Beyer M160? Aea), to neposoudim. Ale v mejch osobnich preferencich je to spis takovej bonusovej mikrak, co bych resil az kdyz bych mel pokryty vsechny zaklady.

TIm nechci rict, ze to nekomu nebude vyhovovat, nebo ze z toho nejde dostat dobrej zvuk.

K AKG C214 - to je prej o kus jiny nez C414. Tady bych potom zasel do minulosti a koukal po C414EB-P48, C414BULS. Ty jsou oba k sehnani este pod $1000 a nejspis pudou nahoru. C414BULS je posledni klasicka C414, ty novejsi mi prijdou, ze az na specificky aplikace znej preprocesovane. Zato ty stary mi znej prirozenejc. Jasne to neni 8000,-

Bacha na to aby sis nekupoval vicemene dalsi MXL, jenom trochu jiny. Podle me je dulezity trochu rust nebo aspon neutracet za veci co nejsou zadnym posunem.

Rode mi treba prijde uplne ok pro nejaky podcasty/youtube nebo nejaky lokacni nahravani dialogu. Tam bych rek, ze nasli idealni trh.

AKG C214 je furt vicemene odpovedi stary firmy na levny mikraky, zadnej zajimavej posun od toho co mas.

Z hodne levnejch mi prijde furt zajimava leda ta Oktava, 319 nebo nekdo ma raci 219. Uplne jinej typ zvuku nez cina, temnejsi a mekci. TLM102 od neumanna je prekvapive povedenej mikrak za malo peneza to by byl takovej minimalni krok smerem vejs.

Dynamiky jako shure SM7 nebo elektrovoice RE20 jsou klasiky samy o sobe, a maj super siroky vyuziti, od nymandu na youtube po nejvetsi hvezdy popu. Taky mekci zvuk nez kondenzatory. A kdyz te casem omrzej, tak to vzdycky muzes prodat, protoze to je znama velicina.

Odpovědět