Mikrofon na saxofon

Mikrofony a předzesilovače
cmelacek

Příspěvek od cmelacek »

ja vam dekuju moc za vase nazory a zkusenosti.Stejne jsem pocital s tim, ze budu na saxofonistovi testovat NT2,beta57 a sm57..
Hlavne jak to pujde do muziky...
Nechtel jsem jen pred muzikantama zbytecne moc dlouho experimentovat.

DeTee

Příspěvek od DeTee »

Klidně experimentuj, ale musíš se tvářit důležitě a přesvědčivě argumentovat. Muzikanti jsou v tomhle blbí :mrgreen:
http://www.muzikalsrdce.cz
bandzone.cz/srdce

syncro

Příspěvek od syncro »

To je ale bez znalosti konkrétních podmínek vlastně vážně nezodpověditelné. Nahrával jsem saxofon na MK012, SM57 i velkomembránový lampáč MKL5000 a pokaždé to sice znělo jinak, ale nejde říct, že hůř a líp. To totiž záleží na tom, co to má dál v mixu dělat... Pokud to situace dovolí, nahrál bych to klidně na dva mikrofony (třeba zrovna SM57 a ten Rode) a pak si vybral, popřípadě i zdvojil...

Jen můj názor, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Poshook

Příspěvek od Poshook »

syncro píše:To je ale bez znalosti konkrétních podmínek vlastně vážně nezodpověditelné. Nahrával jsem saxofon na MK012, SM57 i velkomembránový lampáč MKL5000 a pokaždé to sice znělo jinak, ale nejde říct, že hůř a líp. To totiž záleží na tom, co to má dál v mixu dělat... Pokud to situace dovolí, nahrál bych to klidně na dva mikrofony (třeba zrovna SM57 a ten Rode) a pak si vybral, popřípadě i zdvojil...

Jen můj názor, Saša
to zdvojenie ma tiez napadlo, len ci by to nerobilo neplechu s fazou

Venti

Příspěvek od Venti »

poshook.. troska hodit do do strany kazdu stopu pripadne ju trosililillinka posunut.. potom da aj faza pokoj.

fova

Příspěvek od fova »

Tak abych to Cmelackovi trochu ulehcil a DeTee v tom nevidel rozpor :-) :
Poshook ma pravdu v tom, ze ta Beta bude eliminovat zvuk klapek a zaroven ti udela syrovy a dynamicky zvuk vhodny do rocku.
Pokud chces ale solovy cisty zvuk, tak bych stale doporucil ten kondenzator.
Takze ja v tom rozpor nevidim - pouze jiny uhel pohledu.
Jako dobre reseni vidim nahrat 2-3 stopy, kazdou s jinym majkem. Pozdeji se pak pri mixu, v klidu rozhodnes, ktera nahravka je nejlepsi.

kexik

Příspěvek od kexik »

cmelacek: ked budes nahravat na tri majky naraz, muzikantom to pride ako superprofi ;)
(a ty si mozes vyskusat vsetky stopy rovno v mixe)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Venti píše:poshook.. troska hodit do do strany kazdu stopu pripadne ju trosililillinka posunut.. potom da aj faza pokoj.
no a nemuze delat problemy pohyb saxofonu, tam muzou vzniknout fazovy posuny, ne (jeden majk vuci druhymu a tretimu)? nebo placam nejaky sci-fi? :)

kexik

Příspěvek od kexik »

pohyb saxofonu je problem aj pri jednom mikrofone, to treba hracovi razantne zatrhnut. cim blizsie je mikrofon k nastroju, tym samozrejme to viac vadi

shagy

Příspěvek od shagy »

v stredu som zvucil jazzoveho trio - kontrabass, gitara, saxafon - skusil som Audix i5 ako na gitaru tak aj na sax...pekna farba aj dynamika...asi ich uz nevratim...treba skusit...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

cmelacek

Příspěvek od cmelacek »

tak jsem nakonec pouzil Rode NT-2 , kterej sejmul barvu saxofonu nejvernejs....

diky vsem za rady a nazory...

Cmelda

Odpovědět