Mikrofon na saxofon

Mikrofony a předzesilovače
cmelacek
Příspěvky: 19
Registrován: 21 čer 2004 09:16

Příspěvek od cmelacek » 23 srp 2006 23:19

ja vam dekuju moc za vase nazory a zkusenosti.Stejne jsem pocital s tim, ze budu na saxofonistovi testovat NT2,beta57 a sm57..
Hlavne jak to pujde do muziky...
Nechtel jsem jen pred muzikantama zbytecne moc dlouho experimentovat.

DeTee
Příspěvky: 50
Registrován: 08 říj 2005 00:13

Příspěvek od DeTee » 23 srp 2006 23:25

Klidně experimentuj, ale musíš se tvářit důležitě a přesvědčivě argumentovat. Muzikanti jsou v tomhle blbí :mrgreen:
http://www.muzikalsrdce.cz
bandzone.cz/srdce

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 23 srp 2006 23:54

To je ale bez znalosti konkrétních podmínek vlastně vážně nezodpověditelné. Nahrával jsem saxofon na MK012, SM57 i velkomembránový lampáč MKL5000 a pokaždé to sice znělo jinak, ale nejde říct, že hůř a líp. To totiž záleží na tom, co to má dál v mixu dělat... Pokud to situace dovolí, nahrál bych to klidně na dva mikrofony (třeba zrovna SM57 a ten Rode) a pak si vybral, popřípadě i zdvojil...

Jen můj názor, Saša

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 24 srp 2006 08:22

syncro píše:To je ale bez znalosti konkrétních podmínek vlastně vážně nezodpověditelné. Nahrával jsem saxofon na MK012, SM57 i velkomembránový lampáč MKL5000 a pokaždé to sice znělo jinak, ale nejde říct, že hůř a líp. To totiž záleží na tom, co to má dál v mixu dělat... Pokud to situace dovolí, nahrál bych to klidně na dva mikrofony (třeba zrovna SM57 a ten Rode) a pak si vybral, popřípadě i zdvojil...

Jen můj názor, Saša
to zdvojenie ma tiez napadlo, len ci by to nerobilo neplechu s fazou

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 24 srp 2006 15:34

poshook.. troska hodit do do strany kazdu stopu pripadne ju trosililillinka posunut.. potom da aj faza pokoj.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 24 srp 2006 15:50

Tak abych to Cmelackovi trochu ulehcil a DeTee v tom nevidel rozpor :-) :
Poshook ma pravdu v tom, ze ta Beta bude eliminovat zvuk klapek a zaroven ti udela syrovy a dynamicky zvuk vhodny do rocku.
Pokud chces ale solovy cisty zvuk, tak bych stale doporucil ten kondenzator.
Takze ja v tom rozpor nevidim - pouze jiny uhel pohledu.
Jako dobre reseni vidim nahrat 2-3 stopy, kazdou s jinym majkem. Pozdeji se pak pri mixu, v klidu rozhodnes, ktera nahravka je nejlepsi.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 srp 2006 16:34

cmelacek: ked budes nahravat na tri majky naraz, muzikantom to pride ako superprofi ;)
(a ty si mozes vyskusat vsetky stopy rovno v mixe)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 srp 2006 16:52

Venti píše:poshook.. troska hodit do do strany kazdu stopu pripadne ju trosililillinka posunut.. potom da aj faza pokoj.
no a nemuze delat problemy pohyb saxofonu, tam muzou vzniknout fazovy posuny, ne (jeden majk vuci druhymu a tretimu)? nebo placam nejaky sci-fi? :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 srp 2006 17:25

pohyb saxofonu je problem aj pri jednom mikrofone, to treba hracovi razantne zatrhnut. cim blizsie je mikrofon k nastroju, tym samozrejme to viac vadi

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 25 srp 2006 20:45

v stredu som zvucil jazzoveho trio - kontrabass, gitara, saxafon - skusil som Audix i5 ako na gitaru tak aj na sax...pekna farba aj dynamika...asi ich uz nevratim...treba skusit...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

cmelacek
Příspěvky: 19
Registrován: 21 čer 2004 09:16

Příspěvek od cmelacek » 04 zář 2006 19:55

tak jsem nakonec pouzil Rode NT-2 , kterej sejmul barvu saxofonu nejvernejs....

diky vsem za rady a nazory...

Cmelda

Odpovědět