Mikrofón pre nahrávanie na PC

Mikrofony a předzesilovače
Manny

Mikrofón pre nahrávanie na PC

Příspěvek od Manny »

Ahojte,

som totálny amatér, chcel by som nahrávať spev a gitaru.

Môj aktuálny stav:
  • mám elektroakustickú gitaru s kombom (kombo má dva vstupy, 6.3mm jack)
  • nemám žiadnu špeciálnu zvukovú kartu
  • chcem sa zmestiť do € 150
  • nahrávať budem na byte, takže nemám žiadne štúdio
Čo potrebujem:
  • kúpiť mikrofón a nejak ho rozumne spojiť s PC tak, aby bola kvalita spevu pokiaľ možno čo najlepšia
  • ak je to možné, vedieť nahrávať v jeden moment aj spev, aj gitaru
Skúšal som jeden starší dynamický mikrofón (Dynamic Cardioid Shure Microphone C608) napojiť do komba spolu s gitarou. Z komba som potom potiahol kábel do zvukovky, kde som to zapojil do Line-In. Nahraný zvuk bol dosť prebasovaný, počítam, že za to môže kombo, ktoré asi nie je vôbec určené pre spev, ale len pre zapojenie gitary, eventuálne dvoch gitár.

Preto sa chcem spýtať či by mi vedel niekto poradiť ako vyriešiť kvalitnejšie nahrávanie zvuku. Mám investovať do zvukovej karty? Alebo kúpiť nejaké zariadenie? Nikdy som nič podobné nevyberal v tejto oblasti. Vďaka za akúkoľvek radu.

Pytkin
Moderátor

Re: Mikrofón pre nahrávanie na PC

Příspěvek od Pytkin »

je to dost maly budget .. takze sa musis uspokojit s tym najlavnejsim ..

napriklad zvukovka http://www.studio.sk/m-audio-usb-audio- ... ck-usb-ii/

a k tomu mikrodon http://www.g-tec.sk/?mid=27&sid=&vid=1& ... 08&do=info

Manny

Příspěvek od Manny »

Ďakujem za radu, koľko by som musel priplatiť, ak by som chcel podľa teba už nejakú normálnu kvalitu? (ide mi len o zorientovanie sa v cenách).

A ešte sa chcem spýtať ako mám vyriešiť nahrávanie gitary? Mám ju zapojiť do komba a z komba viesť kábel do zvukovky?
Naposledy upravil(a) Manny dne 29 pro 2011 10:06, celkem upraveno 1 x.

Gustav

Příspěvek od Gustav »

NEvím jestli uvedený mikrofon (kondenzátor) bude bez napájení ze zvukovky fukční, asi by to pak ještě chtělo dokoupit napáječ = Gusta

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Gusto, chtělo by to trochu číst, než napíšeš zase nějaký nesmysl (tím čtením myslím technické parametry zmíněné zvukovky). Mikrofon nebyl doporučen k použití s integrovanou zvukovkou!

P.

Gustav

Příspěvek od Gustav »

8) Omlouvám se, ANO zvukovka umí napájet i kondenz. mikrofony :oops: Gusta

Manny

Příspěvek od Manny »

Ďakujem za pomoc, objednal som si, čo poslal Pitkin. Príde to zajtra, tak napíšem svoj amatérsky pohľad ako som spokojný.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Manny: ja myslim ze budes spokojny.. Plnit ucel to bude.. Samozrejme ziaden hiend.. To vtej cene nemozes ocakavat.. Ale fungovat to bude a nebudes mat problemy s prebasovanou nahravkou.. Gitaru mozes nahravat cez kombo, alebo priamo cez zvukovku, a pouzit potom amplitube alebo guitar rig, alebo nejaku inu simulaciu.. Pise sa tu o tom na fore..

jackies

Příspěvek od jackies »

Osobně bych nahrával i kytaru také přes mikrofon a bez komba. Čistě zvuk ak. kytary.
Samotnou a pak dotočil zpěv.
Ale to si vyzkoušíš a zjistíš sám.
Předpokládám, že nějaké špičkové osazení v té kytaře nemáš.
A i kdyby, tak přes mic je to většinou stejně lepší.

Manny

Příspěvek od Manny »

Kľudne to nahrám aj zvlášť, vôbec v tom nevidím problém. Dôležité bude aby nebol prebasovaný hlas a aby to malo lepšiu kvalitu než klasický mikrofón z TESCa :D Poskúšam a uvidím. Zajtra postnem svoje pocity, ale už teraz sa teším jak malé decko :)

jackies

Příspěvek od jackies »

Samozřejmě, že si tu stopu s natočeným hlasem i stopu s kytarou můžeš potom korekčně (i jinak) doladit v DAW jak potřebuješ.

Manny

Příspěvek od Manny »

Tak sry za neskoršiu odpoveď. Musím povedať, že fantázia :) Gitarku to nahráva napriamo fantasticky, som spokojný. S mikrofónom to je tiež vinikajúce, akurát spoluhlásky "B, P, T, D" mi vždy silno zachytáva - dá sa to vyriešiť pop filtrom? Inak veľká vďaka za radu, naozaj kvalitný zvuk!

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ano, do určité míry se to pop-filtrem vyřešit dá. Hodně taky pomůže změna vzdálenosti od mikrofonu třebas.

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Manny : Ufff .. som rad , ze to splnilo tvoje ocakavania ... mozes sa skusit aj trosku natocit , akoze pootocit , a nespievat priamo na mikrofon .. aby ho tie spoluhlasky neprefukovali .. ale popfilter tomu samozrejme pomoze ..

kexik

Příspěvek od kexik »

manny, musis najst ten spravny uhol pod ktorym ten mikrofon najlepsie snima. plati ako pre spev, tak pre gitaru. pop filter si kup tiez. pri gitare zavisi na kazdom centimetri, v roznej vzdialenosti od strun a od kobylky to ma zakazdym iny zvuk

Odpovědět