Mikrofon na saxofon
Klidně experimentuj, ale musíš se tvářit důležitě a přesvědčivě argumentovat. Muzikanti jsou v tomhle blbí 

http://www.muzikalsrdce.cz
bandzone.cz/srdce
bandzone.cz/srdce
To je ale bez znalosti konkrétních podmínek vlastně vážně nezodpověditelné. Nahrával jsem saxofon na MK012, SM57 i velkomembránový lampáč MKL5000 a pokaždé to sice znělo jinak, ale nejde říct, že hůř a líp. To totiž záleží na tom, co to má dál v mixu dělat... Pokud to situace dovolí, nahrál bych to klidně na dva mikrofony (třeba zrovna SM57 a ten Rode) a pak si vybral, popřípadě i zdvojil...
Jen můj názor, Saša
Jen můj názor, Saša
to zdvojenie ma tiez napadlo, len ci by to nerobilo neplechu s fazousyncro píše:To je ale bez znalosti konkrétních podmínek vlastně vážně nezodpověditelné. Nahrával jsem saxofon na MK012, SM57 i velkomembránový lampáč MKL5000 a pokaždé to sice znělo jinak, ale nejde říct, že hůř a líp. To totiž záleží na tom, co to má dál v mixu dělat... Pokud to situace dovolí, nahrál bych to klidně na dva mikrofony (třeba zrovna SM57 a ten Rode) a pak si vybral, popřípadě i zdvojil...
Jen můj názor, Saša
Tak abych to Cmelackovi trochu ulehcil a DeTee v tom nevidel rozpor
:
Poshook ma pravdu v tom, ze ta Beta bude eliminovat zvuk klapek a zaroven ti udela syrovy a dynamicky zvuk vhodny do rocku.
Pokud chces ale solovy cisty zvuk, tak bych stale doporucil ten kondenzator.
Takze ja v tom rozpor nevidim - pouze jiny uhel pohledu.
Jako dobre reseni vidim nahrat 2-3 stopy, kazdou s jinym majkem. Pozdeji se pak pri mixu, v klidu rozhodnes, ktera nahravka je nejlepsi.

Poshook ma pravdu v tom, ze ta Beta bude eliminovat zvuk klapek a zaroven ti udela syrovy a dynamicky zvuk vhodny do rocku.
Pokud chces ale solovy cisty zvuk, tak bych stale doporucil ten kondenzator.
Takze ja v tom rozpor nevidim - pouze jiny uhel pohledu.
Jako dobre reseni vidim nahrat 2-3 stopy, kazdou s jinym majkem. Pozdeji se pak pri mixu, v klidu rozhodnes, ktera nahravka je nejlepsi.
v stredu som zvucil jazzoveho trio - kontrabass, gitara, saxafon - skusil som Audix i5 ako na gitaru tak aj na sax...pekna farba aj dynamika...asi ich uz nevratim...treba skusit...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu